Weet je waar ik nou echt blij van kan worden? Als ik weer eens een nieuw product ontdekt, waar ik echt nog nooit van had gehoord, en er ook nog eens echt enthousiast over ben. Nog leuker is het als het echt nog zo onbekend is, dat ik anderen er ook voor het eerst over vertellen kan. Zo zal je waarschijnlijk nog niet eerder kennis hebben gemaakt met Dëna Toys? Dus vertel ik je met alle liefde daar meer over.

Siliconen speelgoed

Ik had nooit verwacht dat zoiets simpels als een siliconen voorwerp zo handig kan zijn. Althans, de items van Dëna Toys dan. Haar speelgoed is namelijk gemaakt van platinasilicone, BPA vrij and 100% veilig. Hetzelfde materiaal wordt ook gebruikt in bijtringen, spenen en babyflesjes. Het kan ook bijzonder goed tussen extreme temperaturen tussen de -60 ºC and 220 ºC. Dit betekent dat het dus prima in de vriezer, maar ook in de oven kan. Of, nog belangrijker, de vaatwasser!!! Ik vind het altijd een fijn idee als speelgoed gewoon mee kan in de vaatwasser. Het geeft een steriel gevoel. Vooral als het om producten voor de kleintjes gaat. Die gaan nog wel eens de mond in en dan is het een fijne gedachte dat het schoon is en ook makkelijk schoon gemaakt kan worden.

Dëna Toys

Wat maakt Dëna Toys zo bijzonder?

De siliconen vormpjes van Dëna Toys zijn niet alleen bijzonder vanwege het materiaal. Alhoewel het daar wel echt mee te maken heeft. Wat er zo bijzonder aan is, is dat dit speelgoed geschikt en leuk is voor de allerkleinsten en voor de grotere kinderen. Volgens Dëna Toys begin je er mee als bijtring en eindig je met de voorwerpen te gebruiken om mee te bakken. Het laatste kan ik mij echt al helemaal voorstellen. Dat zullen een bijzondere cakejes worden! Maar ook het idee van er in knagen of er mee spelen kan ik mij inbeelden. Het voelt zo heerlijk zacht en flexibel in de hand aan, dat je het als volwassene ook wel tegen de stress kan gebruiken. Volgens Dëna Toys zelf zijn dit echter de fases waarin het speelgoed gebruikt wordt en waarvoor:

  • 0-1 jaar: Speelgoed en bijtring gecombineerd in een nieuw en origineel concept. Gemaakt uit platinasilicone, een bijzonder kwaliteitsvol materiaal, zacht, bestendig en 100% veilig.
  • 1-2 jaar: Doordat Dëna Toys speelgoed zo soepel is, kan het kind erop bijten, ermee slaan, erop schoppen, ermee gooien en het nat maken. Al spelend en helemaal veilig.
  • 2-3 jaar: Naast spelen in alle veiligheid leert het kind ook vormen en kleuren onderscheiden, figuren benoemen en zelf constructies bouwen.
  • 3-4 jaar: De combinatie van figurer stimuleert de behendigheid en concentratie van het kind om steeds complexere structuren te bouwen.
  • 4-5 jaar: De talloze mogelijkheden van het unieke speelgoed bevordert de creativiteit en de verbeelding.
  • 5-6 jaar: Bak samen met het gezin. De dëna-speeltjes zijn ook uitstekend geschikt als bakvormen voor gebak en koekjes in de oven. En ze mogen in de vaatwasmachine!

De verschillende vormen

De Dëna Toys items die wij hebben zijn de mannetje in het huisje en de boompjes. Er is ook een regenboogvariant van te koop. Die staat hier sinds kort op het verlanglijstje. Je kan het mannetje in het huisje per stuk kopen of je haalt het hele pakket in huis. Dat laatste is natuurlijk veel leuker, want dan heb je zes mannetjes in huisjes en zes boompjes om mee te spelen of te bakken. Hoeven de kinderen ook geen ruzie er om te maken. De vormpjes kunnen op elkaar gestapeld of binnenstebuiten gekeerd worden. Kapot gaan ze in ieder geval niet. Het is ook een leuke manier om kleuren te leren kennen of zelfs aanvang te maken met tellen. Voor de fijne motoriek is het concept van het mannetje in het huisje terug doen bedacht. Genoeg speelplezier dus! En wat mij betreft echt een aanrader voor elk gezin met (kleine) kinderen.

Dëna Toys