De laatste tijd hebben we verschillende spelletjes geprobeerd. Af en toe ook nog wel spelletjes waar mijn dochter misschien net te klein voor was, maar we uiteindelijk ook veel lol samen beleefd hebben. Mijn man en ik houden allebei van spelletjes en het lijkt erop dat onze dochter dezelfde gen heeft (of wellicht willen we dit graag zien). Toen ik Egeltje Plof zag staan was ik in ieder geval meteen verkocht. Als kind had je altijd dat spelletje met de krokodil waar je de tanden van in moet drukken en hij op een moment zijn bek dicht doet. Die wilde ik altijd hebben, maar ik ben nooit verder gekomen dan in de speelgoedwinkel er hoopvol naar te kijken en af en toe stiekem mee te spelen. Ik weet dus eerlijk gezegd niet zo goed of ik egeltje plof nou voor mijzelf ben gaan reviewen of voor mijn dochter.

Gelijk al de grootste lol

Egeltje Plof werkt heel simpel. Je stopt de stekels in het egeltje, trekt aan een hengsel en gooit om de beurt de dobbelsteen. Afhankelijk van het aantal ogen moet je dan 1 of 2 keer het hoofd van de egel een duwtje geven of mag je een beurt overslaan. En op een random moment vliegen de stekels alle kanten op. Op de doos staat dat het vanaf 4 is, maar mijn dochter van 3 vindt het dus al helemaal fantastisch! Wel een beetje spannend he zegt ze elke keer als een van ons weer het hoofdje in moet drukken. En op de ene of andere manier geef ik elke keer een gil als die stekels alle kanten op vliegen. Dit zorgt voor een extra special effect waar ook mijn zoontje van 1 weer om moet lachen. Ik was trouwens een keer vergeten om aan het hengsel te trekken. Na een tijdje vond ik het wel vreemd dat het ding nog niet was afgegaan. Ik zal eerlijk bekennen dat mijn dochter degene was die zo snugger was en opmerkte dat we niet aan het hengsel getrokken hadden. 

Nog een extra bijkomstigheid, mijn dochter kan nu wel de getallen 1 en 2 herkennen van de dobbelsteen. Kortom, Egeltje Plof is gewoon een leuk spelletje! Simpel, maar gaat toch niet gauw vervelen. Ook bij mij niet. Of komt dat door mijn krokodillen sentiment?

Geschreven door Liselot

Winactie

Durf jij de uitdaging aan te gaan met Egeltje Plof? Vertel mij dan welk spel jij je uit je jeugd het beste herinnert en wie weet win jij dit leuke nieuwe spel. Meedoen kan tot en met 9 november. Succes! Egeltje Plof is ook hier te koop uiteraard.

Lees ook: Twee leuke activiteiten om te doen met stoepkrijt