TOP
Uit het leven gegrepen

“Belangrijke vitamientjes, zo worden ze leuker!”

“Let the sunshine in!” Ken je dat liedje? Ik kan het de hele dag door zingen met dit prachtige weer. Ik word namelijk helemaal gelukkig van het zonnetje dat buiten schijnt. Misschien kan je het je nog herinneren, maar ik heb ook eerder laten weten dat zonneschijn voor mij extra belangrijk is. Vorig jaar is tijdens mijn miskraam onderzoeken namelijk ontdekt dat mijn vitamine D waarde wat aan de lage kant waren. Hierdoor was ik soms wat neerslachtiger en vermoeider. Maar nu met het weer buiten voel ik me helemaal op en top. Mijn huisarts zei vanochtend wel dat ik vanaf september weer extra vitamine D moet innemen om winterklaar te zijn. Prima, doe ik gezellig met de meisjes mee.

Mijn meiden krijgen namelijk gewoon nog elke dag 10 druppeltjes vitamine D. Zelfs de oudste, die toch al bijna 5 is, wil er nog niet mee stoppen. Ik vind het helemaal prima, want vitamine D is echt heel belangrijk en je kan er eigenlijk nooit teveel van nemen. (Mocht je meer willen weten over Vitamine D en waarom het zo belangrijk is, klik dan hier). Ik heb ook wel het geluk dat de meiden de druppeltjes stiekem gewoon heel erg lekker vinden. Het is nooit een drama. Ik herinner me die enorme pillen van vroeger nog wel en dat ik ze smaakloos vond en moeilijk weg te slikken.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel meer maniertjes om kinderen aan hun dagelijkse dosis vitamine D te helpen. Als je bij Viata.nl bijvoorbeeld al de zoekterm “vitamine D” intikt, krijg je maar liefst 1258 pagina’s met relevante producten. Het gaat van druppeltjes, tot kauwtabletten tot snoepjes. Zelfs van het bekende merk Davitamon! Vooral de laatste is zeer populair bij de kinderen. Ik kan me voorstellen dat het ook de oplossing kan zijn als je kind verder weigerachtig is wat betreft het nemen van de vitamientjes.

Omdat ik het zeer belangrijk vind dat opgroeiende kinderen voldoende vitamine D binnen krijgen, mag ik van Viata een junior pakket van Davitamon weggeven. Hierin vind je een pot met voedingssupplementen van Davitamon op basis van multivitaminen, in de vorm van gummies. Met aardbeiensmaak, voor kinderen vanaf 3 jaar tot 6 jaar. En er zit ook nog eens een leuk spelletje bij!. Ook bevat het pakket een heerlijke douchegel en een antimuggenspray. De douchegel is van Bodysol en is heerlijk verfrissend en verzorgend. Echt iets wat elke vrouw in huis wil hebben. De muggenspray van Paranix hoeft eigenlijk geen extra woorden, want ik denk dat ik voor iedereen kan spreken dat muggen gewoon irritant zijn en dat als er een spray tegen is, je deze gewoon standaard bij je moet hebben. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is een reactie achter te laten, dat je mee doet. De winactie loopt tot en met woensdag 13 juni en de winnaar maak ik op Facebook bekend. Natuurlijk zijn mijn voorwaarden ook hier weer van toepassing. (Klik hier voor de winactievoorwaarden).

«

»

10 COMMENTS
 • Betti scheringa

  2 jaar ago

  Doe graag mee voor dochters
  Denk de gummies misschien beter ingaan dan kauwtabletten nu en jongste krijgt eigenlijks alleen vitamine d druppels die zou de gummies ook wel kunnen
  Zou blij zijn te winnen want vind vitamine belangrijk maar vind altijd zo’n prijzige aankoop als je niet weet of ze het ook echt eten gaan

 • Nele Vdb

  2 jaar ago

  Ik geef nu nog vitaminedruppeltjes aan mijn kindjes, maar ik denk dat zo’n vitaminekes met een aardbeismaak hier veel meer in de smaak zou vallen 😉

 • Marian Zw

  2 jaar ago

  In de winter krijgen ze wel altijd een multi, maar extra Vit D geef ik eigenlijk nooit. Misschien is dat toch wel een goed idee. Vooral mijn dochter zit niet zo lekker in dr vel wie weet helpt een extra slotje per dag!

 • Patricia Bouthisma

  2 jaar ago

  Ik maak graag kans voor onze boefjes (Patricia lubbertje-boutje op fb)

 • Liesbeth

  2 jaar ago

  Jjjaaa!!! Kom maar door met die vitamientjes!

 • Marian B

  2 jaar ago

  Voldoende vitamines vind ik ook een fijne gedachte, mijn zoontje kan het wel gebruiken dus ik doe mee!

 • Riggie van lochem

  2 jaar ago

  Ik geef al mijn kids kauwtabletten. Elke ochtend bij de boterham. Ook de oudste die bijna 7 wordt. Ik moet bekennen dat ik bij mijn jongste de druppektjes heel makkelijk vergat en met 1 jaar dus heel snel over ben gestapt op de pilletjes. Die vergeet ik niet. Waarschijnlijk omdat de oudste 2 ook pilletjes kregen en veel makkelijker te geven zijn.
  Voor mijzelf neem ik nog steeds de mama fit. Ook omdat ik al bijna 2 jaar bv geef.

 • Linda Raaijmakers

  2 jaar ago

  Ik doe heel graag mee voor Lucas en Eva 😀

 • Cobi

  2 jaar ago

  Ik doe heel graag mee voor mijn boys

 • Lenny Wibbelink

  2 jaar ago

  Leuk voor onze meiden. Leuke en hopelijk lekkere vitamine D. De oudste vind het nu verschrikkelijk…

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Read previous post:
Ook papa’s hebben smartphones

Van de week vertelde ik al over een leuk idee ...

Close