Iedereen die ooit al mama of papa werd is het er unaniem over eens: de eerste maanden na de geboorte van je kind zijn enorm mooi en speciaal. Je wilt er dan ook zoveel mogelijk mooie herinneringen aan overhouden voor jezelf, en ook voor je kind wanneer die later wat ouder is. Denk maar aan het eerste tutje, de eerste schoentjes, baby foto’s enzovoort. Maar hoe bewaar je die herinneringen nu en wat is wel of niet de moeite om bij te houden? Wij leggen het je graag uit!

Herinneringsdoos

Misschien heb je er weleens van gehoord of heb je zelf al eens een herinneringsdoos gemaakt na een verre reis of een andere unieke ervaring? In een herinneringsdoos kun je alle herinneringen van je baby op één plek bewaren. Kies een mooie doos uit die groot genoeg is voor alles wat je wilt bewaren en steek er alle spulletjes in die voor jou een bepaalde waarde hebben. Dit kan je positieve zwangerschapstest zijn, de eerste echo, een tutje, een eerste kruippakje enzovoort. Je kan er ook voor kiezen om een herinneringsdoos te maken voor elke levensfase die je kindje zal doorlopen. Dan maak je bijvoorbeeld een babydoos, een peuterdoos, een kleuterdoos … 

Fotoboeken

De meest voor de hand liggende manier om mooie herinneringen te bewaren zijn foto’s. Net zoals je dat bij een herinneringsdoos doet, kun je voor elke levensfase van je kindje ook een fotoboek bijhouden. Je kind zal het later zeker en vast leuk vinden om door deze fotoboeken te bladeren en naar jouw mooiste herinneringen te luisteren. Wil je iets origineler dan een fotoboek? Laat dan je mooiste foto op canvas drukken via Printdeal.be en hang deze op in je woonkamer.

Video’s

Heb je thuis een goede camera of smartphone? Dan is het een leuk idee om alle leuke momenten van je film vast te leggen op film en hier een video van te maken. Begint je baby net te kruipen of zegt ie z’n eerste woordjes? Maak hier dan een video van! Eventueel kun je de verschillende korte filmpjes monteren tot één video. Later zal het geweldig zijn om deze beelden samen te bekijken. 

Kaders

Wil je je herinneringen op een originele manier in je interieur verwerken? Maak dan zelf kaders die je aan de muur kan hangen. In een kader kun je namelijk veel meer steken dan enkel foto’s! Maak een mooie collage met het geboortekaartje, foto’s, schoentjes, een muts, echo’s en dergelijke. Wil je je collage digitaal ontwerpen en dan laten drukken? Dit kun je tegenwoordig makkelijk online doen en laten drukken bij dezelfde drukkerij waar je geboortekaartjes of visitekaartjes kan drukken. Je kunt kiezen of je de kaders in de woonkamer of op de babykamer ophangt.