Verhalen van een werkende moeder
TOP
Films / Series, Reviews, Winacties

“Aladdin is in een nieuw en volwassen jasje gestoken”

Jaren geleden, toen ik nog actief in een bandje zong, heb ik tijdens een festival in Leiden op een enorm podium het nummer “a whole new world” van de film Aladdin ten gehore mogen brengen. Dat was echt zo ontzettend gaaf, dat alleen daarom al die film een speciaal plekje in mijn hart heeft gekregen. Een andere reden was omdat de stem van Aladdin ingesproken was door Steve van “Full House”. Ik had ergens een mega crush op hem. En uiteraard omdat het gewoon een prachtige film is met mooie muziek. Ik was dan ook een beetje huiverig dat deze opnieuw uitgebracht was met echte mensen. Zou het dan nog even magisch zijn als de tekenfilm? En zou Will Smith net zo’n geweldige geest kunnen neerzetten als Robin Williams? Met enigszins knikkende knietjes ging ik samen met mijn zussen het ontdekken.

Wat vonden wij er van?

Iedereen kent het verhaal van Aladdin wel. De ruwe diamant die door hulp van de geest een prins wordt, maar uiteindelijk ontdekt dat de ware held niet gekenmerkt wordt door diens rijkdom maar door daden. In een notedop. De nieuwe Aladdin film volgt in grote lijnen de animatiefilm. Het einde is wat ingekort en prinses Jasmine lijkt wat meer met de tijd mee te zijn gegaan qua verlangen naar emancipatie. Dat is eigenlijk wel een duidelijke verandering in de film. Niet alleen de vrijheid willen, maar ook de erkenning van vaderlief en het volk. Aladdin is in elk opzicht verder hetzelfde, net zoals Abu en de geweldige geest. Echt chapeau voor Will Smith hoe hij zijn rol heeft neergezet. Ik heb werkelijk hardop zitten lachen. Eerlijk is eerlijk, zijn sixpack en enorm brede schouders waren wel wat ongeloofwaardig, maar verder was hij wat ons betreft een toppertje. Al met al was de nieuwe Aladdin een zeer vermakelijke film. Het haalt het niet bij het origineel, maar we hebben echt genoten. Ik kan me nu ook al verheugen op “the Lion King” die binnenkort uitkomt.

Winactie

Ben jij ook zo dol op de Disney Films? En ben je benieuwd naar de nieuwe Aladdin? Laat mij dan weten welk nummer je favoriet uit de oorspronkelijke film is en wie weet maak je kans op kaartjes om het zelf te gaan bewonderen. Meedoen kan tot en met 19 juni. Succes!

Facebook Comments

«

»

8 COMMENTS
 • Merel

  2 maanden ago

  Prins Ali! Maar eigenlijk vind ik alle liedjes uit deze film geweldig, t is ook één van de weinige Disney remakes die ik wil zien geloof ik Moet zeggen dat ik m nog nooit in het Engels heb gezien, tijd dat ik dat maar eens ga doen…

 • Marian B

  2 maanden ago

  Deze wil ik heel graag zien samen met mijn zusje. Voor mij is dat ook Prins Ali.

 • Riggie van Lochem

  2 maanden ago

  A whole new world is zij ook gaaf. Ik ben zeer benieuwd naar de film.

 • chris de haas

  2 maanden ago

  a whole new world is mijn favoriet.
  zou erg leuk zij om te winnen

 • Sandy van der Kolk

  2 maanden ago

  ‘A whole new world’ in de uitvoering van Regina Belle met Peabo Bryson, ik krijg altijd nog kippenvel wanneer ik de stem van die man hoor, geweldig <3.
  Het leukst vind ik nog altijd 'A friend like me' in de uitvoering van Robin Williams zorgt nog altijd voor een lach en tegenwoordig ook een traan.

 • Oma Will

  2 maanden ago

  ‘A whole new world’ gezongen door Nick Lachey en Jessica Simpson.
  Ik volg Bloglovin en doe heel graag mee.

 • m chen

  2 maanden ago

  Mijn favoriete nummer uit de oorspronkelijke film is ‘A whole new world’!

 • Kirsten Mamagisch

  2 maanden ago

  A Whole New World heeft voor mij en mijn Vent een speciale betekenis en we zingen het dan ook regelmatig samen maar Friend Like Me is stiekem toch mijn lievelings. Zeker de nieuwe Broadwayversie, die is echt fantastisch!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Wat lijken we toch op elkaar ... not! 😍
 • Three happy sisters! 😍😍😍
 • Onze gids vandaag. Benieuwd waar de route ons brengt.
 • Helemaal in de ban van kloosters en monniken nu. Het enige wat ze echt niet begrijpen is waarom de gelovige mannen geen kindjes mogen krijgen. Tja....
 • Kijk dan! Ik word echt enorm al. #whaleinprogress #nineteenweekspregnant #daughternumber4 #manliefmaaktnietsanders
 • Wie houdt er nou niet van ijsjes
 • Helemaal aan het ontspannen
 • 😍😍😍

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Nieuwe werelden ontdekken met de Nijntje Kruiptunnel

Ken je dat gevoel, het is super mooi weer en ...

Sluiten