Verhalen van een werkende moeder
TOP
Films / Series, Gastblog Lisette, Reviews, Winacties

“Leer van Kerst houden met de Grinch”

Wie houdt er nou niet van Kerst? Die gezellige tijd met lichtjes, familie, lekker eten en een algeheel vredig gevoel? Nou, ik. Ik schreef zelf vorig jaar een blog met 9 redenen waarom ik niet van kerst hou. Daarom was ik ook de aangewezen persoon om voor MeerVanMir de kerstfilm ‘de Grinch’ te bezoeken.

de Grinch kerstfilm van 2018

De Grinch gaat namelijk over een groen, harig, chagrijnig beest. Daar kan ik me nog niet zo erg in herkennen, maar het feit dat hij niet van Kerst houdt spreekt me des te meer aan. Want al dat gedoe, pfff, ik zie er vaak alleen maar tegenop. Het massaal inslaan van Kerstboodschappen, het opgeprikte gezellig doen, het twee dagen op elkaars lip zitten en onszelf volstouwen… nee, niks voor mij. Het liefst zou ik twee dagen in mijn bed blijven liggen met Netflix en bezorgpizza’s.

Zo ook de Grinch. Hij heeft ervoor gezorgd dat hij tot januari de winkel niet meer in hoeft voor boodschappen, hij heeft een hekel aan de lichtjes en gezellige kerstversiering, en hij smijt zijn wekkerradio de kamer door als deze alleen maar kerstmuziek speelt. Herkenbaar.

Het kerstfeest stelen

Bij de Grinch is het echter zo erg, dat hij besluit het kerstfeest in zijn dorpje te stelen. Dat lukt hem bijna, maar het blijkt dat het kerstgevoel niet alleen afhankelijk is van versiering en cadeaus. Uiteindelijk zorgt het lieve meisje Cindy-Lou ervoor dat onze Grinch ontdooit en voor het eerst in jaren een leuke Kerst heeft!

En ja, zelfs de ergste mopperkont (ik) komt hiervan in de kerststemming. Het verhaal is gebracht met de grapjes die we gewend zijn van Illumination en Universal Pictures, dezelfde makers als van de Minions film. Dat is dan ook het niveau: grappig voor jong en oud.

Nederlandse Première van de Grinch

Wij bezochten de Nederlandse Première van de Grinch in Pathé Arena, in het bijzijn van de stemmencast. Onder andere Carlo Boszhard, Ilse Warringa en Karin Bloemen hebben meegewerkt aan de Nederlandse versie. Uiteraard werden we zoals altijd goed verwend met drinken, popcorn en zelfs lekkere Grinch cupcakes. Als ik al een ochtendhumeurtje had was dit snel over!

Ik bezocht de film samen met mijn zoon van 8, ook niet vies van wat Grinchachtige buien. Eigenlijk had hij namelijk helemaal geen zin om naar de film te gaan, hij wilde gewoon op de bank hangen en niks doen. En dan ook nog helemaal naar Amsterdam… pfff.

Maar: zelfs hij kwam vrolijk uit de film! De adviesleeftijd is vanaf 6, maar er zaten veel jongere kinderen in de zaal. Vanaf een jaar of 4 is hij echt al heel leuk.

Kortom: de Grinch is dé kerstfilm van 2018 voor de hele familie. Enne… misschien is een bezoek aan de bioscoop een goed idee om de kerstdagen door te komen?

Geschreven door Lisette

Winactie

Lijkt het je wel wat om zelf deze film te zien in de bioscoop? Dan heb ik goed nieuws, want ik geef twee hele bijzondere filmpakketten weg met 2 vrijkaartjes, een harig notitieboek, een stationary set, en lunchbox, een stickervel en een set magneten. Gaaf toch? Je maakt kans door een reactie achter te laten onder dit bericht of op Facebook. De winactie loopt tot en met 5 december. Succes!

Facebook Comments

«

»

22 COMMENTS
 • elisabeth maria martina

  3 maanden ago

  naar de film vinden mijn kleindochters altijd een feest

 • Anna

  3 maanden ago

  Ik doe heel graag mee

  Facebook: An Na

 • Anna

  3 maanden ago

  Ik doe heel graag mee!

  Facebook: An Na

 • Bonnie

  3 maanden ago

  Ah zo leuk! Doe graag mee. We zijn erg benieuwd naar deze versie

 • nele

  3 maanden ago

  Wat een leuke actie, ik doe graag mee.

 • Marian Zw

  3 maanden ago

  Leuk, ik doe graag mee! Naar de film is altijd een leuk uitje

 • Femke

  3 maanden ago

  Hier willen we heel graag met het hele gezin heen! We doen graag mee!

 • Jasmijn Groot

  3 maanden ago

  Mijn kinderen vinden mijn man de grinch nu hij niet van kerst houdt. Als ik win ga ik met hem naar de film zodat hij ziet dat verandering mogelijk is

 • G.T.

