Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews, Winacties

“Armbandjes maken is nog nooit zo makkelijk geweest”

Ik ben benieuwd wie van mijn lezers dit gaat herkennen of herinneren en wie echt totaal geen flauw idee hebben waar ik het over hebt: men neme zes of vier lange gekleurde draden en een stoelpoot of de grote teen. De draden klapt men dubbel door een lus in het midden te maken. De lus doet men onder de tafelpoot of grote teen. Men pakt twee draadjes en legt er een knoop in. Dan laat je eentje los, pakt men het volgende draadje en maakt er weer een knoopje van. Dit herhaalt men tot al het draad is opgeknoopt. En voila, het armbandje is gemaakt.

Dat kan toch beter?

Het resultaat was er altijd wel naar, maar wat was je er ongelooflijk lang mee bezig. En als je net het verkeerde draadje had gepakt, klopte het patroon niet meer. Ook vond mijn grote teen het meestal niet zo leuk meer na een minuut of tien. Dat moest toch makkelijker kunnen? Nu 25 jaar later is er dan een oplossing gevonden in de vorm van de KumiKreator. Binnen enkele minuten kan je een leuk armbandje in elkaar draaien. Β 

Hoe werkt de KumiKreator?

Je kiest gewoon een patroon, of verzint er zelf eentje, zoekt de kleurenklosjes bij elkaar en zet ze in de daarvoor bedoelde spoeltjes.De draadjes leid je naar boven en klemt ze achter het schuifje. Let op: trek niet aan het schuifje want het breekt dan af en dan kan je niets meer met de KumiKreator. Volgens de gebruikshandleiding knip je de draadjes recht boven het schuifje, maar het is veel makkelijk om de klosjes op de spoel een beetje terug te draaien. Het scheelt een hoop gepriegel. Vervolgens gaat het witte klepje erop en kan je de hendel rond draaien. Nog geen minuut later is je armband klaar. Je hoeft alleen nog de stickertjes, klemmetjes en het verbindingsstukje erop te zetten. Maar dat is echt heel makkelijk.

Gelukkig waren mijn kinderen nog iets te jong voor het priegelwerk met de klosjes, dus mocht ik de armbandjes voor ze maken. En voorde juffen en de meester en de vriendinnetjes en ga zo maar door. Ik vond het echt even heerlijk zo te frutselen onder toeziend oog van mijn dochters. Het was lekker gezellig met elkaar. Vooral toen ik de oudste hoorde zeggen dat ze even stil moesten zijn zodat ik mij kon concentreren op het laatste stukje. Ze kent mij zo goed!

Winactie

Conclusie? Deze mama vindt de KumiKreator erg leuk. Ik denk dat als de kinderen door hebben hoe ze het zelf kunnen, de klosjes binnen een week op zouden zijn en de hele buurt voorzien zou zijn van een leuke armband. Gelukkig zijn de klosjes wel gemakkelijk bij te bestellen. En wat is het dan toch leuk als ik nog iemand blij mag maken met een eigen armband maakset. Hoe je kans maakt? Laat weten welke kleur jij als eerste zou kiezen voor een armband. Aan het einde van de Kerst winweek maak ik de winnaar bekend.

Facebook Comments

«

»

24 COMMENTS
 • Anna

  1 jaar ago

  Ooh wat gaaf! Ik zou toch voor een roze gaan hihi

  Facebook: An Na

 • Wendy Van De Reyd

  1 jaar ago

  Hoe leuk zijn deze , tof voor mijn dames, de kleuren is afwisselend, jongste roept roze de oudste dan weer blauw hahaa zal dus een combinatie worden van roos-blauw

 • anita s

  1 jaar ago

  Wat leuk!! Mijn dochter had dit op haar sintlijstje maar helaas je kan niet alles krijgen dit zou een hele leuke verrassing onder de kerstboom zijn. Roze en paars zou mijn favoriet zijn maar ook van mijn meiden

 • Linda Smeets

  1 jaar ago

  Wat leuk! Ik zou kiezen voor een combinatie van licht- en donkerroze.

 • Petra de Mooij

  1 jaar ago

  Ohhhh dat is een makkie.. De blauwe en de donker roze kleur… Dat zijn de lievelingskleuren van m’n dochtertje.. En ik ben bang dat zodra ze doorkrijgen hoe hij werkt dat alle meiden en jongens uit de klas een armbandje om hebben, haha..

