IMG_6007Een paar weken terug was ik met papa, mama, Veerle, opa, oma en tante Bo een week op vakantie naar de bergen. In deze tijd van het jaar is het daar heel koud en deze keer lag er ook nog eens veel sneeuw. Ik heb dat witte spul volgens mij wel al één keer eerder gezien, maar ik kan me niet herinneren dat ik het zo ontzettend leuk vond. Van mijn mama had ik nieuwe laarzen gekregen waardoor ik geen koude voeten zou krijgen. Mama had ook zulk soort schoenen, dus dat was groot feest voor mij. Ik doe namelijk graag mama na.

Maar toen kwam papa met dat rode gevaar! Hij zei dat het een slee heette en erg leuk zou zijn. Of ik er op wilde gaan zitten. Wat denk je zelf, papa? Moet ik er op vertrouwen dat dat niet gevaarlijk is? Sneeuw is koud en nat en door die slee komt dat dichterbij. Ook zal ik vooruit gaan zonder dat ik zelf beweeg. Mij niet gezien! Ja opa, je kan het wel voor doen, maar ik ga er NIET op! Desnoods ga ik heel hard krijsen!

IMG_6004Papa is een aanhouder is gebleken. Hij was er van overtuigd dat ik dat rode gevaar wel leuk zou gaan vinden en had bedacht dat ik eerst binnen er op kon zitten. Tja, daar is het warm en comfortabel dus dat deed ik wel. Papa had gelijk. Dat rode gevaar was minder eng dan ik dacht, dus we konden best weer naar buiten. En ja hoor, buiten was het nog leuker! Maar alleen als papa het touwtje bleef vasthouden. Hij heeft mij twee keer alleen naar beneden laten gaan en dat ging mij toch echt iets te ver. Ik heb hem dat ook duidelijk laten weten. IMG_6011Jammer genoeg vond papa het daardoor iets minder leuk en gingen we weer naar binnen. Gelukkig is papa mijn held en hadden we nog meer dagen pret buiten. Van opa en oma mochten we de slee mee naar huis nemen, dus als het hier nou ook even goed gaat sneeuwen kunnen papa en ik weer gezellig saampjes de hort op.