De wereld van oogmake-up is voortdurend in beweging, en elk seizoen brengt nieuwe trends met zich mee. In dit artikel zal ik enkele van de nieuwste trends in oogmake-up, waaronder mascara, bespreken.

Bolder is beter

De afgelopen jaren was er een verschuiving gezien naar meer gedurfde en dramatische oogmake-up. Dit geldt met name voor mascara, waarbij dikke, volumineuze wimpers het doel zijn. Dit kan worden bereikt met behulp van volumineuze mascara’s die de wimpers dikker maken en verlengen. Sommige van deze mascara’s zijn voorzien van borstels met extra veel haren, wat zorgt voor een betere dekking van de wimpers en een nog vollere look.

Een andere trend die toegenoemen is, is het gebruik van valse wimpers om nog meer volume en lengte toe te voegen. Er zijn veel verschillende soorten valse wimpers beschikbaar, van natuurlijk ogende wimpers tot dramatische, extravagante stijlen. Zelfs magnetische exemplaren! Je kan het zo gek niet verzinnen.

Wimperverzorging

Het is niet alleen belangrijk om mooie, volumineuze wimpers te hebben, maar ook om ze gezond te houden. Dit is waar wimperverzorging in beeld komt. Het gebruik van wimperverzorgingsproducten, zoals serums en conditioners, kan helpen om de wimpers te versterken en te beschermen tegen schade. Deze producten zijn vooral nuttig voor mensen die vaak mascara dragen, omdat mascara de wimpers kan uitdrogen en breken.

Natuurlijke make-up looks

Hoewel dramatische oogmake-up populair blijft, zien we ook een trend naar meer natuurlijke make-up looks. Met een lichtere mascara, kan je de wimpers op een subtiele manier verlengen en volume geven. Er zijn ook veel mascara’s beschikbaar die een meer natuurlijke uitstraling hebben, zonder klontjes of te veel volume. Een andere trend bij natuurlijke make-up looks, is het gebruik van bruine mascara’s in plaats van zwarte. Bruine mascara’s geven een zachtere uitstraling en zijn perfect voor mensen met lichtere haarkleuren of een bleke huid.

Duurzame en diervriendelijke make-up

Wat ook tegenwoordig hip en hot is, is de duurzame en diervriendelijke make-up. Veel mensen geven de voorkeur aan make-up die geen schade toebrengt aan dieren of het milieu. Er zijn nu veel merken die zich richten op duurzame en ethische make-up, waaronder mascara’s. Maar laten we natuurlijk de vegan producten niet vergeten.

Deze mascara’s zijn vaak uit natuurlijke en veganistische ingrediënten, zijn vrij van dierproeven en worden geproduceerd op een milieuvriendelijke manier. Dit maakt ze een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar duurzamere en ethische make-up opties.

Kortom

De wereld van oogmake-up is voortdurend in beweging en er zijn altijd nieuwe trends en innovaties te ontdekken. Of je nu kiest voor bolder en dramatisch of juist voor een meer natuurlijke look, er is voor elk wat wils als het gaat om mascara en oogmake-up. En vergeet niet dat het ook belangrijk is om te kiezen voor duurzame en diervriendelijke make-up om zo bij te dragen aan een betere wereld. Door de nieuwste trends in oogmake-up te verkennen en te experimenteren met verschillende looks, kun je jezelf elke dag opnieuw uitvinden en je eigen stijl ontdekken.

Lees ook: geurtjes en parfum