TOP
Zwangerschap en bevalling

“Dertig weken zwanger en weer in het ziekenhuis”

Het is je misschien al opgevallen, dat mijn lieve zusje bijna alle artikelen van afgelopen week geschreven heeft. Ook zal er de komende tijd van mijn andere zus en vriendinnetje het een en ander online komen. Ik moest namelijk gewoon echt even lichamelijk bijkomen. Ik houd absoluut daar niet van, maar dit keer gaf mijn hoofd mijn geen keuze. Deze zwangerschap is gewoon eigenaardig blijkt maar weer.

Het begon vorige week vrijdag dat ik een vervelende hoofdpijn voelde opkomen. Het voelde als een kater na een flinke avond zuipen, maar we weten natuurlijk dat daar geen sprake van was. Ik dacht dat de oplossing wel hetzelfde kon zijn, dus ik dronk even extra veel. Mijn hoofdpijn werd er niet minder op, mijn nachtrust wel want ik moest echt elk uur naar de wc ‘s-nachts. Het hele weekend heb ik extra vocht tot me genomen, als een gek zitten plassen, paracetamol geslikt en allemaal tevergeefs. De maandagochtend belde ik dus zekerheidshalve maar even de poli van de gynaecologie. Ik wilde gewoon even weten wanneer ik aan de bel moest trekken. Nou, ik mocht gelijk langskomen voor wat testen.

Mijn urine en bloed werden afgenomen en ik mocht aan de CTG. Ondertussen werd mijn bloeddruk meerdere malen gecheckt. Deze was keurig laag. Zelfs iets te laag vond de verpleegkundige, maar ik vind dat persoonlijk wel prima. Al snel kwamen de eerste uitslagen binnen. Er waren geen eiwitten in mijn urine gevonden, maar wel was deze wat verontreinigd. Er werd dus nog wat naar het laboratorium gestuurd voor een kweek. Mijn ijzergehalte, suikers en weet ik nog wat niet meer in mijn bloed waren prima. Er was geen zorg meer voor zwangerschapsvergiftiging. Overigens heb ik deze angst nooit gehad, want dat zou niet logisch zijn na drie zwangerschappen eerder zonder. Voor de afdeling gynaecologie was geen rol meer weggelegd, dus mocht ik mij melden bij de neurologie. Ja, eerlijk waar. De hoofdpijn vond men te zorgwekkend om te negeren.

Afgelopen donderdag kon ik terecht bij de arts-assistent van de neurologie. Daar werd een uitgebreide vragenlijst afgelopen om richting een diagnose te kunnen gaan. Deze dame had zich wel goed voorbereid, want ineens merkte ze op dat ze in mijn dossier gelezen dat ik een lichte kans op trombose heb. Toen gingen uiteraard de alarmbellen voor haar rinkelen. Er was een mogelijkheid dat ik een kraamhoofd kon hebben. Een wattes? Een kraamhoofd. Dat is een soort van trombose in het hoofd dat bij vrouwen kan optreden in de kraamweken. Heel soms komt het voor bij zwangeren in het derde trimester. Dit moest natuurlijk uitgesloten worden, dus ik mocht mij beneden melden voor een ct-scan. Gelukkig kreeg ik wel gelijk de uitslag die dag en er is helemaal niks mis in mijn koppie, althans medisch dan. Wat het dan is? Zwangerschaps migraine! Dat kan blijkbaar ineens optreden. En dan komen we weer op het bekende woord wat voor mij zeer lastig is: rust! Nog tien weken…

Lees ook: als je van de trap af valt…

«

»

10 COMMENTS
 • Marjo

  7 maanden ago

  Wat vervelend voor je. Een spannende tijd weer geweest deze week. Probeer ook een beetje te genieten van de rust

 • Linda Smeets

  7 maanden ago

  O jeetje wat naar! Ik hoop dat je rest van de weken die je nog te gaan hebt enigszins hoofdpijnloos (letterlijk en figuurlijk) door komt! Beterschap!

 • Liline Erdmann

  7 maanden ago

  Wow, nooit van gehoord, wat rot zeg! Beterschap en sterkte met rust nemen…

 • Dagmar Freriks

  7 maanden ago

  Oh nee wat naar, dan is 10 weken nog wel lang zeg!

 • Natasja

  7 maanden ago

  Och jee… schrok wel even. Maar gelukkig geen gekke dingen als zwangerschapsvergiftiging of trombose. Poeh. Al is migraine heel erg naar… heel veel sterkte… Lief dat je mensen om je heen hebt die je helpen.

 • Loes van Bommel

  7 maanden ago

  He jakkes, wat naar zeg. Probeer je rust te houden en voor je het weet zijn die 10 weken echt voorbij!

 • Oma Will

  7 maanden ago

  Wat ontzettend naar nu weer en 10 weken rust.
  Vervelend voor je, maar je komt er wel door heen, is nu even noodzakelijk.
  Een kraamhoofd, had ik nog nooit van gehoord.
  Ik heb een opleiding kinderverzorging gedaan en dan moest ik ook bij een geboorte van een baby helpen met de verzorging. Had tijdens de opleiding ook nog nooit gehoord van trombose in het hoofd. Echt nieuw voor mij.
  Gelukkig was daar bij jou geen sprake van, maar migraine is ook heel naar.
  Ik wens je veel rust en sterkte de komende weken.

 • Aletta

  7 maanden ago

  Migraine is zo naar! Goed dat je nu rust neemt en anderen je blog laat bijhouden. Die laatste loodjes zijn altijd zo zwaar.

 • Kirsten Mamagisch

  7 maanden ago

  Jeetje zeg, heftig hoor. Ik weet dat ik in mijn zwangerschappen ook flink hoofdpijn had steeds, echt heel vervelend ook omdat ik niet te veel pijnstillers wilde slikken. Ik hoop dat met rust jij je ook wat beter zal voelen!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: En toen was het derde trimester begonnen - MeerVanMir on november 3, 2019
 • %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Het spel Egeltje Plof is een echte aanrader!

  De laatste tijd hebben we verschillende spelletjes geprobeerd. Af en ...

  Sluiten