Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews, Winacties

“BiOBUDDi, verantwoord met blokjes spelen”

Onze dochter is inmiddels alweer ruim 1.5. Ze is elke dag de wereld iets meer aan het ontdekken. Nu ze eindelijk goed kan lopen en steeds beter kan rennen begint ze zich meer op taal te focussen. Af toe begint ze woordjes na te zeggen en heel gepassioneerd te praten in haar eigen taal. Ook merk dat je dat ze steeds meer begint te begrijpen. Wij zijn elke keer nog een beetje verbaasd als we ineens merken dat ze echt begrepen heeft als we iets gezegd hebben. Gisteren heb ik zelfs met haar voor het eerst kunnen onderhandelen. Ondanks dat het haar heel schattig staat wil ze namelijk liever geen staartjes in. Zodra je een poging doet wordt probeert ze dit tegen te houden en als je erg tevreden bent dat je toch een soort van staart hebt weten te creëren trekt ze het een minuut later alsnog uit haar haar. Gisteren wilde zij erg graag een stukje vis (vindt ze heerlijk). Toen stelde ik voor dat ze dat zou mogen als ik een staartje in haar haren mocht maken. Er werd geknikt en naar het haar gegrepen. Nog nooit heeft ze zo stil gezeten terwijl ik een staartje maakte. En toen hij af was werd meteen naar de vis gewezen. Weet nog niet helemaal hoe educatief verantwoord het is, maar ik was wel erg trots dat ze deze onderhandeling begreep en mee instemde.

Qua woordjes uitspreken is het soms nog wel eens verwarrend gezien ze veel woorden afkort. Zo vertelde ik mijn vader enthousiast dat ze na kerst de hele dag “opa”  aan het zeggen was. Bleek later dat dit “open”  was. Toen we het eenmaal door hadden zagen we ook dat ze alles open en dicht aan het maken was. Dicht kan ze nu inmiddels ook zeggen, dat is “di” . Onze dochter vindt het ook heel leuk om met haar handen bezig te zijn. Ze had al Duplo en kon tot nog toe vooral goed stukjes uit elkaar halen. Toen Mir mij vroeg of ik Duplo van Biobuddi wilde uitproberen was ik even nog aan het twijfelen gezien ze al Duplo had. Uiteindelijk toch ja gezegd en hier ben ik erg bij om. In de doos zaten blokjes die opzicht er gewoon normaal uitzien, maar je merkt wel dat het van ander materiaal is (allemaal erg duurzaam verantwoord). Opzich altijd goed om iets bij te dragen aan het milieu, maar om eerlijk te zijn was dat niet waar ik het meest enthousiast over ben. Dat zijn namelijk de stickers die je op plakt. Bijna elk blokje krijgt een sticker. Van plaatjes tot ogen, waardoor je er ook beesten uiteindelijk mee kan bouwen. Hierdoor is het ook geschikt voor een diverse leeftijd (1-6 staat op de doos). De plaatjes waren meteen een groot succes. Ze worden elke keer stuk voor stuk geshowd en waar ze de woorden al weet wordt dit uitgesproken. Verder zijn ineens de eerste torens gebouwd. In het verleden had ze hier meer moeite mee. Ik heb het idee dat deze blokjes iets minder stug zijn waardoor ze met wat minder kracht al in elkaar klikken.  Het enige wat ik merk is dat de blokjes daardoor ook iets makkelijker uit elkaar vallen, maar voor nu vindt ze dat alleen maar fijn gezien het haar ook erg kon frustreren als dit niet lukte. De blokjes worden in elk spel betrokken dus inmiddels worden ze in bijna alle gerechten ook verwerkt. Ik weet niet zo goed waarom onze dochter nu nog enthousiaster is over deze blokken. Waarschijnlijk door de stickers, en wellicht dat de kleuren haar ook meer aanspreken. Je kan de blokken overigens goed combineren met normale duplo, dus genoeg mogelijkheden om je hele kamer onder de duplo blokjes te krijgen. Wij proberen haar inmiddels te leren dat het ook heel leuk is om dat allemaal weer op te ruimen. Heel soms is ze het daar mee eens en roept ze enthousiast hoppa als ze een blokje in de doos gooit. We blijven proberen…

Geschreven door Liselot

Leuke dingen moeten gedeeld worden, dus ik geef een doos BiOBUDDi weg.Wil je kans maken? Je doet mee door een reactie achter te laten. Dit kan tot en met 10 maart. De winnaar maak ik op de gebruikelijke wijze bekend. Uiteraard zijn mijn winactievoorwaarden ook nu weer van toepassing. Deze kan je hier vinden.

