Vind jij het ook altijd zo leuk als je in de supermarkt bij de kassa een gratis blikje cola of proefzakje snoep krijgt? Of ben je ook zo blij als een kind als je bij Douglas twee gratis geursamples krijgt wanneer je een duur flesje parfum koopt? Ik wel. En eigenlijk iedereen om mij heen. Op de een of andere manier hebben gratis producten altijd een enorme aantrekkingskracht op mensen. Naast dat je geld bespaart, leer je namelijk ook nieuwe producten kennen, wat minstens net zo leuk is.

Ben jij ook zo dol op alles wat gratis is? Dan heb ik 8 tips voor je waarmee je snel en gemakkelijk gratis cadeaus voor jezelf en je kinderen kunt scoren!

Vraag gratis parfumsamples aan.

Met stip op één, want hoe gaaf is het om mini flesjes luxe parfum in je brievenbus te vinden? Ik volg veel websites, waaronder Gratisproducten247.nl en als er een nieuwe sample actie online komt, dan zorg ik ervoor dat in mij direct aanmeld. In een parfumsample flesje zit meestal 1,5 ml parfum, genoeg voor 15 tot 30 spraytjes.

Naast dat het erg leuk is om nieuwe parfummerken te testen thuis, bespaar je ook enorm veel geld op dure parfums. Een 30 ml Dior parfum kost vaak al 60 euro, dus reken uit je winst!

Tip: De website Testnugratis.nl verloot regelmatig grote parfumsample pakketten op hun social media kanalen.

Gratis honden- en kattenvoer

Zeker als je net een puppy of kitten toegevoegd hebt aan je huishouden, dan staan fabrikanten van diervoeding te popelen om jou gratis pakketjes toe te sturen. Zo kun je namelijk kosteloos je pup laten proeven van brokjes of natvoer van meerdere merken. Naast dat je geld bespaart, kom je te weten wat je nieuwe huisgenoot lekker vindt. Meestal sturen merken als Whiskas en Royal Canin je ook informatie en advies toe in de vorm van een puppy-of kittengids. Of zelfs met een leuk speeltje erbij. Zoek op internet naar ‘gratis puppypakket’ en je vindt genoeg aanbiedingen.

Proefnummers van tijdschriften

Tegenwoordig kosten tijdschriften best veel geld wanneer je ze los in de winkel koopt. En eerlijk gezegd, als je er een abonnement van neemt, kost het nog steeds veel geld. Dat kan veel goedkoper, of zelfs gratis. Want veel tijdschriften bieden één of meerdere proefnummer(s) aan. Een goede manier om het tijdschrift te leren kennen, mocht je overwegen ooit abonnee te worden. Maar stiekem is het ook dé manier om het hele jaar te sparen voor tijdschriften die je mee op vakantie neemt.

TV-magazines zoals MAX Magazine, VARAgids en RADAR+ bieden vaak doorlopend een of meerdere gratis proefnummers aan. Maar ook tijdschriften als Flair, Libelle of Autoweek hebben met regelmaat leuke acties waarbij je een proefnummer kunt aanvragen.

Gratis proefverpakkingen

Zoals ik al aangaf in het begin van het blog, worden mijn kinderen en ik erg blij van een proefverpakking snoepjes, kauwgom of blikje frisdrank bij de supermarkt. Het zijn vaak nieuwe producten, die nog niet eens in de schappen van de supermarkt liggen. Extra leuk dus om te proberen! Je moet echter wel een beetje geluk hebben om net in de winkel aanwezig te zijn wanneer er een doos testproducten wordt uitgedeeld. Je kunt je kansen aanzienlijk vergroten door speciale (lokale) Facebookgroepen te volgen waar koopjesjagers informatie delen over de beste giveaways.

Cashback apps

Apps als Scoupy, Woolsocks en Tikkie worden steeds populairder onder Nederlanders. Ik gebruik deze apps ook al jaren, want gratis producten scoren is wel heel makkelijk met dit soort hulpmiddelen. Het enige wat je moet doen is de app installeren en een account aanmaken. Vervolgens vind je in het menu ergens iets over ‘cashback’ of ‘boodschappen’ waar geld-terug-acties worden getoond. Er zijn veel acties waarbij je 50% tot 80% cashback krijgt, maar meestal zijn er per app één of twee acties waarbij het product 100% gratis is. Het enige wat je dan moet doen is in de supermarkt of drogisterij het artikel kopen en het kassabonnetje fotograferen.

Tegenwoordig storten deze cashbackapps het hele aankoopbedrag binnen enkele uren of zelfs minuten al terug.

Speelgoed testen en houden

Dit is een leuke tip voor je als je kinderen hebt, want dit betekent gewoon gratis speelgoed. Er zijn bedrijven die producttesten uitvoeren voor merken als LEGO, Playmobil, Barbie en veel meer. Een voorbeeld is Reviewclub.com. Hier komen vaak testcampagnes voor LEGO voorbij. Wanneer je je gratis hebt aangemeld voor zo’n campagne en je mag meedoen, dan krijg je de LEGO set thuisgestuurd. Vervolgens laat je je kinderen ermee spelen en geef je jouw mening en die van je kids in een review terug. Ze zeggen dat je vervolgens het pakket terug moet sturen, maar in de meeste gevallen mag je speelgoed gewoon houden i.v.m. hygiëne.

Stap ieder jaar over en scoor gratis cadeaus

Het verbaast me nog altijd dat het merendeel van de Nederlandse huishoudens vrijwel nooit overstapt van internet & TV aanbieder en energieleverancier. Ten eerste loont het altijd om tarieven te vergelijken, zeker als ze jaarlijks worden verhoogd. Daarnaast krijg je bij leveranciers van energie, TV en internet vaak hele mooie cadeaus. Denk aan een gratis spelcomputer, cadeaubonnen, weekendje weg en nog veel meer. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is jaarlijks overstappen naar een concurrent die een mooie aanbieding heeft en je gratis cadeau is alweer binnen. En een jaar later doe je hetzelfde kunstje nog een keer :).

Doe mee met ALLE winacties en prijsvragen

Denk jij ook altijd: ‘ik win toch nooit iets’? Dat is waarschijnlijk omdat je niet vaak meedoet aan een winactie. En nee, de Postcodeloterij reken ik niet mee, want daar is de kans om de hoofdprijs te winnen bijna nihil. Vooral op Social Media zijn er ontzettend veel winacties en prijsvragen. Vaak van kleinere bedrijven of lokale ondernemers. Omdat er maar een beperkt aantal mensen meedoen met online winacties, heb je echt wel een leuke kans om te winnen. De wet van de grote aantallen is hierbij van toepassing. Zoek iedere dag op Facebook de term ‘winnen’ en meld je aan bij de vele giveaways..De kans is dan echt groot dat je een keer een leuke prijs wint, zoals een gratis weekendje weg, gratis boek, gratis cadeaupakket of iets anders.