Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews, Winacties

“Het spel Egeltje Plof is een echte aanrader!”

De laatste tijd hebben we verschillende spelletjes geprobeerd. Af en toe ook nog wel spelletjes waar mijn dochter misschien net te klein voor was, maar we uiteindelijk ook veel lol samen beleefd hebben. Mijn man en ik houden allebei van spelletjes en het lijkt erop dat onze dochter dezelfde gen heeft (of wellicht willen we dit graag zien). Toen ik Egeltje Plof zag staan was ik in ieder geval meteen verkocht. Als kind had je altijd dat spelletje met de krokodil waar je de tanden van in moet drukken en hij op een moment zijn bek dicht doet. Die wilde ik altijd hebben, maar ik ben nooit verder gekomen dan in de speelgoedwinkel er hoopvol naar te kijken en af en toe stiekem mee te spelen. Ik weet dus eerlijk gezegd niet zo goed of ik egeltje plof nou voor mijzelf ben gaan reviewen of voor mijn dochter.

Gelijk al de grootste lol

Egeltje Plof werkt heel simpel. Je stopt de stekels in het egeltje, trekt aan een hengsel en gooit om de beurt de dobbelsteen. Afhankelijk van het aantal ogen moet je dan 1 of 2 keer het hoofd van de egel een duwtje geven of mag je een beurt overslaan. En op een random moment vliegen de stekels alle kanten op. Op de doos staat dat het vanaf 4 is, maar mijn dochter van 3 vindt het dus al helemaal fantastisch! Wel een beetje spannend he zegt ze elke keer als een van ons weer het hoofdje in moet drukken. En op de ene of andere manier geef ik elke keer een gil als die stekels alle kanten op vliegen. Dit zorgt voor een extra special effect waar ook mijn zoontje van 1 weer om moet lachen. Ik was trouwens een keer vergeten om aan het hengsel te trekken. Na een tijdje vond ik het wel vreemd dat het ding nog niet was afgegaan. Ik zal eerlijk bekennen dat mijn dochter degene was die zo snugger was en opmerkte dat we niet aan het hengsel getrokken hadden. 

Nog een extra bijkomstigheid, mijn dochter kan nu wel de getallen 1 en 2 herkennen van de dobbelsteen. Kortom, Egeltje Plof is gewoon een leuk spelletje! Simpel, maar gaat toch niet gauw vervelen. Ook bij mij niet. Of komt dat door mijn krokodillen sentiment?

Geschreven door Liselot

Winactie

Durf jij de uitdaging aan te gaan met Egeltje Plof? Vertel mij dan welk spel jij je uit je jeugd het beste herinnert en wie weet win jij dit leuke nieuwe spel. Meedoen kan tot en met 9 november. Succes! Egeltje Plof is ook hier te koop uiteraard.

Facebook Comments

«

»

41 COMMENTS
 • elisabeth maria martina

  3 weken ago

  mens-erger-je-niet spelen dat is wat het eerste in mij naar boven komt
  tegenwoordig zie je dit bijna niet
  die egel is wel heel erg leuk

 • Elly van Dongen

  3 weken ago

  kaarten, bij ons werd veel gejokerd en gerikt, maar ook in de winter als er niet zo hard gewerkt hoefde te worden monopoly!

 • Bonnie

  3 weken ago

  Wat ik me vooral nog herrinner zijn verschillende kaart spelletjes en yathzee. Vind het beiden nog steeds erg leuk en mn dochter gelukkig ook. Voor ons zoontje nog te moeilijk.. hij zag egeltje plof al in een reclame en dat lijkt hem erg leuk 🙂

 • Anna wienen

  3 weken ago

  Mens erger je niet

  Hihi

 • Marianne Bakker - de Boer

  3 weken ago

  Ik was helemaal dol op vliegeensvlug
  Zo’n soort spinnenweb met pionnetjes die omgegooid konden worden door een ronddraaiend touwtje met volgens mij spinnetje eraan.

  Thuis speelden we ook vaak yahtzee en rummikub.

 • Loes van Bommel

  3 weken ago

  Pim Pam pet! En de droomtelefoon, maar die had ik zelf niet haha. Had ik zó graag willen hebben.
  Leuke aan het spelletje Egeltje Plof vind ik dat het met de kleintjes ook echt al te spelen is, lekker in de wintermaanden, gezellig!

 • Linda douven slangen

  3 weken ago

  Wij speelden graag triviant junior….en dan stiekem op andere momenten vragen oefenen …..egeltje plof zou een leul spel zijn voor ons zoontje van 5. Doordat hij een licht verstandelijke beperking heeft, snapt hij veel spellen nog niet terwijl hij graag spelletjes speelt. Dit is iets wat hij zeker kan.