Facebook Comments

«

»

20 COMMENTS
 • Betti scheringa

  1 jaar ago

  Wauw doe graag mee voor doos biobuddy blokjes
  Superleuk zeg
  Roze en paars zie ik dat kunnen mijn meiden wel waarderen

 • Anna

  1 jaar ago

  Ik doe graag mee voor mijn dochter Julia…

  Facebook: An Na

 • elisabeth maria martina

  1 jaar ago

  die zijn leuk voor kleinzoon quinn

 • Nele Vdb

  1 jaar ago

  Dat ziet er leuk uit, ik doe graag mee voor mijn dochtertje.

 • Marian B

  1 jaar ago

  Heerlijk herkenbaar, mijn dochter is bijna 16 maanden, ook zij begrijpt steeds meer en begint te praten, erg leuk! Ze vindt de Duplo van haar broer ook erg interessant, hoe leuk zou het zijn als ze straks haar eigen doos BiOBUDDi heeft!

 • Annemieke

  1 jaar ago

  Leuk, ik doe graag mee voor onze meiden!

 • Oma Will

  1 jaar ago

  Graag doe ik mee voor de BiOBUDDi-blokken.
  Lijkt op Lego, past er ook op, maar veel voordeliger en meer milieu bewuster dan die van plastic.
  Mijn kleinkinderen bouwen veel met blokken, dus die vinden deze vast ook interessant.
  Ik heb geen Facebook, maar volg op Bloglovin en waag graag een kansje.

 • melissa

  1 jaar ago

  Wat leuk zeg. Lijkt op lego, maar voordeliger en daar houden wij wel van! Ik maak graag een kans!

 • Tamara

  1 jaar ago

  Wat leuk! Dit zou een mooie aanvulling zijn op de duplo van onze zoon. Ik doe graag mee, zonder facebook.

 • Aïde

  1 jaar ago

  Lijkt me heel leuk voor mijn nichtje. Uren verantwoord speelplezier

 • Marise

  1 jaar ago

  Leuk! Ik doe graag mee voor mijn dochter Loena

 • Chantal Obbink

  1 jaar ago

  Gaaf ik doe heel graag mee. Hier dol op blokken en bouwen en ben erg nieuwsgierig naar deze set

 • Jolien

  1 jaar ago

  Wat een leuke enthousiaste review. Ik doe graag mee voor mijn kleine meid. Ze speelt graag met haar bouwblokken, maar het slopen is het leukst. Zou tof zijn als ze ook ineens gaat bouwen!

 • Jolien V

  1 jaar ago

  Wat een leuke enthousiaste review. Ik doe graag mee voor mijn kleine meid. Ze speelt graag met haar bouwblokken, maar het slopen is het leukst. Zou tof zijn als ze ook ineens gaat bouwen!

  • Jolien V

   1 jaar ago

   Oeps er gaat iets mis, vandaar een dubbele reactie. Mijn excuus!

 • Adriana de Ruiter

  1 jaar ago

  Wat een superleuke prijs! Ik ken de blokjes van Biobuddi niet, ben erg nieuwsgierig… Onze pleegdochter is nu 16 maanden, dus perfecte leeftijd om te beginnen met onderzoeken van deze blokjes! Ik ga duimen!!! 😀

 • Andy E

  1 jaar ago

  Spelen met verantwoord speelgoed, dat kan ik alleen maar toejuichen! Ik doe dus heel graag mee, ik heb hier 2 kinderen die dol zijn op blokjes.

 • Lieke van Veen

  1 jaar ago

  Leuk dat je dochter steeds meer begrijpt! Mijn neefje wordt over twee maanden alweer 2 jaar en begint ook steeds meer te begrijpen. Het zou leuk zijn om deze blokjes voor hem te winnen.

 • Femke Dekker

  1 jaar ago

  Leuk voor ons kleine mannetje Teun!

 • Elys

  1 jaar ago

  Ik doe ook heel graag mee met deze mooie winactie.
  Heb geen facebook dus ik kan de post niet liken.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Dochter van 5: “mam, ik heb een clown getekend”. #mamaistrots #kleuter #tekening
 • Alles over een gezond lichaam en gezonde geest leren bij @eating_habits_nl #movedis
 • Eh ja, daar kan je natuurlijk ook mee knuffelen 🤔😍
 • Eigenlijk wilde ik voor de lol ja invullen. Maar was bang dat mijn humor niet gewaardeerd zou worden #preoperatievescreening #buisjes #anesthesie #kind
 • Dit kleine wurmpje gaat volgende week gewoon al wennen op school! #mijlpaal
 • Daar zitten ze dan 😂😍
 • Er wordt al een beetje gezeten! #mijlpaal
 • In slaap gevallen tijdens het bloedprikken. Ach, mijn arme moppie.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De “macht” van de mamablogger

Als mamablogger verdien je bakken met geld en krijg je ...

Sluiten