We gaan nog vol de winter in en toch denk ik al een beetje aan de zomervakantie die (vlak) daarna komt. We moeten helaas wel, want met een groot gezin moet je echt tijdig boeken. Er zijn niet veel vakantieparken, hotels of andere slaapplekken, die rekening houden met vier kinderen. Laat staan vier kids waarvan er eentje meervoudig bepekt is. Het aantal aangepaste huisjes is schaars, dus deze moet je echt op tijd boeken. En je wil natuurlijk ook iets wat wel leuk is voor het hele gezin. Kindvriendelijk dus! Eerst de keuze natuurlijk maken in welke provincie je überhaupt vertoeven wil. Oh ja, ik ga er voor nu nog even vanuit dat het buitenland misschien weer geen optie is komend jaar. Vandaar de focus op Nederland.

Echt anders dan thuis

Wij wonen in het westen. Vlakbij zee, althans op acceptabele reisafstand. Mochten we in Nederland blijven deze zomer, wil ik graag in een totaal andere landschap / omgeving vertoeven. Wij hebben vrienden wonen in het meest zuiden van het land. Elke keer als we daar zijn, voelt het als echt weg van huis. Zeker een optie dus wat mij betreft en zodoende heb ik “vakantieparken Limburg” bij Google ingetypt. Een kleine waarschuwing alvast mocht je dit ook gaan doen: je vakantie kriebels starten gelijk bij het zien van de eerste foto’s. Ik kwam uit bij de Leistert. Ik had hier al vaker over gehoord en ben dus gelijk even gaan neuzen op de website. Je moet er even voor gaan zitten, want de keuze is volop.

Afleiding

Neem de tijd als je naar de website gaat, want als je even vluchtig wil neuzen tussen de activiteiten die ze bieden, dan kom je van een koude markt thuis. Er is gewoon veel te veel te doen. Denk maar aan bowlen, binnen- en buitenspeeltuinen, strandje, zwembad en waterspeeltuinen. Oh ja, laten we niet het animatieteam vergeten! Beter ga je gewoon eerst een keuze wat betreft de accommodatie maken, voordat je je gaat verheugen op alle activiteiten. Want ook qua slaapmogelijkheden is er keuze genoeg.

Huren of kamperen

Die vraag werd mij al gesteld op de website Leistert. Voor mij is dat eigenlijk een retorische variant, want ik zie mijzelf niet met vier kinderen kamperen. Zeker niet met eentje die rolstoelafhankelijk is. Op “kindercamping Nederland” zal ik dan ook niet snel zoeken in Google. Alhoewel je tegenwoordig hele mooie grote tenten hebben, die bijna gelijk staan aan een bungalow of huisje. Misschien dat ik ooit overstag ga. Zolang ik maar niet met een wc-rolletje midden in de nacht over een kampeerterrein hoef. Gelukkig heeft de Leistert genoeg bungalows om uit te kiezen, dus kramperen hoeft (nog) niet. Stiekem ben ik inmiddels ook wel nieuwsgierig naar de huisjes speciaal voor met kinderen. Het privé speeltuintje spreekt mij vooral erg aan. Kortom, ik neus voorlopig nog even tussen de opties door. Heb nu al zin in vakantie!