Op mijn TikTok vragen ze wel eens hoe wij op de namen van de kinderen zijn gekomen. Ik vertel het ze dan in geuren en kleuren uiteraard. Ik realiseerde net dat ik het nog niet eens hier verteld heb! Terwijl het net zo’n mooie traditie is, dat wij hadden. Een soort van babymoon voor elk kind. Er komen geen baby’s meer, maar we hebben gelukkig alweer een nieuwe traditie in het leven geroepen.

Tinder voor een babynaam

Voordat de oudste geboren was, zijn we een weekendje naar een wellness hotel gegaan. Ik vond het heel spannend om eerlijk te zijn. Ik was toen halverwege de zwangerschap en had geen enkel idee wat een sauna met mij of het ongeboren kindje kon doen. Natuurlijk had ik wel even dokter Google geraadpleegd voordat we daadwerkelijk vertrokken. Verrassend genoeg mag je nog best veel met een dikke buik. Zolang je je er maar fijn bij voelt. Dus we gingen heerlijk ontspannen van bubbelbaden, haardvuurtjes, zwembaden, sauna’s en stoomcabine’s genieten. Met telefoon erbij met de Zwitsal babynamen app erop. Het is een heel grappig concept. Je krijgt een babynaam te zien en dan moet je naar links swipen als je het leuk vindt. Dan maar hopen dat je een match hebt met je partner, oftewel hopen dat hij ook naar links geswiped heeft. Ik kan je dit echt aanraden en al helemaal na een sauna bij het haardvuur.

Een nieuwe traditie

Nu de kinderen er zijn is er geen babymoon meer. Manlief en ik gaan gelukkig wel nog samen de hort op. En nu is er een nieuwe traditie bijgekomen: een etmaal weg met een van de kinderen! Twee jaar geleden ben ik hiermee gestart. Het eerste tripje was met mijn oudste dochter naar een indoor camping in Amsterdam. Hartstikke gezellig was dat. Afgelopen zomer was het tweede uitje met dochterlief nummer twee naar een hotel aan de kust. Ze wilde zo ontzettend graag een stranddag met mij doorbrengen. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Het was zo heerlijk er even saampjes tussenuit te zijn. Ik weet dat manlief nu ook graag met de meisjes alleen op pad wil. Maar ik ben zeker voornemens deze nieuwe traditie nog heel vaak te herhalen!