  3 maanden ago

  Leuk, ik doe graag mee! Laatst in de bioscoop zagen we hier een voorstukje van en mijn peuter zag deze film wel zitten. En dan ga ik wel met hem mee, hoor, heel vervelend 😉

 • Oma Will

  3 maanden ago

  Hier zouden mijn kleinkinderen (en ik) heel blij mee zijn en samen delen.
  Vast een prachtige Kerstfilm om van te genieten.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee voor dit filmpakketje van dit groene harige chagrijnige figuurtje.

 • Jolanda

  3 maanden ago

  Leuk!! Ga ik graag in de kerstvakantie met mijn zoon van 7 naar toe. Hij is dol op gekke, grappige figuren. En dan ook nog zulke leuke spulletjes erbij, doe graag mee met deze super-winactie.

 • Marcia Kan

  3 maanden ago

  Yesss, superleuk!

 • Claudia Diependaal

  3 maanden ago

  Hoi hoi,
  Mijn kleinzoon zei daar Wil ik heen oma! Wat is er nu leuker om dan ook goodies van die op t end toch wel heel lieve Grinch te hebben! Ik doe dan ook erg graag mee voor hem. Maar ook voor mijn kleindochter! Even nadenken nog, wie we allemaal meenemen. We maken er gewoon een feest van mochten we de gelukkige zijn!

  Groetjes Claudia!

 • Sandy van der Kolk

  3 maanden ago

  Dit lijkt me zo’n superleuke film om samen met mijn lachebekkie te kijken in de bioscoop!! Ik loot heel graag mee 🙂

 • Manon W

  3 maanden ago

  Ik zou graag eens met mijn zoontje naar debios gaan, en dan mag mijn dochter het harige boekje volschrijven met alle letters die ze al kent!

 • Daphne

  3 maanden ago

  Super leuk mijn cliënten ( werk in de gehandicapten zorg) hadden het hier al over. We gaan er zeker naar toe!:)

  Oh en als ik win, scheelt dat weer twee kaartjes kopen Haha.

 • Evelien Hack

  3 maanden ago

  Lijkt me een leuke film om met Victor naar toe te gaan. Hij is nog nooit in een echte bioscoop geweest!

 • Linda Raaijmakers

  3 maanden ago

  Onze tweeling zou graag naar The Grinch gaan dus ik doe mee 😀

 • Ankie

  2 maanden ago

  Super leuk! Gezellig samen met mijn gezin naar de bioscoop! Het zou dan gelijk de 1ste keer worden voor mijn zoontje. En dit lijkt ons een super leuke film!

 • melissa

  2 maanden ago

  Zeker een leuk pakket. ik ga binnenkort met elise naar een modeshow voor communiekleding en de ‘mannen in huis’ willen dan heel graag naar deze film. ik doe dus graag voor hun mee!

 • Tamara

  2 maanden ago

  Heel cool pakket! Ik doe mee voor Emma

 • Corinne de Graaf

  2 maanden ago

  Ik doe mee voor mijn kids.Die vinden deze film zeker leuk.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Dit slaapt blijkbaar lekker 😂
.
.
.
.
#kidslife #instamom #toddler #hypotonia #hypermobiel #ontwikkeling #lovemykids #discoverunder5k #motherofthree #girlsmom #meisjesmama #momof3 #mamaofthree #childhoodunplugged #storytellingmama #dailyparenting #blogger #bloggermom #lifeofamom #clickinmoms #motherhood #workingmom
 • Happy Valentines Day!
.
.
.
.
#truelove #valentine #valentinesday2019 #valentijnsdag #valentijnsdag2019
 • Ze zag zichzelf 😍
.
.
.
#kidslife #instamom #toddler #hypotonia #hypermobiel #ontwikkeling #lovemykids #discoverunder5k #motherofthree #girlsmom #meisjesmama #momof3 #mamaofthree #childhoodunplugged #storytellingmama #dailyparenting #blogger #bloggermom #lifeofamom #clickinmoms #motherhood #workingmom
 • Zoveel liefde voor dit meisje 😍
.
.
.
#motherhood #motherhoodthroughinstagram #momsofinstagram #motherhoodrising #unitedinmotherhood #momlifeisthebestlife #mommyblogger #momlifestyle #mommymoments #motherhoodunplugged #momblog #momcommunity #momboss #bestofmom #communityovercompetition #ig_motherhood #mommylifeisthebestlife #lbloggers #kidstyle #kidsofinstagram #instakids #instamoment #toddlerlove #toddlerlife #toddlers #toddlersofinstagram #discoverunder5k
 • Deze dame wilde ook graag skiën. Volgend jaar lieverd!
 • Moppie is ziek. Gelukkig bieden Tom en Jerry (nee, niet Ben) voldoende troost vandaag. Hopelijk vannacht weer eens een normale nacht.
 • Dit soort berichten doen mij altijd zo goed. Ik ben echt heel erg blij met mijn lezers!
 • Hoe verzinnen ze het? Wel erg amusant om te zien overigens. #movienight #zombies #kostuumdrama #geweldigecombinatie #jemoetermaaropkomen

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De Zingende Rainbow Dash van My Little Pony

Het is hartstikke leuk hoor, deze tijd van het jaar ...

Sluiten