Even een klaagmomentje hoor. Soms moet dat even kunnen. Het is dat ik mij gewoon mij af en toe verbaas over hoe hoe sommige mensen kunnen reageren op kinderen, maar ook volwassenen. Al nieuwsgierig naar wat er gebeurd is? Ik zal het je vertellen.

Een nieuwe kapper is altijd spannend

Het was echt de hoogste tijd dat mijn dames weer eens een bezoekje aan de kapper brachten. Ik bedenk dat soort dingen eigenlijk op het moment zelf, dus je kan al raden dat onze vaste kapper geen tijd en plek had om twee meisjes te knippen. Blijkbaar was ik niet de enige moeder die nog vlak voor de vakantie wat haren bijgepunt wilde hebben. Enfin, we besloten dus een gokje te nemen en bij een andere kapsalon langs te gaan. We konden daar terecht zonder afspraak en het leek erop dat het wachten ook niet te lang zou duren. Ze waren met vier kappers tegelijk aan het werk en ondanks dat er veel mensen geknipt moesten worden, schoot het wel op. Als eerste wilde mijn kleine krullenbol. Haar haren willen we graag wat laten groeien, dus het was vooral weer een modelletje erin knippen. De kapster was niet heel lang bezig, maar het resultaat mocht er zijn. En toen begon het drama voor en met de oudste.

Zuchtend en steunend knipte ze door

Mijn moppie had besloten dat ze kort wilde. Wetende dat het de volgende dag vast weer lang moest zijn van haar, kwamen we samen overeen dat er zo’n twintig centimeter af zou mogen, maar dat het wel nog in een staartje zou moeten kunnen. Overigens ken ik iemand die als klein meisje kort geknipt wilde worden en in maar liefst in vijf kapsalons geweigerd werd. Het zou niet haar wens zijn gewenst, maar die van haar moeder. Aldus, dat was het argument. In werkelijkheid wilde zij destijds het echt zelf, maar dat terzijde. Die discussie hoefden wij niet aan te gaan gelukkig. Ons grootste probleem waren de blikken van de kapster. De kleuter had een beetje moeite met stil zitten en elke keer dat ze een beetje bewoog rolde de kapster met haar ogen en slaakte ze een zucht. Ze probeerde het niet eens te verbergen! Na het een aantal minuten aangezien te hebben werd mij verzocht het hoofd van mijn dochter stil te houden. Met andere woorden te verankeren tussen mijn handen. Al zuchtend en steunend knipte de dame stug door. Gelukkig was het resultaat wel echt goed.

Een onverwacht prijskaartje

Toen het volgende verrassingsmoment. De jongste dame van het gezin had een soort van mat in haar nek gekregen. Lees: twee rare plukken haar. Ik had deze natuurlijk allang zelf kunnen weg knippen, maar mijn moeder had gezegd dat het beter was met een haarschaar in plaats van een reguliere. Zij had er nog eentje dus zou het volgende keer wel weg knippen. Maar ja, ik was nu toch in de kapsalon. dus ik vroeg de “vriendelijke” kapster om twee knipjes te zetten. Geen probleem was het antwoord en nog geen minuut later was ze klaar. Wat bleek? Voor die twee pietluttige knipjes rekende ze twaalf euro!!! Nadat manlief even duidelijk gemaakt had, dat wij dan niet meer zouden terugkomen kon de prijs gereduceerd worden naar zes euro. Voor twee keer de schaar erin! Ik had voor die prijs zelf een schaar kunnen kopen.

Ongelooflijk

Deze kapster heeft wat mij betreft geen enkel flauw benul wat klantenbinding betekent. Oké, de meisjes zijn goed geknipt, maar ik denk toch niet dat ik er ooit weer terug ga. Ik weet niet of ik nog een keer zo’n chagrijnig, zuchtend en met haar ogen rollende kapster aan kan. En vooral wil ik dat mijn kinderen niet nog eens aan doen.