Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Moet de kuisheidsgordel gewoon terugkomen?”

De afgelopen tijd heb ik in tranen naar het nieuws gekeken. De ene aanslag volgt de andere op, president Trump lijkt met de minuut gekker (en gevaarlijker) te worden en meisjes kunnen blijkbaar niet meer veilig over straat. Vooral het laatste vind ik angstwekkend dichtbij komen. Natuurlijk was het vroeger net zo gevaarlijk om in het donker over straat te gaan. Althans, dat vertelden mijn ouders mij. Er waren bepaalde routes die wij niet in ons eentje naar huis mochten fietsen. Soms deed ik dat stiekem wel eens, maar dan zong ik gewoon erg luid dat ik niet interessant was voor verkrachters met de hoop dat ze het daadwerkelijk zou afschrikken. Ik ben gelukkig nog nooit lastig gevallen onderweg naar huis.

Dat kunnen Anne en Julie helaas niet zeggen. Twee prachtige meiden in de bloei van hun leven, wiens avond dramatisch en luguber eindigde. Zowel in Nederland als in België is men in shock over de gruwelijkheden die zich hebben afgespeeld. En in beide landen wordt er met de vinger naar de overheid gewezen. Aan die discussie doe ik niet mee, want niemand schiet daar wat mee op. Ik vind het erger dat het weer zo onveilig lijkt te zijn voor jongedames. Oké, dat is het altijd zo geweest maar tegenwoordig hoor je er meer over. Als moeder van drie dochters is het ook mijn angst dat het één van hun overkomt. Je zou haast weer een kuisheidsgordel overwegen.

Iedereen denkt altijd dat een kuisheidsgordel bedoeld was om de vrouw te behoeden voor overspel, maar wist je dat het ook vaak aangetrokken wordt voor bescherming tegen verkrachters onderweg? Als een dame met koets en al een lange toch ging maken, deed zij ook een kuisheidsgordel aan. Je wist immers nooit wat je onderweg zou tegenkomen. Soms lijkt het me geen slecht idee om weer zoiets, maar dan een moderne versie, aan te bieden aan vrouwen. Jammer, dat het nodig moet zijn.

Facebook Comments

«

»

3 COMMENTS
 • Dagmar

  7 maanden ago

  Kippenvel dit mag toch niet gebeuren, sinds ik moeder ben kan ik dit soort berichten niet meer lezen….

 • Oma Will

  7 maanden ago

  Ik snap jou wel.
  Een dochter is op die manier ook een meer angstiger bezit dan een zoon.
  Vroeger mochten wij, op weg naar onze oma, niet door een bepaald laantje fietsen, omdat daar een keer een meisje was verkracht.
  En in die tijd mochten wij als meisjes ‘s nachts ook al niet alleen over straat.
  Tegenwoordig is de tijd veel angstiger geworden op dat gebied.
  Je hoort veel meer , in de krant, in het nieuws en op Internet.
  Je zou bijna je dochters dat ook verbieden, ‘s avonds op straat te zijn.
  Maar ja, zo angstig kun je leven, dus die moderne uitvoering van de kuisheidsgordel komt er nog wel eens , wie weet…

 • Oma Will

  7 maanden ago

  Ik las dat van dat soort condoom met mesjes voor vrouwen.
  Dat is terecht, AU!!!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Eh.........really?
 • Dit blijf ik zo schattig vinden 😍
 • Mijn rijkdom 😍
 • Het nieuwe vriendje van de kleine. Het is gelijk dikke mik. Dank u @mylittleponybenelux en @theprfactory !!!
 • Op naar een beter ijzergehalte en dus ook meer energie!
 • De mini. Kunnen jullie het zien? #33weekspregnant
 • Geen stakend personeel gisteren in het @reinierdegraafziekenhuis Toch verdienen ook zij de aandacht. Ik vond dit wel een mooie uiting van de dames op de verloskamers. Mijn stem hebben jullie!
 • Zo’n handschoen is maar vreemd...

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Enorm veel leuke winacties in deze Moederdagbloghop

Alle moeders, oma's en schoonmoeders wens ik bij deze een ...

Sluiten