Tip van mij: Clenziderm Obagi

Als je mij al een wat langer volgt, dan weet je dat ik al jaren een probleempje heb waar ik maar niet vanaf lijk te komen. Deels ook door eigen schuld hoor. Iets met korstjes en krabben en knijpen en zo. Enfin, ik heb het natuurlijk over mijn (niet zo poezelige) huid. Die op mijn hoofd dan. Vroeger had ik al zwaar last acne. De laatste jaren lijk ik er weer meer last van te krijgen. Mijn schoonheidsspecialiste liet al weten dat ik een overmatige talgproductie heb. Klinkt vies he? Maar het laatste jaar heb ik ook last van onderhuidse ontstekingen. Daar ga ik dan aan zitten en dan worden het grotere en vaak ook bovenhuidse ontstekingen. Korstjes dus. Kan ik dan weer lekker aan pulken en dan de boel verergeren. Volgens mijn moeder betekent dit dat ik een jonge huid heb. Persoonlijk denk ik dat het stress gerelateerd is gezien de locatie (de kin). Hoe dan ook, het is geen gezicht en ik ben voortdurend op zoek naar de beste behandeling ervoor.

Mijn eerste keer Clenziderm Obagi

Ik heb inmiddels al een aantal verschillende merken gehad en geprobeerd. Sommige zijn voor herhaling vatbaar geworden en heb ik standaard in mijn kastje staan. Sommige producten bleken na langere tijd niet meer het effect te hebben van het begin of zijn vergeleken met andere smeersels net wat minder interessant of efficiënt. Het is een voortdurende zoektocht. Recentelijk mocht ik een voor mij nieuwe merk proberen: Obagi. Ik weet niet in hoeverre dit voor jou al een bekende is, maar ik had eerlijk gezegd er nog nooit van gehoord. Na een blik op de website Obagi Nederland popelde ik wel om het te proberen.

Welk huidtype heb jij?

Als je, net zoals ik, beginnend bent in de wereld van beautyproducten, heb je wellicht nog geen idee hoe je huid eigenlijk helemaal in elkaar zit. Om een beetje een beeld te krijgen van welke producten goed voor je zijn, is het wel handig om dit eerst uit te zoeken. Pure Obagi heeft daarom een quiz opgesteld. Aan de hand van enkele vragen leer je meer over jezelf en krijg je daarna een selectie van producten die je kunnen helpen. Ik wilde graag mijn onderhuidse ontstekingen aanpakken en koos daarom voor de Obagi CLENZIderm Daily Care Foaming Cleanser.

Wat is Clenziderm

Zoals de meeste anti-acné producten is ook CLENZIderm™ gebaseerd op Benzoylperoxide (BPO). Het grote verschil met andere producten is echter de manier waarop BPO wordt toegediend. Bij de conventionele anti-acné producten is BPO aanwezig in gekristalliseerde vorm, waarbij de kristallen in feite te groot zijn om in een ontstoken porie door te kunnen dringen. Bij CLENZIderm™ wordt BPO echter in een opgeloste vorm toegediend, waardoor de werkzame stof tot in het diepst van de porie kan doordringen. Het gebruik van 2% salicylzuur draagt bij aan het tegengaan van verhoorning van de huid, zodat er geen nieuwe verstoppingen ontstaan.

pureobagi.com/nl

Inmiddels heb ik de cleanser zo’n twee weken in gebruik. Ik verwachtte een soort schuim zoals van de scheergel gezien de naam van het product. Maar het foaming effect is niet zo sterk gelukkig. De eerste keer dat ik het opsmeerde voelde ik het soort van tintelen. Alsof je een menthol zalfje smeert. Het voelde gek genoeg heerlijk verfrissend. Ik had op het flesje gelezen dat er uitdroging in de vorm van vervelling zou kunnen optreden. Dat had ik met eerdere andere producten al ervaren. Met de Clenziderm dus niet. Gelukkig. Hoewel het nog misschien wat vroeg is om goed te kunnen beoordelen, ben ik eigenlijk wel tevreden met het product tot nu toe. In combinatie met mijn andere favorieten lijkt mijn huid beetje bij beetje te herstellen. In ieder geval heb ik geen onderhuidse ontstekingen of ingegroeide haren meer. Nu nog van de korstjes afblijven en dan komt het helemaal goed. Dus ja, ben zeer content met de Clenziderm Daily Care Foaming Cleanser. Ben erg benieuwd naar de andere producten van Obagi.