Tekenen in ons huis is een dagelijkse activiteit. Zowel Luka (8j) als Matteo (5j) kunnen zich prima vermaken met een potlood en papier (heel wat papier kan ik daar beter aan toevoegen). Dus toen ik vertelde dat we TekenNeus van MEGABLEU met ze mocht proberen, keken twee paar ongeduldige ogen mij voortdurend aan; wanneer gaan we nou eindelijk eens ermee spelen? Het zag er zo aantrekkelijk uit en het idee van een spel in combinatie met tekenen, maakte het helemaal aanlokkelijk voor de jongens. Gelukkig werd hun geduld snel bij beloond.

Lees ook: Tyrannosaurus Rex van Megableu

Wat is TekenNeus dan eigenlijk?

Het concept van TekenNeus is simpel. Je tekent een woord na en de ander raadt wat je probeert te tekenen. Makkelijk toch? Nee, zo eenvoudig is het natuurlijk niet. De twist is namelijk dat je de tekening met je neus maakt! Je moet de zogeheten tekenneus op je neus zetten en dan met de markeerstift erop je allermooiste tekening maken. Alleen het van de TekenNeus opzetten vonden de jongens enorm grappig. 

TekenNeus

Ook leuk voor de kleuters

Ondanks dat het spel pas vanaf 7 jaar is, weerhoudt dit natuurlijk de jongste niet om mee te doen. Dat hij niet kan lezen, betekent natuurlijk niet dat hij niet kan tekenen! We hebben dan ook papa als fluisteraar gebruikt om de woorden van het kaartje duidelijk te maken voordat hij ging tekenen. 

Spelregels en ervaring

Het doel is om de vijf woorden van de kaart met de neusbril te tekenen op het tekenbord. Zodra iemand geraden heeft welk woord het is, krijgen zowel degene die het woord raadt als degene die het heeft getekend een punt. Diegene die de meeste punten heeft gescoord is de winnaar.Je kan het extra spannend maken door in teams en / of met tijd te spelen. Wij hielden het vooralsnog simpel.

TekenNeus

De jongste mocht beginnen en had zowaar met wat gelach en bibberende lijnen een redelijke vliegtuig kunnen tekenen! De tent was achteraf ook wel logisch. Daarna mocht de oudste, die door de lol en geschater vrijwel onherkbare figuren maakte, die niemand kon raden. Mijn spook vond ik wel redelijk geworden, maar echt strakke lijnen met je neus tekenen, zal wel wat oefening nodig hebben. Er werd een hoop afgelachen kan ik je vertellen, zowel door de neustekenaar als degene die moest raden. 

Ik vermoed dat dit spel er nog regelmatig erbij gepakt zal worden de komende tijd. De heren geven een dikke duim en raden hem van harte aan!

Meer informatie over TekenNeus

TekenNeus