Wat is het toch een prachtige speelgoed tijdperk waarin we nu leven. Het lijkt wel alsof de mogelijkheden eindeloos zijn tegenwoordig. Dat bleek wel tijdens de bekendmaking van de genomineerden van de Speelgoed van het Jaar Verkiezing. Met grote ogen hebben de kinderen en ik naar alle het nieuwe moois gekeken. En uiteraard hadden mijn dametjes zo hun voorkeuren. Éen daarvan waren de recent in Nederland uitgekomen poppen van #Snapstar. Het was liefde op het eerste gezicht.

De dames van #Snapstar

Zes vriendinnen, met elk een eigen stijl. Dat zijn de poppen van #Snapster. Met hippe namen zoals Lola, Aspen, Echo, Yuki, Dawn en Izzy veroveren ze beetje bij beetje de wereld. Het komt natuurlijk door hun geweldige outfits en fantastische haren, aldus mijn dochter. Maar vooral ook omdat deze onderling wisselbaar zijn. De enige dag is Echo blond en de andere dag heeft ze blauwe haren. Vooral het zeemeerminpakje was erg in trek. Deze staat inmiddels op het verlanglijstje voor Sinterklaas. Het is weer eens wat anders dan de bekende blonde dame. En met hun gevoel voor stijl, hun ontzettende flexibiliteit en de talloze mogelijkheden zijn de #Snapstar dames een groot succes bij mijn zesjarige en haar vriendinnetjes.

#Snapstar

Ze veroveren het internet

Omdat onze kinderen tegenwoordig al vroeg bekend raken met de online wereld, kunnen ze met de poppen van #Snapstar op een veilige manier een virtual reality wereld creëren. In elke verpakking zit namelijk een green screen. Als je de pop ervoor plaatst en de speciale #Snapstar app opent, komt ze tot leven. Niet helemaal natuurlijk, maar ze is dan volledig te stylen met haar en make-up. Zelfs de achtergrond kan je aanpassen. Zo kan een kind de favoriete look creëren en uiteraard ook bewaren. Het is een grappige en unieke manier om je gevoel voor stijl te ontdekken. En het is echt typisch iets wat past bij deze generatie.

Genomineerd voor speelgoed van het jaar 2019

Deze nieuwe poppen zijn zo goed ontvangen, dat ze zijn genomineerd voor Speelgoed van het Jaar. Je kan ze vinden in de categorie voor 6 & 7 jaar. Dit was de mening van de jury: Met de Snapstar poppen leert je kind op een veilige manier om te gaan met sociale media. Voor iedereen is er wel een pop: er zijn zes verschillende. Een green screen als achtergrond om te fotograferen en een standaard voor de pop worden meegeleverd. Met andere kapsels en make-up kan de hele look en feel van de pop worden veranderd.

De #Snapstar dames zijn inmiddels online verkrijgbaar bij Bol.

Vergeet sowieso niet te stemmen op jouw favorieten van de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2019! Tot 3 november kan je stemmen. Kijk ook gelijk hoe je fantastische prijzen kan winnen. Wie zal de prijs winnen op 6 november?