Ik vond het wel weer tijd om mijzelf weer eens wat leuks en nieuws te gunnen. Als mama vergeet je dat nog wel eens. Nu de jongste al driekwart jaar is en ik dus geen excuus meer heb van de vorige zwangerschap, werd het tijd om weer aan mezelf te werken. De afgelopen weken ben ik bewuster gaan eten en heb ik bijna wekelijks twee keer gesport. Het allemaal wat betreft mijn lichaam nog geen zoden aan de dijk, maar ik voel me wel een stuk fitter en zelfs al wat vrouwelijker. In ieder zoveel vrouw, dat ik weer behoefte heb gekregen aan sieraden. Maar vooral ook weer aandurf. Vorige week heb ik voor het eerst weer oorbellen in gedaan (En ja, gaatjes waren dicht gegroeid en moest ik weer doorprikken. Au!). De baby vond ze erg fascinerend, maar had gelukkig niet de behoefte er aan te trekken, waar ik stiekem wel een beetje bang voor was. Ze trekt nu namelijk aan alles wat ze ziet en ze te pakken kan krijgen.  Ik ben dus nog een beetje voorzichtig met hangoorbellen.

De aantrekkingskracht van de ketting

Hetzelfde geldt eigenlijk voor kettinkjes. Ik zag al helemaal voor me, dat de kleine eksteroogjes van de baby het zagen glinsteren en de grijpgrage handjes het zo van mijn nek zouden trekken. De gouden kleur vond ze inderdaad oogverblindend, maar verder dan ernaar kijken is het niet gekomen. De kleuter daarentegen, greep de hanger vast en liet gelijk weten dat zij toch wel verwachtte ook zoiets moois te krijgen. Waarom mama wel en zij niet? Ik heb haar beloofd dat als ze wat ouder is, ze vast ook wel hele mooie kettinkjes in haar sieradendoos zal hebben.  Maar deze nieuwe hanger was toch echt van mama.

Net zoals vorige keer wilde ik iets symbolisch om mijn hals dragen. Bij Kaya Sieraden vond ik dé ketting daarvoor. Dit keer zijn het twee ringen, welke ik heb laten graveren met de namen van de kids en manlief. Zo heb ik ze altijd bij me en zijn ze ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Klinkt erg cliché, maar soms is dat helemaal niet erg. Het heeft gewoon wel iets, een ketting graveren. Het lastigste er aan vind ik het verzinnen wat ik er dan in wil laten zetten. Over deze keuze heb ik ook een ruim een week gedaan. Waar zou jij voor gekozen hebben?