Yes! De vakantie is begonnen. In regio midden dan, want Noord moet geloof ik nog een weekje en regio Zuid is al met de noorderzon vertrokken. Maar toch nog reden genoeg om alvast een beetje aan zomervakanties te denken. Wist je dat pas op vakantie de meeste mensen de tijd en aandacht hebben voor een leesboek waar ze de andere dagen in het jaar niet aan moeten denken. Hetzelfde geldt ook wel een beetje voor puzzels. Ik kan het me ook wel voorstellen hoor. Als je lekker ligt te bakken aan het zwembad en je kinderen spelen in het water, is een goed boek of een leuke puzzel een prima tijdverdrijf. En wat fijn dat het nu ook zo toegankelijk is geworden voor kinderen.

Ik heb al een paar keer eerder verteld over de nieuwste boekjes van Denksport, namelijk die voor kinderen. Het is blijkbaar een gevraagd product, want er komen steeds meer varianten uit.  Recentelijk is de Quarks editie uitgekomen. De wattes? Juist ja, de Quarks. Een kleine zoektocht op Google leverde de volgende definitie op; quarks  zijn elementaire deeltjes, of specifieker subatomaire deeltjes die de bouwstenen vormen van hadronen. Eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee wat er nou eigenlijk staat, maar het komt dus op iets scheikundigs neer. (Was daar ook nooit goed in op school).

Denksport heeft de Quarks een identiteit gegeven en onderdeel gemaakt van hun kinderpuzzelboeken reeks. Max, Bob, Lola, Harry en Orbit vormen samen zijn De Quarks. Zij zullen spelenderwijs je wegwijs maken door alle puzzels, taalspelletjes, sommetjes, getallenreeksen en weet niet wat nog meer. Maar ook Denksport gaat met haar tijd mee en heeft sinds juni een hele eigen app, genaamd Quarks galaxy. Deze kan je vinden in de Appstore en op Google Play. Zo heb je altijd wel een leuke denkpuzzel bij.  Niet alleen handig voor als je ergens lang moet wachten, maar ook gewoon nog steeds leuk en leerzaam.

Spelletjes die in de app voorkomen zijn:

  • Cijferslot; een uitdagende rekenpuzzel
  • Husselpuzzel; schuif de stukjes naar de juiste plek en er ontstaat een leuk beeld
  • Tectonic; vul de vakjes met de juiste cijfers
  • Obstakels; schuif de obstakels uit de weg en maak ruim baan
  • Trefpunt; zet de figuurtjes op de juiste plekOm alvast een beetje in de Quarks stemming te komen mag ik iemand verblijden met een puzzelpakket. Hoe doe je mee? Laat in de reactie achter hoe oud je kind is. Er zijn namelijk boekjes beschikbaar in de leeftijd 6 tot 8 en 8 tot 10 jaar. De winactie zal lopen tot en met 21 juli en daarna maak ik de winnaar op de gebruikelijke wijze bekend.

De app is gratis te downloaden en ook te gebruiken zonder internet. Gewoon eens proberen dus.

Om alvast een beetje in de Quarks stemming te komen mag ik iemand verblijden met een puzzelpakket. Hoe doe je mee? Laat in de reactie achter hoe oud je kind is. Er zijn namelijk boekjes beschikbaar in de leeftijd 6 tot 8 en 8 tot 10 jaar. De winactie zal lopen tot en met 21 juli en daarna maak ik de winnaar op de gebruikelijke wijze bekend. Denk je ook aan mijn winactievoorwaarden? Deze kan je hier vinden.