Baargoud

Lang geleden, in een tijd waarin de dino’s net hun koffers hadden gepakt en de mammoeten de lokale haarstylisten nog druk bezochten, ontdekte een jonge holbewoner iets schitterends. Terwijl hij zijn geliefde probeerde te imponeren met zijn nieuwste uitvinding – het wiel (dat toen nog slechts diende als een tamelijk inefficiënte onderzetter) – struikelde hij over een glinsterend stuk metaal. Goud, zo zou later blijken, hoewel hij het toen waarschijnlijk “oeh, blinky” noemde.

Nu, deze holbewoner, laten we hem Grog noemen, realiseerde zich snel dat dit blinky spul veel meer indruk maakte op zijn geliefde dan een rond stuk hout. Dus, met wat inventiviteit en een flinke dosis geduld, vormde hij het goud om tot de allereerste gouden armband. Dit cadeau, overhandigd na een bijzonder zware dag mammoetjagen, werd al snel bekend als het allereerste stukje ‘baargoud’.

Een beetje hulp

Het voorgaande is natuurlijk niet helemaal waar, maar het concept baargoud bestaat wel serieus. Ik houd dolsveel van mijn manneke, maar als het om sieraden gaat dan kan ik mij niet meer heugen hoe lang geleden het is, dat ik iets gekregen heb van hem. Ik wacht bijvoorbeeld nog steeds op het baargoud van mijn eerste drie kinderen! We hebben het er wel eens over en dan zegt hij altijd dat ik het nog krijg. Dat we dan gewoon even samen ervoor op pad moeten. Maar ja, waar halen we de tijd vandaan? Dus ben ik gewoon nu maar af toe voor mijzelf aan het zorgen qua versiering. En gelukkig heb ik daarbij soms hulp van anderen.

Maar waarom doen gouden sieraden het altijd goed als cadeau? Welnu, afgezien van het feit dat ze er spectaculair uitzien onder het flikkerende licht van een kampvuur of, in de moderne tijd, de subtiele verlichting van een romantisch diner, symboliseren ze ook duurzaamheid en schoonheid. Goud roest niet, verkleurt niet, en verliest zijn glans niet; het is een metafoor voor een liefde die de tand des tijds doorstaat. Bovendien heeft goud een zekere magie, een vermogen om momenten te markeren met een blijvend aandenken dat generaties lang gekoesterd kan worden.

TOV Essentials

Recentelijk werd ik benaderd door de vriendelijke man van TOV Essentials met de vraag of ik wellicht eens wilde neuzen op hun website. Nu ben ik wat kieskeuriger geworden de laatste jaren als het om sieraden gaat, nadat ik ooit iets plastics ontvangen had, dus wilde ik niet gelijk ja zeggen. Maar na een paar minuten scrollend en klikkend op de website te hebben doorgebracht, wist ik het: hier wilde ik wat meer mee gaan doen! Weet je wat mij zo enthousiast maakte? Ik was stiekem een beetje verliefd geworden op de gouden ringen die ik zag op de website. Dat vond ik wel een mooi cadeautje voor mijzelf. Dus heb ik de beste man, en daarmee bedoel ik niet mijn manneke , lief aangekeken of we wellicht iets voor elkaar konden betekenen. Gelukkig werd mijn vraag positief beantwoord!

TOV Essentials

Keuze genoeg

Of ik wel echt gouden ringen wilde? Nou ja, ik heb ook wel even andere mooie items bekeken hoor. Keuze genoeg op de website. En ja, ik heb zeker ook andere gouden sieraden gezien, die een paar keer in mijn winkelmandje belandden. Maar toch was de keuze gevallen op mooie gouden hoops. Twee dagen later was het gewoon al binnen! In een mooi roodkleurig doosje. Ik voelde mij net een klein meisje, dat verjaardagscadeautjes ontving.