Heb jij ook wel eens zo’n moment in een gesprek, dat je even gewoon niet weet wat je zeggen moet? Als in reageren moet op een opmerking? Het overkwam mij vorige week weer. Ik was uit lunchen met een vriendinnetje en dat was heel gezellig. Daar lag het niet aan. Toch vertelde ze mij iets wat mij niet heeft los gelaten.

Ben ik zo shabby?

Wij hebben een gemeenschappelijke kennis. Nou ja, ik ken deze persoon minimaal en zij behoorlijk wat meer. Ze vertelde mij dat onze kennis het nodig heeft gevonden een oordeel over mij te vellen. Over mijn uiterlijk vertoon. Haar woorden waren: ” haar man verdient genoeg, dus waarom loopt zij er nog zo shabby bij?” Pardon? Wat is dat nou voor een oordeel? En in hoeverre is mijn uiterlijk vertoon dan zo onder de maat? Ja, ik geef niet echt om merkjes en dergelijke, maar ik loop er toch gewoon fatsoenlijk bij? Ik draag tegenwoordig zelfs dagelijks een plamuurlaag en mascara. Hoezo zie ik er shabby uit?

Ik ben niet kieskeurig

Misschien dat mijn kleding niet bij mij past in haar ogen. Dat zou natuurlijk kunnen. Maar ik vind wel dat ik mijzelf comfortabel moet voelen in mijn eigen kleren. En ja, mijn garderobe bevat niet de meest prijzige items. Beter gezegd, ik heb gewoon geen dure kledingstukken. Mijn duurste item is een leren jasje, dat ik zwaar in de uitverkoop uiteindelijk voor nog net geen tweehonderd euro gekocht heb. Misschien moet ik eens een kritische blik werpen op mijn kleding collectie en wat items weggooien. In ieder geval die waar gaten in zitten natuurlijk. En dan natuurlijk het vervangen door nieuwe kleding en het liefst uit mijn comfortzone stappen. Ik heb dat al eens eerder gedaan en het was mij uitstekend bevallen.

Toch maar een stylist inhuren?

Soms zou ik wel eens zo’n stylist willen proberen. Dat je dan doorgeeft waar je een outfit voor wil en een stylist het voor je samenstelt, aan de hand van opgegeven smaken, en vervolgens wat kledingstukken vrijblijvend naar je opstuurt. Dat je dan op je gemak thuis kan oordelen of je het de moeite waard vindt en / of wil houden. Mijn gevaar is dan alleen, dat ik hoogstwaarschijnlijk alles zal willen houden. Toch lijkt het mij wel wat om het een keer te proberen. Ik ben dan ook druk op zoek naar ervaring van andere mensen met de stylisten van Zalon en hoop dat jij mij hier mee kan helpen. Heb je het zelf ooit eens geprobeerd? Vertel het mij!