Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews, Winacties

“Je eigen kinderliedje hebben”

In ons gezin hebben we een hele aparte oude traditie. Wij hebben namelijk allemaal een eigen slaapliedje. Mijn moeder heeft toen wij nog baby waren een tekst verzonnen op een reeds bestaande melodie met onze naam erin verwerkt. Oké, het waren vier zinnetjes, die ze eindeloos herhaalde, maar het had altijd iets warms en vertrouwd als ze het zong.

Toen Sanne geboren werd had ik ook een soort van eigen liedje gecreëerd. Ik had een paar kleine wijzigingen gemaakt in de tekst van “You are my sunshine” en dit zong ik vervolgens elke avond voor haar. Op een gegeven moment ben ik daar mee gestopt. Ik weet niet waarom, maar ik merkte dat ik het eigenlijk nooit meer zing. Wel is er een echt origineel verzonnen liedje voor in de plaats gekomen, dat inmiddels door Sanne en manlief uit volle borst wordt meegezongen. Het is een vast onderdeel geworden van ons naar bed gaan ritueel.

Mijn zusje heeft te traditie ook voortgezet, want gisteren hoorde ik haar een door haar gecomponeerde melodie neuriën voor haar dochtertje. Volgens zou oma de tekst ervoor schrijven, maar is ze nog niet helemaal klaar. Het deed me wel weer beseffen hoe leuk en bijzonder het is om een eigen liedje te hebben, een nummer waarin je naam meerdere keren genoemd wordt. Elianne van Muziekfabriekonline dacht precies hetzelfde en heeft daarom enkele nummers geschreven waarin zij elke gewenste naam kan inzingen. Inmiddels heeft zij al vier verschillende melodietjes gecreëerd, namelijk voor een geboortelied, een kinderlied, een slaapliedje en voor een verjaardagsliedje. Voor de Muppets heeft zij twee keer het kinderliedje ingezongen en het klinkt ook erg leuk. Sanne keek verrast op van het dansen toen ze ineens haar naam hoorde. Dat was zo’n prachtig gezicht.

Ga je binnenkort op kraambezoek of zoek je nog een origineel kado? Dan is een liedje van Muziekfabriekonline wel een aanrader. Je kan er ook terecht voor volledig gepersonaliseerde liedjes. Tip voor als je binnenkort een bruiloft heb! Het leuke nieuws is dat ik van Elianne iemand mag blij maken met een liedje met naam naar keuze. Je doet mee door een reactie te plaatsen onder dit bericht of de facebookpagina van MeerVanMir en daarin te vermelden welk soort liedje je zou willen winnen. Zondag 3 juli ontvangt de winnaar van mij een bericht.

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • haia

  3 jaar ago

  Super, graag een kinderliedje voor mijn lieve dochter sura. Vind ik heel mooi zo’n eigen lied voor je kind.

 • simpel, met een snufje liefde

  3 jaar ago

  Wat ontzettend leuk. Ik zong vroeger ook altijd voor mijn jongens.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Dol op die oude filmpjes. Mini Sanne hier 😍
 • Dit soort humor houd ik van 😂
 • Ja hoor, we zijn alweer in de stemming 😂
 • Dit is toch zoveel liefde op een vierkante meter? Mijn meisjes! Ze zijn mijn draakjes en mijn allesjes. Wat ben ik trots op wie ze zijn. En ja, er is nog een lange weg te gaan met ook veel hulp van derden, maar de liefde is er niet minder om. En wat zijn ze ook dol op elkaar! Een zusje erbij maakt het helemaal af.
 • Tja...
 • Vind dit spel nu al leuk #megableu #whatdoyoumeme
 • 😍😍😍
 • Zo gaat het dan achter de schermen 😂

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Gastblog oma: leuke woensdag

Twaalf lesuren werkte ik destijds, verdeeld over vier klassen. Het ...

Sluiten