Vol spanning keek ik naar de persconferentie vorige keer. En wat was ik toch een beetje opgelucht dat sommige uitjes weer mogelijk zijn. Ik ben dan nog niet geweest sindsdien, maar hopelijk toch wel binnenkort weer eens naar de bioscoop te kunnen gaan. Even de boel de boel laten en heerlijk genieten van een film. Ik denk dat we dat allemaal wel verdiend hebben. En gelukkig komen er wel een boel leuke films in de bioscoop. Waaronder All My Life.

Het verhaal

All My Life is een inspirerende film, gebaseerd op een waargebeurd liefdesverhaal, waarin een jong stel besluit om hun huwelijksplannen te vervroegen, nadat ze hartverscheurend nieuws hebben gekregen.

Jenn Carter en Sol Chau zijn een charmant en levenslustig paar dat net verloofd is. Alles lijkt ze mee te zitten totdat Sol de diagnose krijgt dat hij leverkanker heeft en in de terminale fase zit. Hun toekomstdromen en plannen om in de zomer te trouwen vallen in duigen. In een race tegen de klok zetten hun familie en vrienden een crowdfundingsactie op om in twee weken tijd een bruiloft te organiseren. Tot hun verrassing krijgen ze hartverwarmende reacties van mensen uit de hele wereld, die met hun genereuze donaties hun steun willen betuigen. Hun band wordt hierdoor nog sterker en ze realiseren zich dat ware liefde geen grenzen kent.

Nog meer film recensies om te lezen

Om te huilen?

Het eerste wat ik dacht na het lezen van het verhaal was, dat ik deze film dus totaal niet wilde zien. Het is net als de Titanic. Ik kan niet urenlang kijken naar iets waarvan ik weet dat het ten onder zal gaan. Sol Chau is terminaal en aangezien de film All my life geen sprookje is, weet je dat hij afscheid zal nemen van het leven. Één van mijn grootste angsten. Maar als ik de recensies van de film moet geloven is het niet alleen een en al verdriet, maar ook gewoon mooi en vaak hilarisch. Je zal achterblijven met een gevoel dat het leven kostbaar is en dat je er wat van moet maken. Aldus de critici. Als ik de moed heb, ga ik het zeker een keertje bekijken. Voor nu laat ik het graag aan mijn lezers over.

All My Life