Al heel lang wilde ik dit artikel schrijven, maar iets met drukte en weinig tijd maakten dat ik er niet aan toe kwam. Natuurlijk had ik wat op papier kunnen zetten, maar hiervoor wilde ik echt mijn tijd nemen. Ik heb daar twee redenen voor: ik wil graag de kleine ondernemer steun Ă©n ik ben gewoon super heppiedepeppie enthousiast waar ik wat over vertellen ga. Het kan zijn dat je het onderwerp wat minder aanspreekt, want niet iedereen kan zo lyrisch als ik zijn over bijtjkettingen. Maar, voor de ondernemer, is het wel fijn als ook jij toch even stil staat bij mijn verhaal. Wie weet dat je ooit iemand anders hiermee helpen kan!

De bijtkracht van Noor

Zoals je weet is onze lieve dochter Noor meervoudig beperkt door het syndroom van Kleefstra. Een van de dingen waar ze tegen loopt (spreekwoordelijk dan, want echt lopen doet ze nog niet) is haar prikkelverwerking. Als ze heel erg boos is of als ze ergens geconcentreerd mee bezig is, moet ze iets in haar mond hebben om op te kauwen. Menig rits van de jas is al kapot gegaan daardoor. Van de logopedist kregen we een soort slangetjes die we konden vastknopen aan haar jas of een ketting van konden maken. Deze leken haar tandjes aan te kunnen, maar sneuvelden na veel gekauw helaas toch ook. Dat was onze terugkerende probleem: de tanden van Noor zijn vlijmscherp! Als ze goed doorbijt, krijgt ze alles kapot. Al haar bijtkettingen verloren het uiteindelijk van haar gebit. Kleine stukjes brokkelden af en uit angst dat ze het door zou slikken gooiden we het dan maar helemaal weg. 

Kauwsieraden en meer

Toen kwam de oproep van Wendy van Kauwsieraden en meer. Zij wilde graag dat Noor haar bijtkettingen zou promoten. Natuurlijk stonden wij daar wel voor open, maar ik had haar wel mijn zorgen verteld. Deze geweldige vrouw belde mij toen op om te overleggen! Ze belde om de precieze bijtbehoeften van Noor in kaart te brengen zodat ze de juiste bijtkettingen kon opsturen. Als een ondernemer zo aan haar klanten denkt, heeft ze bij mij al een streepje voor! Dit was dus een paar maanden geleden en sindsdien maken we gebruik van haar bijtketting. En je raadt het al: deze is nog honderd procent intact! 

harde bijtketting

Nooit meer een ander

Nu denk je vast: wat is daar nou bijzonder aan? Nou, normaliter is er na intensief gebruik drie maanden lang al een aftakeling van de bijtketting zichtbaar. Of moeten we deze al bijknippen. Ons nieuwe paarse gevaar is echt nog helemaal intact! En het doet ook wat het moet doen. Noor kan er heerlijk (hard) op bijten. Natuurlijk zal uiteindelijk ook deze bijtketting sneuvelen. Immers heeft niets het eeuwige leven. Maar de duur tot nu toe is oprecht verrassend. Dus Wendy, wij zijn fan van jou en je webshop!