Verhalen van een werkende moeder
TOP
Kleding en accessoires

““Mama, ik ben een meisje en wil dus hakken!””

Wat een meisje wil

“Mama, ik ben een meisje toch?” vroeg mijn oudste laatst aan mij. Ik wilde in eerste instantie het gelijk beamen, maar iets in haar ogen deed me vermoeden dat ze het met een reden vroeg. Waarom nu ineens deze vraag? Ik dacht het antwoord te kunnen omzeilen door haar te vragen waarom ze hier ineens aan dacht. En baf, daar werden mijn vermoedens bevestigd. “Als ik een meisje ben, mag ik hakken. Net zoals jij, mama”. Toen ik haar uitlegde dat ze daar nog echt een tikkie te jong voor was, volgde er een heel verhaal over hoe dat ene meisje uit haar klas wel op hakken mocht lopen van haar mama. En dat het oneerlijk was dat ik zo gemeen was. Zij wilde ook de roze gouden kleine pumps met allerlei franjes eraan,  Nou houd ik zielsveel van mijn dochter, maar ik zag het niet zitten om dit voor haar aan te schaffen. Haar kennende zou ze deze dan namelijk elke dag naar school aan willen en dat is voor haar gewoon geen optie.

Op schoenen bezuinigen we niet

Goede schoenen zijn heel erg belangrijk voor ons meisje. Alle beeninspanningen kosten haar wat meer moeite dan een gemiddeld kind, dus wil ik het niet nog eens verzwaren door slecht schoeisel. Een goede zool is dan erg belangrijk. Verder is het natuurlijk ook wel fijn als het er nog een beetje leuk uit ziet en niet na twee keer dragen al slijtage vertoond. Dat laatste interesseert de kleuter echt niet, maar het uiterlijk des te meer. Als ik schoenen voor haar zou aanschaffen die zij niet mooi vindt, weet ik vrij zeker dat ze zal weigeren ze aan te trekken. We moesten dus gezamenlijk een nieuw paar uitzoeken.

Hakken gevonden bij Koel4Kids

Vorig jaar hadden we al een paar schoenen geprobeerd van Koel4Kids en die waren uitstekend bevallen. Reden dus om wederom op hun website een kijkje te nemen. Ik verwachtte half een discussie met de kleuter toen ik bij het openen van de homepage als eerste een paar roze laarsjes zag, maar ze hield zich wijselijk stil. Samen scrolden we door pagina’s heen en vertelden we elkaar welke we wel of niet mooi vonden. Tot ze ineens heel enthousiast werd en “mama, kijk hakken” brulde.  Ik zocht op de pagina naar kleine pumps maar tot mijn grote verrassing wees ze naar een paar bruine laarsjes met een te verwaarlozen hak.  Zo eentje die je ook op mannenschoenen vindt, dus niks pumpsachtig. Hier kon ik als moeder zonder problemen volmondig ja op zeggen. Twee dagen later liep ze te flaneren op haar nieuwe schoentjes. Natuurlijk moest haar zusje ook een setje, want ook zij is toch een meisje? “En dan kunnen mensen zien dat we twee meisjes zijn en bij elkaar horen”.  Natuurlijk lieverd!

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Kelly

  2 jaar ago

  Haha geweldig Als jongens mama herken ik dit probleem niet, maar erg leuk om te lezen. Wel fijn dat de juiste hakjes gevonden zijn en je weer een coole mama bent

  • miriam

   2 jaar ago

   AUTHOR

   Ik doe mijn best

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Dit dus...
 • Geen protest op de Dam, want ik vind dat weer te ver gaan ten opzichte van alles wat we de afgelopen weken hebben doorgemaakt en richting de zorgverleners. Maar aandacht voor de strijd tegen racisme kan natuurlijk altijd. Op een stille manier in dit geval. #blackouttuesday #blacklivesmatter
 • Die voetjes ๐Ÿ˜
 • Borstvoeding! Het blijft iets bijzonders. Ik wil het weer minimaal een half jaar geven. Zo mooi dat dat kan. #normalizebreastfeeding #borstvoeding #moedermelk #vloeibaargoud #mamaslagroom #metmijntietinjefeed
 • Zusterliefde ๐Ÿ˜
 • Mijn rijkdom ๐Ÿ˜
 • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen ๐Ÿ˜‚
 • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever fotoโ€™s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Tijd voor het back in shape krijgen van mijn lichaam

Al een tijdje ben ik niet meer helemaal content met ...

Sluiten