Weet je wat ik nou zo bijzonder vind? De meest bekende creatie van Dick Bruna, Nijntje dus, is echt nog altijd heel populair. Dat zoiets simpels als een klein konijntje zoveel impact kan hebben en generaties mee kan gaan. Dat is toch gewoon echt bijzonder? Niet alleen is zij een icoon geworden en niet meer weg te denken uit een kinderleven, maar tegenwoordig is zij ook verbonden aan een goed doel. Misschien heb je het al voorbij zien komen?

Nijntje strijdt tegen sikkelcelziekte

Op 19 juni was het Wereld Sikkelceldag. Nijntje zet zich in om de strijd tegen sikkelcelziekte een steuntje in de rug te geven. Er is speciaal daarvoor een boekje over nijntje en nina uitgebracht. Ook zijn er knuffels van de twee vriendjes verschenen. Alle opbrengsten van de verkoop hiervan gaan naar het Sikkelcelfonds. 

Nijntje en nina boekje

Het nieuwe kartonboekje nijntje en nina, beste vriendjes is speciaal ontwikkeld voor het Sikkelcelfonds. In dit lieve boekje over vriendschap zie je dat nijntje en nina graag samen spelen en vaak bij elkaar logeren. Zelfs in hun dromen komen ze elkaar tegen! 

Nijntje, wat zie je?

Naast het speciale boekje van hierboven is er ook een nieuw stevig kartonnen boekje uitgekomen. Het heet “wat zie je, nijntje?” en het is eigenlijk één van de eerste boekjes die je samen met je kindje lezen kan. Zo kan je vragen welke dieren en voorwerpen afgebeeld staan bijvoorbeeld. Of het aantal dat je kan zijn. En wat zou er nou achter die harde stukjes (stansvormen) afgebeeld staan? Kortom, een hele ontdekkingsreis dat je samen kan beleven.