Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen, Oeps

“Mijn eerste ervaringen met kleine kinderen”

In mijn tienerjaren paste ik vaak op mijn achterneefjes en nichtjes. Het was een ideale manier om wat bij te verdienen. Gewoon voor de tv hangen en chips eten terwijl je betaald kreeg. Hahahaha, nee hoor. Ik babysitte ook overdag op de kinderen. Over het algemeen ging dat altijd wel goed. Er zijn wel enkele keren geweest, dat ik bij mezelf dacht dat ik nooit een goede moeder zou worden. Zo heb ik namelijk ooit bijna het huis laten afbranden. Nou ja, een beetje overdreven. Ik had het potje babyvoeding met deksel en al in de magnetron gezet. Wist ik veel. Ik herinner me nog goed wat voor een enorme knal dat gaf.

Ook was er een keer, dat ik een heldere instructie had gekregen, dat dochterlief slechts een halve kit kat mocht eten. Omdat oppassen een feestje moest zijn, heb ik haar gewoon de hele kit kat gegeven. Die nacht heeft ze haar hele bed onder gespuugd. En ja, ze heeft aan haar ouders verteld dat ze een volledig stuk chocola had gegeten (de kleine verraadster).  En toch mocht ik terug komen.

In de tijd dat ik echt veel oppaste zat de jongste van het betreffende gezin nog in de luiers. Als puber vond ik het een enorm gedoe om die dingen te verwisselen. Ik had er echt geen handigheid in. Als het enigszins niet hoefde deed ik dat dus ook niet. Vooral omdat het mij al eerder was overkomen dat de luier omgekeerd op de grond terecht was gekomen. En dan uiteraard op het vloerkleed na de grote boodschap. Toch is dat nog niet eens mijn ergste ervaring. Er is een dag geweest dat ik de baby wilde wakker maken voor een flesje of iets dergelijks en dat hij al wakker bleek te zijn. Toen ik naar boven liep hoorde ik al wat pretlachjes. liep zijn kamer in en zag hem rechtop in zijn bed zitten met zijn luier tussen zijn beentjes in plaats van om zijn billetjes heen. Ik had deze of niet goed om gedaan of de inhoud was teveel om nog goed te blijven zitten. Waarschijnlijk ook een combinatie van de twee. Maar dat was nog niet eens het ergste. Waar ik pas echt van over mijn nek ging, was dat de baby de rozijntjes in zijn ontlasting had ontdekt en deze gewoon rustig weer zat op te peuzelen.  Alsof het net weer uit het doosje kwam. Ik heb me op dat moment serieus afgevraagd of ik wel ooit geschikt zou zijn om moeder te worden….

Facebook Comments

«

»

4 COMMENTS
 • Birgit

  4 jaar ago

  Oooooh bah!!! Word er haast misselijk van! Ultieme vorm van hergebruik :p

  • Miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Vies he?

 • Liess

  4 jaar ago

  Alleen het idee al krijg ik al kokneigingen van lol

 • Iris Steenbekkers

  1 jaar ago

  Wat een heerlijk verhaal . Ik lig helemaal in een deuk . Ik kan me geen rare dingen herinneren . Behalve dat mijn nichtje het hele bad en twee wastafels onder had gespuugd . Ik weet nog goed dat mijn oom niet blij was toen hij terug kwam van een feestje . Hij kon nog even aan de slag .

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Even de kussens testen in @ikeanederland 😂
 • #28weekspregnant #cantwaittomeetyou
 • Weeeeeeeeeekend!
 • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
 • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
 • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!
 • Zie je deze gave race auto van @vtechspeelgoed ? Ik vertel meer over op mijn blog en over de racebaan. Bovendien geef ik ook nog eens een set weg. #LinkInBio #winactie @speelgoed_van_het_jaar #leukvoordesint #mamablogger
 • Vandaag de verjaardag van dit poppetje een beetje gevierd. De taart smaakte haar heerlijk. Gefeliciteerd moppie 😍

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De gouden zwembadregel die altijd en overal geldt

Als klein kind vond ik mijn moeder soms wel eens ...

Sluiten