Ons gezin houdt erg van spelletjes, we vonden het dan ook erg leuk om IceCool van Brain Games uit te proberen. Het spel is geschikt voor 2 tot en met 4 spelers, vanaf 6 jaar.  Het aantal rondes staat gelijk aan het aantal spelers, maar voor een spel met 2 spelers zijn iets andere spelregels bedacht. De speeltijd is gemiddeld zo’n 30 minuten. Het spel heeft al 5 onderscheidingen gekregen, dus dat schept al hoge verwachtingen. De naam “IceCool” (klinkt als “High School”) is een leuke woordspeling, want het spel gaat over hongerige, spijbelende pinguïns die glijdend door een middelbare school op zoek zijn naar vis.

Hoe speel je het?

Deze “school” creëer je door 5 dozen tegen elkaar aan te zetten. Met behulp van de gekleurde markeringen en knijpers is dat zo gebeurd. Overigens zijn deze dozen verschillend van grootte, waardoor je ze eenvoudig in elkaar plaatst bij het opbergen. Makkelijk en praktisch dus! Alle spelers kiezen een kleur en pakken een ID-kaart, een pinguïnpion, een kleurherkenningskaart en 3 visknijpers in die kleur, die boven enkele poortjes worden gehangen. Per ronde ben je of een loper (of beter gezegd: glijder) of een vanger. Lopers (dat zijn de spijbelende pinguïns) hebben als doel hun kleur vis te vangen, door onder een poort door te glijden waar hun visknijper hangt. De vanger (dat is de bewaker van de school) probeert de lopers te tikken en hun ID-kaart in te nemen. Bij een succesvolle poging, mag de speler een viskaart trekken, met een waarde van 1, 2 of 3 punten. Het uiteindelijke doel van het spel IceCool is om zoveel mogelijk punten te verdienen.

Tip: Voordat je het spel begint, is het handig om alle spelers even te laten oefenen met het laten glijden van de pinguïn. Net zoals bij knikkeren, schiet je de pinguin met je vinger weg.

Wij zijn fan van IceCool!

Je kan ook coole trucjes uithalen, zoals over de muurtjes heen springen, spinnen, of met een bocht glijden. Dat vergt even wat oefening, maar dat maakt dit spel juist zo grappig en onvoorspelbaar. We hebben dan ook erg moeten lachen om de rare fratsen die de pinguïns uithaalden. Het bijzondere spelbord en de manier van het verplaatsen van de pionnen maakt het spel uniek; dit coole spel gaan we vaker spelen!

Inmiddels is IceCool deel 2 uitgebracht.