Mijn mama vertelde mij dat ik vanaf volgende week weer elke dag naar school moet. Je begrijpt zeker wel dat ik daar niet heel enthousiast op reageerde. Ik vroeg haar of de Corona alweer voorbij was en ze antwoordde dat niet zo was. Waarom moet ik dan weer naar school? Omdat kinderen niet besmettelijk zouden zijn, zegt ze. Dan mag ik ook weer knuffelen met oma, toch? En dat mag dan weer niet! Begrijp jij het nog? Ik niet. Maar je vraagt je vast af waarom ik niet naar school wil.

Natuurlijk vind ik het heel erg leuk om mijn vriendinnen zo weer te zien. Alhoewel ik mijn beste vriendinnetje elke week gewoon gezien heb. Gelukkig maar. En natuurlijk vind ik het ook heel erg leuk om de juffen weer te zien. Die heb ik toch ook wel gemist. Het is school an sich waar ik geen zin meer in heb. Dan moet ik ineens weer vroeg op staan. Nu kan ik nog uitslapen tot half negen. Dat kan dan niet meer. En ook is er dan weer gym, wat echt verre van mijn favoriete vak is. Wie verzint het dat je in touwen moet klimmen? Maar mijn allergrootste ergernis is de volgorde op de dag. Ik wil gewoon graag als eerste rekenen en daarna taal doen. De juf denkt daar weer anders over. Mama zei dat ik dan maar de juf moest overtuigen van mijn voorkeur van lesgeven, maar dat durf ik niet.

Ik zal mij dus weer aanpassen aan het schoolsysteem. Ook al had ik er soms totaal geen zin in, schoolwerk thuis doen is zo gek nog niet. Zolang mama maar het uitlegt, want dat kan zij beter dan papa. Ook al doet hij wel erg zijn best. Morgen ga ik nog één keer genieten van het thuisonderwijs. Mama heeft voor mij een foto van papa en haar geprint. Dit heb ik haar gevraagd. Dan kan ik op school af en toe naar ze kijken. Als ik ze zo mis…

Sanne heeft nog meer gastblogs op haar naam staan. Leuk om te lezen.