Verhalen van een werkende moeder
TOP
Films / Series, Reviews, Winacties

“Aladdin is in een nieuw en volwassen jasje gestoken”

Jaren geleden, toen ik nog actief in een bandje zong, heb ik tijdens een festival in Leiden op een enorm podium het nummer “a whole new world” van de film Aladdin ten gehore mogen brengen. Dat was echt zo ontzettend gaaf, dat alleen daarom al die film een speciaal plekje in mijn hart heeft gekregen. Een andere reden was omdat de stem van Aladdin ingesproken was door Steve van “Full House”. Ik had ergens een mega crush op hem. En uiteraard omdat het gewoon een prachtige film is met mooie muziek. Ik was dan ook een beetje huiverig dat deze opnieuw uitgebracht was met echte mensen. Zou het dan nog even magisch zijn als de tekenfilm? En zou Will Smith net zo’n geweldige geest kunnen neerzetten als Robin Williams? Met enigszins knikkende knietjes ging ik samen met mijn zussen het ontdekken.

Wat vonden wij er van?

Iedereen kent het verhaal van Aladdin wel. De ruwe diamant die door hulp van de geest een prins wordt, maar uiteindelijk ontdekt dat de ware held niet gekenmerkt wordt door diens rijkdom maar door daden. In een notedop. De nieuwe Aladdin film volgt in grote lijnen de animatiefilm. Het einde is wat ingekort en prinses Jasmine lijkt wat meer met de tijd mee te zijn gegaan qua verlangen naar emancipatie. Dat is eigenlijk wel een duidelijke verandering in de film. Niet alleen de vrijheid willen, maar ook de erkenning van vaderlief en het volk. Aladdin is in elk opzicht verder hetzelfde, net zoals Abu en de geweldige geest. Echt chapeau voor Will Smith hoe hij zijn rol heeft neergezet. Ik heb werkelijk hardop zitten lachen. Eerlijk is eerlijk, zijn sixpack en enorm brede schouders waren wel wat ongeloofwaardig, maar verder was hij wat ons betreft een toppertje. Al met al was de nieuwe Aladdin een zeer vermakelijke film. Het haalt het niet bij het origineel, maar we hebben echt genoten. Ik kan me nu ook al verheugen op “the Lion King” die binnenkort uitkomt.

Winactie

Ben jij ook zo dol op de Disney Films? En ben je benieuwd naar de nieuwe Aladdin? Laat mij dan weten of je liever een dvd of een blue-ray wil ontvangen en wie weet heb jij deze volgende week in huis. Meedoen kan tot en met 9 oktober. Succes!

«

»

20 COMMENTS
 • Heidie van der Steeg

  3 weken ago

  Met de dvd, verras ik graag mijn man mee. De kinderen en ik hebben de film (spontaan besloten) in de bioscoop gezien en daarna was manlief teleurgesteld want hij had de film ook graag willen zien.
  Ik moet zeggen dat het van de familiefilms, zeker een film is die in mijn favoriete top 3 komt te staan. Ik vond Will Smith ook erg leuk. De kinderen en zouden het ook helemaal niet erg vinden om de film nu nog een keer thuis te bekijken.

 • Ingrid Hopster

  3 weken ago

  Wijzouden graag de dvd kijken

 • Roy Huls

  3 weken ago

  Hoewel mijn kids dit super zouden, vinden doe ik stiekem voor mezelf mee! Deze papa vind Alladin namelijk best cool

 • Anna wienen

  3 weken ago

  Ik doe mee voor de blu-ray

 • Anna wienen

  3 weken ago

  Ik doe mee voor de blu-ray voor mijn dochter Julia

 • Selina

  3 weken ago

  Graag de dvd. Daar wordt onze dochter vast heel vrolijk van want ze wilde naar deze film.

 • Angela

  3 weken ago

  Blue ray dat is nog mooier beeld. Heb hem.helaas in de bios gemist maar veel over gehoord en wil hem ook zeker zien nog. Erg benieuwd naar deze versie

 • Natasja keuter

  3 weken ago

  De blue ray zou super zijn !! De film lijkt me prachtig ..wil will Smith wel als genie zien haha

 • Sharon Hoekstra

  3 weken ago

  Wij zijn gek op Disney films! En zouden graag kans maken op de Blue Ray!

 • Kelly Aarts

  3 weken ago

  Ik waag graag een gokje! Was van plan om de film in de bios te gaan bekijken, maar is er nooit van gekomen…
  Maar wil deze film dus wel heel graag zien. Ik die mee voor een dvd.

 • Helma Heikamp

  3 weken ago

  Ik die graag mee voor de Blue Ray… daar verras ik dan ons zoontje mee! Zelf ken ik de oude variant, maar ik wil hem ook weleens bekijken van een ‘andere kant’. Het is eigenlijk veel te lang geleden dat ik een Disney film heb gezien. Wie weet mogen we van deze gaan genieten misschien… Gezellig voor de buis, knus & gezellig met z’n drieën thuis

 • Sandy van der Kolk

  3 weken ago

  Ik ben heel benieuwd hoe deze versie is, heb altijd genoten van het origineel. Heel graag maak ik kans op een blu-ray.

 • Birgit

  3 weken ago

  Ik wil graag de dvd winnen. Aladdin is mijn all-time-favorite Disney film en ik ben reuze benieuwd naar deze versie. De tekenfilm kan ik van voor tot achter meepraten in het Engels, dat vindt mijn bijna zevenjarige dochter hilarisch!

 • Lisette

  3 weken ago

  Wat ene gave winactie… Het kwam er steeds maar niet vanom deze film in de bios te kijken.. Zo zonde.. Maar ik zou hem mega graag willen winnen op blue ray

 • Marianne van den Hoek

  3 weken ago

  Ohhhh, ik zou dolgraag de DVD ontvangen, kan ik die samen met mijn kleindochter met een bak popcorn op de bank kijken, geweldig!!

 • Erika Panjer

  3 weken ago

  Geweldig zeg voor de dvd maken wij graag kans kunnen we een filmmiddag als gezin ervan

 • Kim

  3 weken ago

  wow superleuke actie! ben gek op disney en zeker de nieuwe films die ze maken zoals deze! zou hem graag ontvangen als blu-ray!

 • Marij Brand

  3 weken ago

  Geweldige film…m’n dochter toen niet mee naar bios geweest maar wil em haar graag laten zien op Blu ray

 • Elise Rutten

  3 weken ago

  Super gaaf! Ik wil deze film zo graag zien, vroeg de tekenfilm super vaak gezien. Ik ontvang graag de dvd

 • Oma Will

  2 weken ago

  Aladdin lijkt mij een geweldige film, daarom doe ik graag mee voor de dvd.
  Mijn kleinkinderen zouden hem ook graag zien.
  Het is toch een prachtig sprookje!
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
 • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu
 • Even de kussens testen in @ikeanederland 😂
 • #28weekspregnant #cantwaittomeetyou
 • Weeeeeeeeeekend!
 • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
 • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
 • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Nieuwe werelden ontdekken met de Nijntje Kruiptunnel

Ken je dat gevoel, het is super mooi weer en ...

Sluiten