Ik weet nog heel goed dat het spelletje Angry Birds uit kwam. Iedereen had het er over en speelde het. Behalve ik dan, want ik snapte de lol er niet zo van (lees: ik kon er geen bal van). Inmiddels is het meer dan alleen een spelletje. Het is ook een filmreeks en een serie op televisie. Daarnaast is er tevens een nieuw spelletje van uitgekomen, wat mij sterk doet denken aan samenwerking met Candy Crash. Nadat ik vele uren daar in gestoken had, besloot ik toch weer wat nuttigers met mijn avonden te gaan doen. Inmiddels is de nieuwe film Angry Birds 2 verschenen in de bioscopen. En van wat ik heb gehoord is deze zeker de moeite waard om naar toe te gaan.

Het verhaal van Angry Birds 2

In de nieuwe film ‘Angry Birds 2’, zijn de humeurige vogels en de gemene biggen terug met als thema ‘vriendelijke vijanden’. Deze keer worden de vijanden gedwongen om samen te werken om ieder hun eigen eiland te redden van een nieuwe gezamenlijke vijand – de gemene adelaar Zeta!

De verbitterde Zeta is het slechte weer op het ijskoude adelaarseiland meer dan zat en is van plan om zowel vogel- als biggeneiland om te turnen in haar persoonlijke paradijs. Aan de gezworen vijanden Red en Leonard de taak om, op adelaarseiland, het superwapen van Zeta onklaar te maken. Samen met een super team Bomb, Chuck en Silver (Chuck’s super slimme kleine zusje) van vogeleiland en Courtney en Garry (super techneut) van biggeneiland beginnen de voormalige vijanden aan de klus. Als snel blijkt dat, door persoonlijke gevoelens, samenwerken nog niet zo eenvoudig is als het lijkt. Het superteam (met dank aan Silver) komt met een briljant plan; verkleed als adelaar binnen te dringen op adelaarseiland om daar het superwapen te vernietigen. Uiteindelijk leidt deze vermomming tot spannende en hilarische situaties.

Deze super leuke animatiefilm is echt een aanrader voor het hele gezin. Onze beide kinderen (3 en 6) hebben zich uitstekend vermaakt met de eenvoudige, luchtige verhaallijn. De continue stroom van grappen en dolkomische situaties zorgen ervoor dat je geen moment verveeld.

Winactie

Wil jij ook de nieuwe vriendschap tussen de Angry Birds en de Biggen gaan aanschouwen? Laat dan een reactie achter en wie weet win je één van de drie setjes van twee vrijkaarten voor Angry Birds 2 en een geweldig merchandise pakket. Meedoen kan tot en met 21 augustus. Succes!