Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews, Winacties

“Al puzzelend de wintermaanden door met Denksport Junior”

Ik ben dol op de wintermaanden vanwege het hoge knusheidsgehalte. Het verbaast me ook absoluut niet dat in september de meeste kinderen geboren worden, want een avondje bij kaarslicht heeft altijd wel iets romantisch. Het zijn ook de dagen dat ik meer boeken lees en puzzeltjes doe. Vraag me niet waarom, maar het is net zoals met vakantie. Dan lees ik ook het ene na het andere boek en probeer ik mijn kruiswoordpuzzels op te lossen. Gelukkig ben ik niet de enige die zo’n gewoonte heeft. Ook Dana en haar dochter houden van de wintermaand december en de kneuterigheid die ze met haar meebrengt. En omdat het vorige keer zo goed bevallen was, ilde Dana’s graag met haar dochter de andere varianten van Denksport Junior proberen:

Als kind puzzelde ik al graag en ik denk dat mijn dochter dezelfde liefde ervoor heeft. Het was dan ook een leuke verrassing toen ons werd gevraagd twee nieuwe Denksport Junior uitgaven te proberen. Dit keer was het de beurt aan “mijn eerste woordzoeker” en “mijn eerste sudoku”. Dochterlief werd gelijk enthousiast bij het zien van de boekjes en ging gelijk aan de slag.

Mijn eerste woordzoeker
Als eerste werd “mijn eerste woordzoeker” geopend. Deze vorm van puzzelen kende ze al. In de variant van Denksport staan echter verschillende soorten woordzoekers. Net wat meer uitdaging dus als je op de normale bent uitgekeken. De andere soorten woordzoeker waren het telraam ( hoevaak komt één woord voor in de puzzel), zoek om een hoek ( de woorden maken één knik in deze puzzel),de doolhofwoordzoeker ( de woorden maken meerdere knikken in deze puzzel) en de verhaalwoordzoeker ( er wordt een verhaal verteld en de dik gedrukte woorden moeten worden gezocht). Bij elke puzzel wordt opnieuw uitgelegd wat de bedoeling is. Dit is voor de kinderen wel prettig, want dan hoeven ze niet elke keer terug te bladeren. De overgebleven letters van elke puzzel vormen een woord. Zo weet je gelijk of je het goed hebt gedaan. 

Mijn eerste sudoku
Deze puzzelvariant is uitgegeven als is een klein compact puzzelblok. Aan de ene kant heel prettig en makkelijk mee te kunnen nemen, maar aan de andere kant voor een kind onhandig om mee te werken. Mijn dochter had nog niet eerder een sudoku puzzel gemaakt of gezien. Het was haar dan ook niet gelijk duidelijk wat de bedoeling was. De uitleg op de eerste pagina was gelukkig wel verhelderend genoegd dat ze gelijk er mee aan de slag kon. Er staan vijf verschillende sudoku puzzels in: de normale 6×6, de normale 9×9, de sudocu symbol ( in deze puzzel zijn de cijfers vervangen door symbolen), de sudoku x ( in deze puzzel moeten de cijfers naast de normale regels van sudoku ook diagonaal kloppen) en de sudoku picto ( in deze puzzel zijn de cijfers vervangen door tekeningen). Mijn dochter van zeven was absoluut enthousiast over deze variant van puzzelen, maar vindt het ook echt nog nog een beetje moeilijk. Ach, ik zie het als een uitdaging! 

Winactie
Ben jij ook zo dol op puzzelen als Dana en haar dochter? Laat dan een reactie achter en maak kans op de hierboven genoemde puzzelboekjes. Je kan meedoen tot en met vrijdag 6 januari. De winnaar maak ik bekend op de gebruikelijke wijze. Uiteraard zijn mijn winactievoorwaarden van toepassing. Deze kan je hier vinden.

Facebook Comments

«

»

9 COMMENTS
 • Liesbeth

  2 jaar ago

  Leuk! En super voor in mijn klas. Kids zijn dol op puzzelen en oefenen zo ook nog taal- en rekenvaardigheden

 • elisabeth maria martina

  2 jaar ago

  echt iets voor kleindochter benthe

 • Linda Raaijmakers

  2 jaar ago

  Dit zouden Lucas en Eva erg gaaf vinden want zij zijn dol op puzzelen 😀

 • Jolanda

  2 jaar ago

  Leuk, echt iets voor mijn zoon, hij zit in groep 3, dus druk met lezen en cijfers.

 • Kelly Aarts

  2 jaar ago

  Leuk, leuk, leuk! Mijn oudste dochter probeert nu sinds deze vakantie sudoku’s te maken, maar de 9×9 variant is nog net wat lastig om helemaal zelf te dien. Duimen voor deze leuke puzzelboekjes!

 • Emmelie

  2 jaar ago

  Lijkt me super leuk!

 • Marian B

  2 jaar ago

  Dit lijkt me wel wat voor mijn zoontje!
  Fijne jaarwisseling gewenst!

 • Rianne weerd

  2 jaar ago

  Wat leuk! Dit zou mijn oudste dochter erg leuk vinden. En eigen puzzelboekje op niveau. Ik doe graag voor haar mee

 • Oma Will

  2 jaar ago

  Gek op taal en rekenen, ja, dat is mijn oudste kleindochter ook. Zij is bijna 8 jaar.
  En puzzelen houdt ze ook wel van.
  Een boekje met een puzzel moet ik nog even mee helpen, maar een puzzel leggen op tafel, wel van 1000 stukjes , ja dat kan ze wel alleen.
  Voor haar doe ik mee voor deze puzzelboekjes.
  Ik volg op Bloglovin en waag een kansje.
  Een gelukkig en vooral gezond 2018 gewenst.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
https://www.shutterstock.com/home
Gastblog oma: letters lezen

Mijn kleindochter, nog maar pas op de kleuterschool, is nu ...

Sluiten