 • Lisette

  1 jaar ago

  Ik zou kiezen voor de kleuren goud en zilver, omdat ik dan ook eindelijk eens een sjieke armband zou hebben. Maar okΓ©, ik zou waarschijnlijk geen kans krijgen omdat mijn dochter wel oud genoeg is en het ding direct in zou pikken ;). Zou hem dolgraag winnen! ik waag dus graag een kansje πŸ˜‰

 • Simone

  1 jaar ago

  Leuk! Ik ga ze stiekem maken denk ik… nihilisme ik zou beginnen met roze en paars. Mooie kleuren!

 • Marijke

  1 jaar ago

  Ik laat Amber een roze voor me maken.
  En denk dat ze daar zelf ook als eerste voor gaat. Lekker girly dus

 • Simone

  1 jaar ago

  Wat een te gekke winactie, welke kleur maakt me niet uit, misschien wel regenboogkleuren?!
  Dit zou een geweldig kerstcadeau zijn!

 • Sharon de Ridder

  1 jaar ago

  Geweldig! Mijn oudste houdt van aqua, de jongste is nog erg van het roze… Ik zou voor rood gaan!

 • Esmee

  1 jaar ago

  Blauw want dat is de lievelingskleur van Marisa.

 • trotsema fati

  1 jaar ago

  Oh wat super leuk mijn prinses gaat gelijk roze en paarse armbandjes maken en wat zal ze blij mee zijn sinds ze het op reclame zag was ze meteen verliefd op!

 • nele

  1 jaar ago

  Leuk! Ik zou eerst aan voor een bandje in het paars

 • Oma Will

  1 jaar ago

  Wat een leuke hobby, armbandjes maken.
  Dat vindt mijn oudste kleindochter vast ook, als ze dit ziet.
  Zij is de creatiefste onder de kleinkinderen.
  De kleur die ik het eerste zou kiezen voor een armbandje is blauw, mijn kleur.
  En dat weet mijn kleindochter.
  Ik heb geen facebook, maar volg bloglovin.
  Graag doe ik mee.

 • Tamara

  1 jaar ago

  Roze, paars en zilver zijn de lievelingskleuren van Emma, dus die kleuren πŸ™‚

 • Kelly Aarts

  1 jaar ago

  Mijn dochter vindt dit helemaal geweldig, maar ik vond het er maar ingewikkeld uitzien, daarom heeft de Sint het dit jaar niet meegenomen haha.
  Maar als ik je review lees, lijkt het toch wel mee te vallen….
  Mijn dochter zou als eerste gaan voor een blauw met paarse armband!

 • debby

  1 jaar ago

  super leuk kan me dochter weer lekker creatief zijn als ze zou winnen. echt een leuke win actie

 • Sandy van der Kolk

  1 jaar ago

  Ik zou als eerste de kleuren paars-blauw-geel gebruiken omdat dat de lievelingskleuren van mijn kinderen zijn en het armbandje voor mezelf is en voor mijn kinderen staat <3 <3 <3

 • Saskia pol

  1 jaar ago

  Leuk, blauw met wit of roze met zwart, lila met turquoise ik kan niet kiezen vind heel veel kleurtjes mooi.

 • Marian B

  1 jaar ago

  Mijn dochtertje is hier helaas nog te klein voor, lijkt me zelf stiekem ook wel leuk. Gelukkig heb ik een nichtje die hier ook wel van houdt, graag maak ik er haar blij mee in ruil voor een armbandje πŸ˜‰ Iets met roze en lichtblauw als eerste vermoed ik.

 • Femke Dekker

  1 jaar ago

  Aangezien mijn dochter op het moment even in een anti-roze-fase zit, denk ik dat ze voor de lichtblauwe gaat

 • Claudia Diependaal

  1 jaar ago

  WAUW wat een gave actie! Ik doe dan ook heel erg graag mee!

  • Claudia Diependaal

   1 jaar ago

   Ben ik weer! Gelukkig zit mijn hoofd wel vast . Ik zou voor turquoise gaan. Echt heel erg mooi!

 • Corinne

  1 jaar ago

  Mijn dochter haar favoriete kleur is blauw en groen.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Complete surrender 😍
 • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • We mochten even knuffelen!
 • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
 • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
 • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
 • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Valsspelen bij Monopoly? Dat moet juist!

Iedereen heeft in zijn of haar leven wel een kaartje ...

Sluiten