 • Ingrid Langstraat

  2 weken ago

  Van kop tot staart, dat vonden we allemaal zo geweldig. Ik zie het nu eigenlijk nergens meer. Mijn moeder heeft het altijd bewaard dus mijn kinderen spelen het nu ook weer bij oma, erg leuk!
  Egeltje plof lijkt mij een leuk spel voor onze jongste, simpel en spannend! En als de stekels de lucht in vliegen is dat vast gillen en dolle pret! Wij doen graag mee!

 • anita kempenaers

  2 weken ago

  ganzespel, mens erger je niet dat zijn de spellen die ik vroeger het meest gespeeld heb, egeltje plof dat wil ik wel eens met mijn kleinkinderen spelen

 • harry brants

  2 weken ago

  ziet er een leuk spel uit, wij hadden vroeger niet veel spellen waren ook met zeven kinderen maar we hebben veel met de kaarten gespeeld en mens erger je niet en ganzespel mochten we soms van iemand lenen

 • Oma Will

  2 weken ago

  Ik kan mij nog heel goed herinneren wat wij vroeger altijd speelden.
  Dat was Pim Pam Pet, ik heb dit spel niet meer, is kapot gegaan.
  Was met zo’n klein draaischijfje. Moest je aan draaien om een letter te krijgen.
  Nu heb ik dat spel nieuw gekocht om met mijn kleinkinderen te spelen.
  Alleen het heet nu: Pim Pam Pet Speed & Sound. De moderne uitvoering. Wel leuker.
  Ook speelden wij altijd Mens erger je niet , in zo’n rood doosje. Die heb ik nog wel.
  Ziet er tegenwoordig ook anders uit, hoef je niet meer met de dobbelsteen te gooien, want die vloog altijd over de grond, weet ik nog. Het was dan ook echt , heel ergerlijk.
  Heel graag doe ik mee voor het spel Egeltje Plof.
  Ik volg op bloglovin en waag een kansje.

 • Leonie Vos

  2 weken ago

  Ooo….dit spel lijkt me geweldig voor mijn zoontje Jelle.
  Vroeger speelde ik veel memory en toen ik wat ouder werd monopoly.

 • Iris Bakker

  2 weken ago

  Wij speelden vroeger heel vaak triominos, maar daar zijn mijn kids nu nog even te jong voor. Egeltje plof lijkt me ook heel leuk

 • Marieke

  2 weken ago

  Jaa leuk, ik doe graag mee voor onze drie kinderen. Ik kan mij nog herinneren dat wij thuis veel het spel ganzenbord speelde

 • A.

  2 weken ago

  Monopoly urenlang 😉

 • wilmsen anita

  2 weken ago

  Ik herinner me het beste Monopoly

 • Nelly

  2 weken ago

  Dat waren toch de gezellige avonden met de hele familie met het monopoly spel in het midden op de tafel.

 • Lida

  2 weken ago

  Rummikub , monopoly , mens erger je niet , triominos , ganzenbord . Hoe zo gek op spelletjes , ja hoor wij wel . Heerlijk om te doen , zeker nu de donkere dagen weer komen .

 • Marianne van den Hoek

  2 weken ago

  Dat lijkt me een heel grappig spel, mijn kleinzoon Tijn wil dit ook graag spelen, denk ik zo

 • melissa

  2 weken ago

  monopoly en dat mijn vader er zo’n hekel aan had en nooit mee wilde doen en op een briefje schreef dat hij het weer ging spelen als hij 65 jaar was. hij is inmiddels 69 jaar en ja we hebben weer monopoly gespeeld, maar nu met mijn kinderen (zijn kleinkinderen) erbij. geweldig toch.

 • m chen

  2 weken ago

  Het spel waar je naar visjes kan hengelen als het bekje open gaat!

 • Gea Jager

  2 weken ago

  Mens erger je niet. Ik wilde altijd de blauwe pionnen en mijn vader de rode. Het was altijd weer een strijd. Daarnaast kwam mijn oom in mijn kindertijd iedere dinsdag avond om te pesten.

 • Sharon

  2 weken ago

  Ik herinner me Ezeltje Strekje nog heel goed. Ook zo’n spannend spel van zoubhet goed gaan of niet. Je moest hierbij heel voorzichtig allerlei voorwerpen aan het zadel van een ezel hangen. Deed je dit te wild of werd de ezel te zwaar dan schopte hij met z’n achterpoten in de lucht en vlogen alle zorgvuldig opgehangen spulletjes in het rond. En schrikken elke keer!!

 • Marjo v Leeuwen

  2 weken ago

  Jubelino een spel waarop een rolschaatsen deernis staat en je dan moet dobbelen voor de cijfers om hem compleet te maken

 • Marian B

  2 weken ago

  Een leuk snel en spannend spel voor de kinderen! De Toren van Pisa,, en uiteraard mens erger je niet, en later Rummikub zijn me het meest bijgebleven.

