We blijven nog even volop in de zomermodus hoor. Ik kan zo van dit weer genieten en alles wat het met zich mee brengt. Het urenlang buiten zitten, de kinderen buiten spelend en ‘s-avonds samen van het avondeten genieten terwijl de zon langzaam onder gaat. Het klinkt bijna als een sprookje toch? In mijn omgeving heeft ook bijna iedereen het zwembad opgezet en hebben de kinderen volop waterpret. Toch is dat helaas niet voor iedereen weggelegd. Het kopen van een zwembad is niet het grootste probleem. Die dingen kosten tegenwoordig geen drol meer en zijn zelfs verkrijgbaar voor een prikkie bij de Action. Het probleem zit in de ruimte. Niet iedereen heeft een tuin of een balkon dat groot genoeg is om een zwembad op kwijt te kunnen. Daarnaast vind ik het zelf ook niet altijd ideaal om zo’n opgeblazen ding in mijn tuin te hebben. De eerste dag is het leuk, maar de dagen erna raakt het haar charme kwijt, lijkt het water steeds goorder te worden en het is een ware ramp als je het weer moet schoonmaken en opruimen. Geef mij dan maar gewoon een leuke watertafel.

Watertafels

Het fenomeen watertafel leerde ik pas kennen toen mijn oudste net geboren was. Mijn moeder vertelde dat zij die van mijn tante had gekregen en dat diens kleinkinderen er groot fan van waren geweest. Toen de eerste goede zonnestralen doorbraken racete ik dus ook naar mijn ouders om deze pret met mijn dochter te mogen aanschouwen. Nou, er was dus echt geen hol aan. Het ding lag op de grond, was lastig in elkaar te zetten, lekte aan alle kanten en was gewoon niet leuk om mee te spelen. Watertafels waren dus niet aan mij besteed. Maar ik wist toen ook nog niet dat ik gewoonweg nog niet de juiste was tegengekomen.

De Fountain Factory

Als mijn moeder nou vijf jaar geleden één van de watertafels van Little Tikes had gekregen, was mijn eerste indruk waarschijnlijk totaal anders geweest. Die van Little Tikes zijn namelijk wel heel erg leuk. In het bijzonder de Fountain Factory Watertafel. Welk kind houdt nou niet van eindeloos kraantjes open en dicht draaien? Bovendien is het ook erg leuk om uit te vinden wat het effect is van elke buis en kraan en hoe ze in elkaar overlopen. Even weer wat water omhoog pompen en je kan weer opnieuw gaan ontdekken. Voor ouders is de watertafel ook een succes. Het neemt niet teveel ruimte in beslag en is makkelijk schoon te maken. Daarnaast is het makkelijker opgezet dan een zwembad en heb je er minder water nodig voordat je kind er lol mee kan hebben. Ideaal dus voor de incidentele warme dagen en gegarandeerd veel waterpret.

Tip: mocht je een zwembad hebben, zet dan de watertafel daar in op. De kinderen kunnen zo helemaal los gaan met al het water. Een overstrominkje is dan zo erg nog niet.

De Little Tikes Fountain Factory Watertafel is onder andere hier verkrijgbaar.

Lees ook over de Dual Twister van Little Tikes