Verhalen van een werkende moeder
TOP
de Grinch kerstfilm van 2018
Films / Series, Gastblog Lisette, Reviews, Winacties

“Leer van Kerst houden met de Grinch”

Wie houdt er nou niet van Kerst? Die gezellige tijd met lichtjes, familie, lekker eten en een algeheel vredig gevoel? Nou, ik. Ik schreef zelf vorig jaar een blog met 9 redenen waarom ik niet van kerst hou. Daarom was ik ook de aangewezen persoon om voor MeerVanMir de kerstfilm ‘de Grinch’ te bezoeken.

De Grinch gaat namelijk over een groen, harig, chagrijnig beest. Daar kan ik me nog niet zo erg in herkennen, maar het feit dat hij niet van Kerst houdt spreekt me des te meer aan. Want al dat gedoe, pfff, ik zie er vaak alleen maar tegenop. Het massaal inslaan van Kerstboodschappen, het opgeprikte gezellig doen, het twee dagen op elkaars lip zitten en onszelf volstouwen… nee, niks voor mij. Het liefst zou ik twee dagen in mijn bed blijven liggen met Netflix en bezorgpizza’s.

Zo ook de Grinch. Hij heeft ervoor gezorgd dat hij tot januari de winkel niet meer in hoeft voor boodschappen, hij heeft een hekel aan de lichtjes en gezellige kerstversiering, en hij smijt zijn wekkerradio de kamer door als deze alleen maar kerstmuziek speelt. Herkenbaar.

Het kerstfeest stelen

Bij de Grinch is het echter zo erg, dat hij besluit het kerstfeest in zijn dorpje te stelen. Dat lukt hem bijna, maar het blijkt dat het kerstgevoel niet alleen afhankelijk is van versiering en cadeaus. Uiteindelijk zorgt het lieve meisje Cindy-Lou ervoor dat onze Grinch ontdooit en voor het eerst in jaren een leuke Kerst heeft!

En ja, zelfs de ergste mopperkont (ik) komt hiervan in de kerststemming. Het verhaal is gebracht met de grapjes die we gewend zijn van Illumination en Universal Pictures, dezelfde makers als van de Minions film. Dat is dan ook het niveau: grappig voor jong en oud.

Ik bezocht de film samen met mijn zoon van 8, ook niet vies van wat Grinchachtige buien. Eigenlijk had hij namelijk helemaal geen zin om naar de film te gaan, hij wilde gewoon op de bank hangen en niks doen. En dan ook nog helemaal naar Amsterdam… pfff.

Maar: zelfs hij kwam vrolijk uit de film! De adviesleeftijd is vanaf 6, maar er zaten veel jongere kinderen in de zaal. Vanaf een jaar of 4 is hij echt al heel leuk.

Kortom: de Grinch is dé film voor de hele familie.

Geschreven door Lisette

Winactie

Lijkt het je wel wat om zelf deze film te zien? Dan heb ik goed nieuws, want inmiddels is deze uit op dvd en ik geef er twee weg, inclusief groene muts. Je maakt kans door een reactie achter te laten onder dit bericht of op Facebook. De winactie loopt tot en met 24 april. Succes!

«

»

14 COMMENTS
 • Kelly

  6 maanden ago

  Ja het is idd echt een geweldige film! In de kerst vakantie samen met mijn oudste zoon geweest (toen 4) en hij vond de film geweldig! Sinds de film ook op i-tunes staat vraagt hij er iedere dag om Deze dvd zou ik dan ook heel graag winnen voor mijn kleine superheld

 • Marian Zw

  6 maanden ago

  Zulke films blijven leuk, ook als het geen kerst is, ik loot graag mee.

 • Patricia Koster

  6 maanden ago

  Ik loot heel graag mee! Mijn 2 zoontjes zouden hier erg van genieten denk ik. Vooral voor de oudste van bijna 6 ook wel herkenbaar. Mijn mini- grinchje. …

 • Anna

  6 maanden ago

  Ik wil graag met de kinderen naar deze film kijken,gezellig op een luie pyjama zondag

 • Lisette

  6 maanden ago

  Een prachtige film die we graag nog eens zouden willen zien…lekker thuis op de bank onder een dekentje met een grote bak met popcorn!

 • Tamara

  6 maanden ago

  Hij lijkt me zoooooo leuk! Ik vond the Grinch met Jim Carey ook altijd erg leuk.. maar deze is veel leuker om met de kinderen te kijken

 • Sandy van der Kolk

  6 maanden ago

  Ja leuk!!! Ik loot héél graag mee!

 • Selina

  6 maanden ago

  Wij zijn gek op de grinch!!! We vinden de films super gaaf! Ik zou de dvd graag willen winnen voor onze dochter. Die sinds kort met hoofdpijn en een vol hoofd thuis komt en daarom altijd eerst even gaat chillen op haar kamer. Ze heeft dat een rv met dvd speler (uit het jaar priktol maar hij doet het hahahaha)

 • Albertine

  6 maanden ago

  Ik ben de enige hier in huis die ‘m nog niet gezien heeft ….

  • Albertine

   6 maanden ago

   Oh….mijn chagrijnige emoji’s vallen weg haha.

   Maar die hoorden er wel bij!

 • julia van empel-stamate

  6 maanden ago

  ik doe graag mee

 • Corinne

  6 maanden ago

  Leuk voor mijn zoon

 • Linda Smeets

  6 maanden ago

  Ontzettend leuk! Daar zou ik heel graag onze dochter mee willen verrassen! Ik doe dan ook graag mee.

 • Nele

  6 maanden ago

  Leuk voor de kindjes, ik doe graag mee

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
 • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu
 • Even de kussens testen in @ikeanederland 😂
 • #28weekspregnant #cantwaittomeetyou
 • Weeeeeeeeeekend!
 • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
 • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
 • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Een wit overhemd: wanneer draag je die nou?

Het is een verplicht kledingstuk voor wanneer je een smoking ...

Sluiten