 • Marian Zw

  2 weken ago

  Wij speelde heel vaak monopoly, soms echt dagen achter elkaar voordat het spel eindelijk afgelopen was! Dit lijkt me echt super leuk voor mijn zoon. De stekels van deze egel lijken op zijn Nerf pijltjes!

 • Judith Veldhuizen

  2 weken ago

  Dokter bibber was hier favoriet 😀 Heb het super vaak met mijn zusje gedaan 🙂

 • Linda Smeets

  2 weken ago

  Haha, leuk is dat! Ik zie het al helemaal voor me, dikke pret. Ik doe dan ook graag mee.
  De spellen die ik goed kan herinneren uit mijn jeugd en ook nog steeds leuk vind zijn ‘Mens erger je niet’ en ‘Valkuil’.

 • Ipie Oudshoorn

  2 weken ago

  Wie is het was bij ons thuis vroeger favoriet. Het was ook mijn eerste eigen spel. Leuke herinneringen aan.

 • Els Black

  2 weken ago

  Pim pam pet en Levensweg, vind ze alletwee nog steeds leuk

 • geertje

  2 weken ago

  Ik dacht gelijk aan dokter bibber en het alarmpje d a t steeds afging.

 • Tamar

  2 weken ago

  Levensweg en valkuil, dat hebben we echt uren gespeeld. En wie is het? Ik kende alle poppetjes uit het hoofd!

 • Elle W

  2 weken ago

  Onderuit. Onlangs kwam ik Onderuit tegen bij een kringloopwinkel en hebben mijn dochter van 8 en ik dit al vele keren gespeeld. Onze dochter van 5 probeert het ook maar voor haar is het nog wel lastig

 • Cobi

  2 weken ago

  Lijkt mesuper met de kids. hier zijn we fan van heel veel spellen wie is het is wel een van de favorieten

 • Fay Akkad

  2 weken ago

  Jaa, geweldig!!! Wij speelden thuis altijd competities en het allerleukste vond ik Rummikub. Ik denk dat dit mij het beste bijgebleven is, omdat ik er ook echt goed in was Ik win dit geweldige plofspel haha, en ga graag de uitdaging aan met mijn 4- jarige zoon! Ik weet zeker dat wij deze met alle vriendjes en vriendinnetjes zullen spelen!

 • Ilse

  2 weken ago

  Leuk spel, veel hilariteit en gezelligheid aan tafel met elkaar.
  In mijn spelletjes-herinnering komt meteen Boggle naar boven ☺

 • Nadine

  2 weken ago

  Ik herinner me vooral Eddie Emmer. Een emmer die door de kamer reed en telkens balletjes uitspuugde die je dan met een schepje moest oprapen en er weer in moest doen. Superleuk toen ik klein was! Ik doe graag mee!

 • A. den Besten

  2 weken ago

  Wij hadden vroeger ontzettend veel spelletjes. We waren met meerdere kinderen, zodat alle spelletjes wel aan bod kwamen. Kan mij dan ook niet een spelletjes herrinneren waar ik speciale herrinneringen aan heb. Spelletjes spelen was/ is gewoon super leuk. Dan maakt het spel niet eens zo veel uit.

 • Els Wanders

  2 weken ago

  We hadden meerdere spelletjes die we vaker speelden, rummikub, stratego en monopoly. Egeltje plof lijkt me erg leuk voor de kindjes.

 • Nele

  2 weken ago

  Ik heb recent met de kindjes spookslot terug ontdekt, vroeger veel mee gespeeld in mijn jeugd en nu kan ik het met de kindjes spelen!

 • oma bakkernes

  1 week ago

  PimPamPet

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Zo’n handschoen is maar vreemd...
 • Dat wordt weer naar het postkantoor 🎉
#winactie #mamablogger #linkinbio #noglangnietklaar
 • Wat ben ik toch dol op deze draakjes. Vanochtend deden ze een show voor hun zusje. Natuurlijk wilden ze ook in kostuum naar school. Die blikken onderweg waren geniaal. Ik vind het heerlijk dat het mijn meiden niet kan deren en zij gewoon hun eigen weg gaan.
 • Yup!
 • Nog eentje dan. Zo stond ze op vanmorgen. @theprfactory
 • Kids kijken vol spanning naar het Sinterklaasjournaal en mama is naar Last Christmas van @universal_nl . #binnenkortmeeroverdefilm #winactie
 • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
 • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Winterklaar met de Dooky knitted star Hoody en voetenzak

Het is zo ver. Ik begin beetje bij beetje al ...

Sluiten