Mijn man en ik zijn al een aantal jaar enthousiaste hardlopers, en hebben hiervoor een bijpassend horloge die van alles en nog wat kan meten. Mijn kinderen hebben hierdoor ook een enorme interesse gekregen in stappen tellen, en andere informatie van je horloge binnen te krijgen. Of ze hebben gewoon het gadget gen van hun ouders geërfd, dat kan ook… In ieder geval mijn dochter haar allergrootste wens afgelopen jaar was om ook een hip horloge te hebben die foto’s kan maken, bellen, berichtjes kan versturen etc: een eigen GPS horloge kind! Voor mijn gevoel was dit een beetje overdreven in eerste instantie. Wellicht ook gegrepen door de angst dat ze mij misschien de hele tijd zou gaan bellen als ik aan het werk ben. 

Ervaring van anderen

Nou kon ik mij ergens nog een keer herinneren dat Mir een berichtje kreeg dat er iets op school gebeurd was terwijl zij op pad waren. Zo’n moment waar er als ouder een schokgolf door je heen gaat van er zou toch niet iets met mijn kind… Op dat moment kon zij de Onetrack app erbij pakken en meteen zien dat Sanne en Veerle op de juiste plek aan het rondlopen waren en er dus niets aan de hand was. Dit leek me stiekem wel een enorm voordeel als ouder, dat je snel bij dit soort situaties jezelf kan geruststellen dat het allemaal ok is. Scheelt weer veel horrorscenario’s in je hoofd. 

Nog meer voordelen van een GPS horloge

Langzaam begon ik nog een voordeel te zien: Wij hebben een fantastische BSO.  Het is in het schoolgebouw met veel verschillende ruimtes en aanbod in activiteiten. Soms als je een lange dag heb gehad, dan ben je wat minder enthousiast als je eindeloos aan het zoeken ben waar de kinderen zich ergens uithangen. Het zijn natuurlijk ook doelwitten die zich blijven bewegen dus ik heb hier wel eens wat energie op verloren (helemaal toen mijn zoontje onder een kleedje ergens in slaap was gevallen). Stel nou dat je je kind kort even kan bellen….Dat zou toch een hoop waar is wally gezoek kunnen schelen. 

Overstag

De druppel was toen mijn oudste (bijna 8)  nog een beetje ziek was en ik en mijn man ergens een korte afspraak hadden. Alhoewel we het ergens ook wel een beetje spannend vonden, hadden we ook het idee dat voor deze korte afspraak we haar wel even alleen thuis konden laten. Wel een heel fijn idee als we haar op dat moment zouden kunnen bellen. Dus we hebben een telefoon achter gelaten en met haar een paar keer geoefend hoe je kan bellen. Maar ja, hoe fijn zou het zijn als je deze drempel nog lager maakt…

Ik was overstag. Mijn dochter haar grootste wens van dat moment kwam in vervulling. Zij mocht een horloge bij One2track uitzoeken. Eentje die alles kan wat zij graag wil. Het allermooiste vindt ze dat hij 14 dingen kan. Blijkbaar gaat het op deze leeftijd zeker ook om kwantiteit 🙂

GPS Horloge kind One2track

De voordelen van een One2track horloge

Los van het bellen en berichten sturen is de wekker ook erg handig (scheelt weer in de ochtenden een kind uit een coma proberen te wekken). De stopwatch is ook altijd leuk voor kinderen. En op de ene of andere manier is het weerstation favoriet op dit moment. De stappenteller is overigens erg enthousiast qua meten van de stappen (iets te naar mijn idee), maar goed dat hoeft de pret verder niet te drukken. 

Wat ik zelf heel fijn vind is dat er geen spelletjes op zitten, want dan weet je al wat er gebeurt. Je kan verschillende kleuren uitzoeken (paars, groen, roze, zwart en blauw). Mijn dochter was helemaal enthousiast over de roze en mijn zoontje over de zwarte. Ik keek nog een beetje op tegen het installeren, maar dit was totaal niet terecht. Terwijl mijn dochter nog bezig was met haar blijdschapsdansje had ik de horloge al klaar voor gebruik gemaakt. De bediening hoefde ik aan haar niet uit te leggen. Het scherm is heel logisch met swipen dus dit had ze echt snel onder de knie. Je krijgt het horloge met al wat prepaid tegoed zodat deze meteen in gebruik genomen kan worden. Ook fijn dat de SIM kaart al geïnstalleerd is. Ook de app van de ouders spreekt voor zich. Fijn idee dat alleen de mensen die je zelf toevoegt aan het telefoonboek je kinderen kunnen bellen. Sowieso heeft het bedrijf is het bedrijf heel zorgvuldig (en terecht) over het thema privacy en cyber security.  

Nog wat belangrijke info

Qua beltegoed wel de tip dat je afspraken maakt dat je je kind altijd terugbelt. En ook opletten dat als je 180 dagen het horloge niet gebruikt de SIMkaart vervalt.  Het opladen is met een magneten oplader, wat zo simpel is dat mijn kinderen zelf ook hun horloge op kunnen laden. 

Een veilig gevoel

Wij zijn heel enthousiast over het GPS horloge. Het heeft mij echt een gevoel van rust gegeven dat mijn kinderen dit horloge dragen. En ook al een keer gescheeld in enorm gezoek na een lange dag werk (even is prima hoor, maar er zijn grenzen). Kortom wie het fijn vindt een kind ruimte te geven qua buitenspelen en soms alleen zijn, maar daarbij ook graag bereikbaar wil blijven is deze horloge echt een uitkomst.