Allereerst de beste wensen! Dat 2022 een mooi jaar voor je mag worden! Het lijkt nog maar gisteren dat ik zei dat “2021 een jaar vol vrijheid en zonder zorgen zou worden”. Eigenlijk de spreuk die wij elk jaar wel herhalen. En elk jaar weer denken we dat het niet erger kan verlopen en worden we toch weer verrast. Soms in ons gezin en soms van buitenaf. Zo hadden we de lockdown, avondklok natuurlijk in 2021. Maar ook de ziekenhuisopname van Noor met brandwonden. Allemaal dingen waar we niet te lang bij stil willen staan. Het jaar is ook zo geëindigd met een quarantaine door een corona besmetting. Eerlijk is eerlijk, werken met vier kinderen thuis was een behoorlijke uitdaging.

Rust

Maar 2021 was niet alleen vol heftige gebeurtenissen hoor! We waren namelijk met elkaar en samen kunnen we eigenlijk alles wel aan. Het heeft laten zien wat voor een team manlief en ik altijd toch weer zijn. En hoe goed de kinderen onderling met elkaar zijn. Het heeft ons laten zien, dat we ontzettend veel veerkracht hebben en alle diepe dalen ook weer uit kunnen komen. Het heeft mij weer even stil laten staan bij het leven. Dat je moet genieten van alle (kleine) dingen, die het leven je biedt. Het even niet meer moeten, niet meer haasten, was ook wel even fijn. Een mooie manier om tot rust te komen. Het bracht ons in ieder geval gezellige familiediners.

De kids

Ook heeft 2021 een enorme mijlpaal in ons gezin gebracht qua onderwijs. Noor naar school! In 2020 had ik dat echt nog niet kunnen bedenken. Nu gaat ze alweer een paar maanden naar haar eigen schooltje en klas en geniet ze er duidelijk volop van! Ook Veerle is nu weg uit de kleuterklas en naar groep 3. Het lezen gaat haar fantastisch af (inmiddels is ze ook een zonnetje) en ze is goed op haar plek in de klas. Ze moet nog af en toe haar draai vinden, maar ze gaat sowieso vol enthousiasme naar school. Sanne zit alweer in groep 5. Daar krijgt ze tegenwoordig natuur en geschiedenis wat ze geweldig vindt. Verder lijkt ze nu echt heel goed in haar vel te zitten en aansluiting te hebben gevonden in de klas. Met als laatste ons moppie Sofieke, die enkele dagen voor oudjaarsdag besluit eindelijk eens de eerste stappen te zetten. Een paar dagen achter elkaar stapte ze er op los. Nu is het nieuwe jaar aangebroken en houdt ze het weer voor gezien. Wat houd ik toch van mijn kinderen!

Mijn hobby

Ik was voornemens om in 2021 veel tijd in mijn blog / website te steken. Het ontbrak mij alleen een beetje er aan. De motivatie en energie was ook soms ver te zoeken. Mijn bezoekersaantallen waren om van te huilen en ik voelde een soort van druk. Dat stukje heb ik nu volledig losgelaten. Ik schrijf en post wanneer ik er zin in heb. Wat mijn cijfers zijn, weet ik oprecht niet. Ik kijk er niet meer naar. Het gevolg was dat ik financieel mijn beste jaar heb gedraaid en ook aan winacties heeft het niet mogen ontbreken. Het heeft mij de motivatie weer terug gegeven om door te gaan, maar dan op mijn manier. Dus soms is het wat stiller en soms word je overladen met artikelen. Abonneer je sowieso op mijn nieuwsbrief zou ik zeggen, want dan mis je niets. 2021 is ook het jaar dat mijn TikTok door het plafond ging en gaat. Het blijft bijzonder om te zien hoeveel (jeugdige) mensen zo geïnteresseerd zijn in ons leven en onze opvoedingsperikelen. Mijn Instagram, waar ik weinig mee deed, lijkt nu ook steeds meer bereik te krijgen. Nog even en ik ben een echte BN’ er ;-).

2022

Daar is dan nu het nieuwe jaar. Gaat er iets veranderen voor ons? Ik denk het niet. Heb ook geen grootse plannen voor mijn blog of social media. We zien wel waar het naar toe loopt. Wel kan ik al zeggen dat de winacties sowieso gewoon blijven komen. Ik geniet daar ook van. Wat ik mij wel heb voorgenomen om wat meer een op een momenten met de meiden te plannen. Misschien ook wat meer weekendjes weg met het gezin. Even dat onthaasten in ere houden. Dit jaar is ook het jaar dat we afscheid gaan nemen van zwemles. Veerle gaat binnenkort afzwemmen en dan zal Sofieke over een paar jaar pas starten. We gaan met elkaar genieten van de kleine dingen en grote herinneringen maken. En laten we van 2022 ook eens een jaar maken ZONDER een ziekenhuisopname. Dan is het wat mij betreft een rustig jaar geweest. Kortom, we zien wel gewoon wat het ons brengen zal en laten ons graag verrassen.

Ik hoop oprecht al mijn lieve lezers in heel 2022 nog vaak in de reacties terug te zullen zien. En nogmaals: de allerbeste wensen!!!