Als wij met het gezin op vakantie gaan, dan ben ik al weken van tevoren bezig met de voorbereidingen. In mijn hoofd dan. Ik pak nog niets, er ligt nog niets klaar en van de omgeving weet ik al helemaal nog niets. Ik ben vooral bezig met het tellen van het aantal dagen dat ik nog moet werken en of er nog praktische dingen geregeld moeten worden. Zo moet onze kat verzorgd worden en moeten de juiste verzekeringen afgesloten worden. Vorig jaar werd ik me daar zeer bewust van toen de oudste haar been brak. Goed voorbereid op reis is dus onze motto. Wat dat betreft dan, want verder vergeten we altijd wel iets mee te nemen. Misschien komt het doordat ik de kleding en toiletspullen pas als laatste in de koffers doe, dat er altijd wel iets blijft liggen. Ik kan ook niet veel eerder beginnen, want meestal moet ik eerst nog alles wassen voordat ik genoeg kleding heb om in de koffers te doen. In theorie zou ik eerder kunnen beginnen met wassen. In theorie ja.

Check je reispapieren

In de categorie van goed voorbereid op vakantie gaan, vallen natuurlijk ook de juiste reispapieren. Het komt nog zo vaak voor, dat mensen zich niet goed verdiept hebben in wat ze nodig hebben aan papieren voor het land van hun vakantiebestemming en daardoor voor onverwachte verrassingen komen te staan. Terwijl het echt een kleine moeite is om even een kleine check te doen. Sterker nog, het meeste kan je gewoon al vanuit je eigen huis regelen! Ik geef je gratis en voor niets twee tips mee:

  • er zijn een aantal landen, die extra paspoort vereisten hebben. Voor Egypte bijvoorbeeld heb je een paspoort nodig dat nog zes maanden geldig is. Zit je net tegen verlenging aan, kan je dit beter gelijk doen. Een noodpaspoort is niet altijd even snel geregeld en je vlucht daardoor missen is niet fijn.
  • er zijn ook genoeg landen waar je een visum voor nodig hebt, bijvoorbeeld voor Egypte. Gelukkig kan je deze van te voren simpel en snel online aanschaffen. Er is namelijk niets vervelenders dan dit na een nachtvlucht op het land van bestemming te moeten regelen. Geloof me, been there done that.

Ik raad je dus aan om van te voren even online te kijken wat je voor je vakantie aan reisdocumenten moet hebben. Voor actueel reisadvies Egypte kan je terecht op de site e-visums.nl. En de was? Dat kan gewoon wel even wachten.