De zomer is er weer en iedereen gaat weer luchtig gekleed. De jurkjes en rokjes komen weer tevoorschijn. En ik heb een meisje dat gelijk haar beklag bij mij deed. “Mama, ik heb maar twee korte meisjesbroeken in mijn kast.” Eh ja, dat klopte wel, want de oudere zus wilde geen broeken dragen. Deze mama had er dus nog niet helemaal op gerekend dat dochterlief twee deze voorkeur wel zou hebben. Maar niet getreurd, want het was voor mij een goed excuus om weer even lekker te shoppen.

Korte meisjesbroeken zijn niet te vinden

Het even winkelen voor een korte meisjesbroek bleek toch wat lastiger dan gedacht. Als je namelijk op die trefwoorden zoekt krijgt je een beperkte collectie te zien. En je raadt het al. De broekjes die ik vond waren allemaal zeer meisjesachtig. Mijn tweede dochter is meer de stoere variant en keurde dus gelijk de meeste collecties af. Te roze, teveel frivool of teveel zoetigheid.

Omdat ik haar mening respecteer ben ik bij de korte jongensbroeken gaan kijken. Die waren weer net te jongensachtig. Haar woorden, niet de mijne. Ik begon eigenlijk de hoop al een beetje op te geven. Maar vooral ook geërgerd te raken waarom er niet gewoon een neutrale korte meisjesbroek bestaat. Waarom moet alles of superzoet of extreem stoer zijn? Het is niet echt genderneutraal meer te noemen.

korte meisjesbroeken

Geef nooit op!

Ik probeerde mijn dochter er van te overtuigen dat ze toch een keuze moest maken en anders de hele zomer in dezelfde shorts zou rondlopen (grapje natuurlijk). Gelukkig heeft zij meer vertrouwen in mij en verzocht ze me nog verder te zoeken. Soms kan dan even doorklikken het verschil uitmaken. Bij OTTO keek ik namelijk in eerste instantie bij de broeken en leggings. Pas later zag ik dat er ook een doorklik mogelijkheid naar de shorts voor meisjes was. En jawel hoor, de korte meisjesbroeken werden zichtbaar. Maar liefst 90 exemplaren om uit te kiezen. Deze mama kon dus eindelijk weer eens op “in winkelmandje” aanklikken. Blije dochter maakt ook blije mama. Wij komen de zomer wel door hoor!