BiOBUDDi, verantwoord met blokjes spelen


Onze dochter is inmiddels alweer ruim 1.5. Ze is elke dag de wereld iets meer aan het ontdekken. Nu ze eindelijk goed kan lopen en steeds beter kan rennen begint ze zich meer op taal te focussen. Af toe begint ze woordjes na te zeggen en heel gepassioneerd te praten in haar eigen taal. Ook merk dat je dat ze steeds meer begint te begrijpen. Wij zijn elke keer nog een beetje verbaasd als we ineens merken dat ze echt begrepen heeft als we iets gezegd hebben. Gisteren heb ik zelfs met haar voor het eerst kunnen onderhandelen. Ondanks dat het haar heel schattig staat wil ze namelijk liever geen staartjes in. Zodra je een poging doet wordt probeert ze dit tegen te houden en als je erg tevreden bent dat je toch een soort van staart hebt weten te creëren trekt ze het een minuut later alsnog uit haar haar. Gisteren wilde zij erg graag een stukje vis (vindt ze heerlijk). Toen stelde ik voor dat ze dat zou mogen als ik een staartje in haar haren mocht maken. Er werd geknikt en naar het haar gegrepen. Nog nooit heeft ze zo stil gezeten terwijl ik een staartje maakte. En toen hij af was werd meteen naar de vis gewezen. Weet nog niet helemaal hoe educatief verantwoord het is, maar ik was wel erg trots dat ze deze onderhandeling begreep en mee instemde.

Qua woordjes uitspreken is het soms nog wel eens verwarrend gezien ze veel woorden afkort. Zo vertelde ik mijn vader enthousiast dat ze na kerst de hele dag “opa”  aan het zeggen was. Bleek later dat dit “open”  was. Toen we het eenmaal door hadden zagen we ook dat ze alles open en dicht aan het maken was. Dicht kan ze nu inmiddels ook zeggen, dat is “di” . Onze dochter vindt het ook heel leuk om met haar handen bezig te zijn. Ze had al Duplo en kon tot nog toe vooral goed stukjes uit elkaar halen. Toen Mir mij vroeg of ik Duplo van Biobuddi wilde uitproberen was ik even nog aan het twijfelen gezien ze al Duplo had. Uiteindelijk toch ja gezegd en hier ben ik erg bij om. In de doos zaten blokjes die opzicht er gewoon normaal uitzien, maar je merkt wel dat het van ander materiaal is (allemaal erg duurzaam verantwoord). Opzich altijd goed om iets bij te dragen aan het milieu, maar om eerlijk te zijn was dat niet waar ik het meest enthousiast over ben. Dat zijn namelijk de stickers die je op plakt. Bijna elk blokje krijgt een sticker. Van plaatjes tot ogen, waardoor je er ook beesten uiteindelijk mee kan bouwen. Hierdoor is het ook geschikt voor een diverse leeftijd (1-6 staat op de doos). De plaatjes waren meteen een groot succes. Ze worden elke keer stuk voor stuk geshowd en waar ze de woorden al weet wordt dit uitgesproken. Verder zijn ineens de eerste torens gebouwd. In het verleden had ze hier meer moeite mee. Ik heb het idee dat deze blokjes iets minder stug zijn waardoor ze met wat minder kracht al in elkaar klikken.  Het enige wat ik merk is dat de blokjes daardoor ook iets makkelijker uit elkaar vallen, maar voor nu vindt ze dat alleen maar fijn gezien het haar ook erg kon frustreren als dit niet lukte. De blokjes worden in elk spel betrokken dus inmiddels worden ze in bijna alle gerechten ook verwerkt. Ik weet niet zo goed waarom onze dochter nu nog enthousiaster is over deze blokken. Waarschijnlijk door de stickers, en wellicht dat de kleuren haar ook meer aanspreken. Je kan de blokken overigens goed combineren met normale duplo, dus genoeg mogelijkheden om je hele kamer onder de duplo blokjes te krijgen. Wij proberen haar inmiddels te leren dat het ook heel leuk is om dat allemaal weer op te ruimen. Heel soms is ze het daar mee eens en roept ze enthousiast hoppa als ze een blokje in de doos gooit. We blijven proberen…

Geschreven door Liselot

Leuke dingen moeten gedeeld worden, dus ik geef een doos BiOBUDDi weg.Wil je kans maken? Je doet mee door een reactie achter te laten. Dit kan tot en met 10 maart. De winnaar maak ik op de gebruikelijke wijze bekend. Uiteraard zijn mijn winactievoorwaarden ook nu weer van toepassing. Deze kan je hier vinden.

Facebook Comments