Als je mij al wat langer volgt weet je hoe dol op ik ben op kleien. Als in not. Gelukkig heb ik met mij genoeg moeders die ook niet enthousiast worden van al die gekleurde restjes klei die op de grond verspreid liggen of onder je sokken terecht komen. Vooral dat laatste vind ik zelf hoogst irritant. Maar ja, de kinderen vinden klei fantastisch en wie ben ik om ze dat te ontzeggen? Het is goed voor de fijne motoriek, creativiteit en fantasie. Genoeg redenen om elke keer weer die kleine potjes tevoorschijn te halen.

Fan van Crazy Aaron’s Putty

Maar als je mij inderdaad wat langer volgt, weet je ook dat ik altijd op zoek ben naar goede alternatieven en er al eentje gevonden had. Welkom in de wondere wereld van Crazy Aaron’s Putty. Misschien ken je het wel al van de speelgoedwinkel? Het is een soort van klei dat niet kruimelt of uitdroogt of iets dergelijks. Het ruikt ook normaal en ik durf deze tenminste beet te pakken. Ik vind het meestal een beetje viezig om klei of slijm op te pakken. Met de Crazy Aaron’s Putty heb ik daar geen enkel probleem mee. Wist je trouwens dat ik de befaamde Aaron in het echt ontmoet heb? Geniale vent, die op soort van blote voeten schoenen rondloopt. En hij ziet er ook zo uit als op het plaatje op de blikjes.

Twee nieuwe Putty’s

Sinds kort hebben wij twee nieuwe edities van Crazy Aaron’s Putty, namelijk de Blue Moon en de Glow. De eerste is een gif gele substantie zoals je gewend bent. Maar dit keer zit er een lampje bij. Schijn deze op de Putty en je kan een spoor achter laten. Deze verdwijnt uiteindelijk vanzelf weer. Het is dus een soort van magische tekenklei. En natuurlijk kan je er ook gewoon weer leuke figuurtjes mee maken. De mini Glow Putty is eentje die licht geeft in het donker. Ook weer super cool dus. En geloof me, als ouder vind je het ook echt leuk om met deze substanties te spelen. Het heeft iets stress ontladend.

De verschillende Crazy Aaron’s Putty kan je hier vinden.