TOP
Uit het leven gegrepen

“Wat maakt het nou voor jou een echte Kerst?”

Gisteren heb ik dan toch eindelijk eens de Kerstboom opgetuigd. Het is wel overduidelijk dat we normaal een kleinere boom in huis hadden staan, want om het er nog enigszins leuk uit te laten zien heb ik de achterkant onversierd moeten laten. Ik had niet genoeg ballen voor een compleet versierde boom. Ook ontbreekt het nog aan verlichting, want het kleine snoertje dat er nu in hangt heeft geen enkele toegevoegde waarde. Binnenkort maar weer wat bijhalen dus.

Ondanks de matig versierde boom raakte ik wel al volledig in de kerststemming. Terwijl de eeuwige Kersthits van Mariah Carey door de boxen knalde, waagden de Muppets en ik een dansje door de woonkamer. Het was een en al vrolijkheid en blijdschap bij ons en met de gedachte aan de naderende Kerstdagen kwam ik op de volgende tag die ik graag met je wil delen.

De Kerstboom

Allereerst de boom in de huiskamer. Zet je er wel of niet eentje neer? En heb je dan een echte of een neppe in huis? Wij hebben gekozen voor een echte boom. Mijn ouders hadden ook altijd een echte boom in huis en op de een of andere manier neem je toch altijd tradities over van je ouders. Bovendien vind ik de geur zo heerlijk! Het nadeel van het echte werk zijn die irritante naalden, maar ook dat overleven we wel weer.

Wel of niet buitenverlichting?

Ja, hier zijn we ook in overstag gegaan. Eerlijk gezegd vind ik het op en top burgerlijk, maar we ontkwamen er niet meer aan. In onze wijk heeft namelijk iedereen lampjes in de tuin opgehangen.  Het werd ons vorig jaar duidelijk dat als je niet mee doet je huis er wel heel erg eenzaam en donker bij staat. Dus enigszins gezwicht onder social pressure hebben wij nu lampjes in onze heg buiten.

Kerstcadeau’s

Daar kan ik heel snel en kort over zijn. Wij doen niet aan Kerstcadeau’s. Sinterklaas is het pakjesfestijn bij ons in huis en ik vind het overdreven dit nogmaals te doen in dezelfde maand.

Kerstlekkernij

Met stipt op één, de chocoladekransjes! Het liefst die met de witte stippeltjes erop. Mijn moeder hing deze vroeger altijd op in de Kerstboom en we keken altijd uit naar het moment dat we er van mochten snoepen. Ze stiekem pakken lukte niet, want mijn moeder telde ze elke avond. Misschien dat ze daarom zo lekker smaken?

Kerstnummer

Het zal vast geen verrassing meer zijn, maar ik vind “All I want for Christmas” stiekem nog steeds erg leuk.  Als ik het op de radio hoor zet ik deze op voluit en thuis blèr ik ook uit volle borst mee.

Kerstfilm

Deze vind ik wel lastig, want er zijn zoveel films die associeer met Kerst. Denk alleen maar al aan alle verfilmingen van “A Christmas Carol”. De film waar ik het meest een Kerstgevoel bij krijg is denk ik Home Alone. Misschien omdat ik als kind deze elk jaar opnieuw keek tijdens de feestdagen en daarom deze niet meer los van Kerst kan zien.  Overigens is het inmiddels jaren geleden dat ik Home Alone gekeken heb hoor.

Kerstboek

Waar ik me nu al op verheug is om de kinderen voor te lezen uit het Kerstmis boek van Dick Bruna. Ook hier heb ik mooie herinneringen aan die ik graag wil overbrengen op mijn eigen kroost. Ik vind het  ook belangrijk dat ze het verhaal / de achtergrond van Kerst kennen.  Het boek van Dick Bruna maakt het toegankelijk voor de kleine kinderen.

Ik merk dat mijn kerstgevoel veel wordt bepaald door wat ik als kind heb meegekregen van mijn ouders. Ik ben benieuwd hoe ‘mijn meisjes later er op terug zullen denken.

«

»

12 COMMENTS
 • Fleur

  3 jaar ago

  Leuke TAG en dankjewel voor het taggen! Ik zal hem snel invullen

 • Marijke

  3 jaar ago

  Oh leuk! Ik ga er mijn best op doen!

 • Marguerita

  3 jaar ago

  Leuke tag heb je bedacht Miriam! Ik werd door Mirjam getagd en ga er snel mee aan de slag.

 • Annick

  2 jaar ago

  Dat herken ik, ik betrap mijzelf er ook op dat ik vooral in december vast houd aan dingen van vroeger. Zelfs de kerststallen hangen in de boom met lintjes, net zoals mijn moeder altijd deed.

 • Nicole

  2 jaar ago

  Oooh ik vind Home Alone dus echt vreselijk. Kan er niks aan doen, maar wij keken dat altijd vroeger en heb er nu wel genoeg van haha…

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Tag: Wat maakt het nou voor jou een echte kerst? – Marstyle on december 11, 2017
 • Pingback: Wat maakt het nou voor jou een echte Kerst? - Mamaliefde on december 11, 2017
 • Pingback: Wat maakt het voor mij nou een echte kerst? - VolgMama.nl on december 11, 2017
 • Pingback: Kerst tag – Mama's met thee on december 11, 2017
 • Pingback: Tag: Wat maakt het nou voor jou een echte kerst? - Mara Tegendraads on december 11, 2017
 • Pingback: Wat maakt het nou voor jou een echte kerst? tag - Lotus Writings on december 11, 2017
 • Pingback: Het complete tag overzicht: 40+ blogtags - Bloggen Baart Kunst on december 11, 2017
 • %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Christmas Spirit Giveaway: iedereen verdient een Kerst

  Met een aantal lieve collega bloggers heb ik vorig jaar de ...

  Sluiten