Had ik al eens verteld dat ik dol ben op puzzelen? Vooral als ik er echt bij moet nadenken zoals bij Sudoku en Kruiswoordpuzzels en dergelijke. Ik vind het heerlijk om er soms even helemaal in weg te duiken. Tenzij ik de puzzel niet kan oplossen. Dan raak ik gefrustreerd en verdwijnt het boekje weer voor lange tijd in de kast. Deze fascinatie voor puzzels heb ik denk ik van mijn opa’s geërfd. Beide heren waren erg fan van cryptogrammen. De logica die daar achter zit was net altijd iets teveel voor mij. Alhoewel ik er ooit eentje goed heb gehad: een zingende atleet (= Tina Turner).

Als je aan kruiswoordpuzzels denkt, denk je al snel aan Denksport. Als er eentje een enorm aanbod aan puzzels heeft is het Denksport wel. Maar wist je dat ze tegenwoordig ook puzzelboekjes hebben speciaal voor jonge meiden (vanaf een jaar of acht)? Onder de naam Denksport Junior kan je verschillende varianten boekjes vinden voor urenlang puzzelplezier. De dochter van Dana mocht testen of deze inderdaad de beloofde uitdaging verzorgden:

Aangezien mijn dochter erg leergierig is en van een uitdaging houd is denksport een leuke bezigheid voor haar. Dus toen wij aangeboden kregen om 2 producten van Denksport te testen waren wij enthousiast. Wij mochten Puzzelblok voor meiden en mijn modefabriek (kleurblok voor meiden)testen. Het puzzelblok is een leuke variatie van puzzels, teken of kleur opdrachten en zet de meiden lekker actief aan het denken. Alles is in het thema kleding, make up en sieraden echt wat de meiden prikkelt. Wat mijn dochter vooral leuk vond waren de sudoku met stickers.

De modefabriek prikkelt weer de creativiteit met alle kledingstukken of sieraden zo te kleuren zoals zij zelf mooi vinden. Het Kleurblok is groot, voldoende platen en leuk gevarieerd. Mijn dochter vind het leuke gevarieerde blokken en vind de afwisseling tussen beide blokken erg leuk. Wij konden de junior producten van Denksport nog niet en zijn door het testen van het puzzelblok voor meiden en mijn modefabriek ook nieuwsgierig geworden naar: logisch kleuren en tekenen, doeboek, speelboek, mijn eerste sudoku enz.

Lees ook: Denksport voor bijna tieners en voor de allerkleinsten