Laten we beginnen met de harde waarheid. Ik ben geen knutselmoeder! Althans, niet zoals mijn moeder dat was. Zij ging elke woensdag wel iets leuk met ons maken, zoals bijvoorbeeld zoutdeeg of Fimo klei creaties. Of we gingen met gips figuurtjes aan de slag. Dit laatste vond ik als kind wat minder, want het duurde eindeloos voordat de gips goed droog was en je het uiteindelijk verven kon. Terwijl je als kind graag snel een kleurrijk resultaat wil zien. Misschien dat dat ook wel de magie is van Colourmazing.

Hoe werkt Colourmazing?

In elke doos van Colourmazing heb je een aantal “tekeningen” met een paar inktpennen. Let op: er zit echte vloeibare inkt in, dus wellicht niet al te geschikt voor de kleinste kinderen. De bedoeling is dat je met de inktpennen vlakken van de tekening inkleurt. Doordat het papier de inkt echt opneemt lijkt het wel magie zoals het zich opvult. Tot aan de lijntjes! Dat het simpel werkt is wel een feit. Je zet namelijk gewoon de inktpen op het papier en drukt deze vervolgens in. Hoe harder je knijpt hoe meer inkt er uit de top vloeit. Het is dus wel een beetje oefenen, want hier ging het niet gelijk helemaal goed.

Colourmazing

Ik moest het zelf proberen

Eigenlijk was ik er veel te nieuwsgierig naar, dus ben ik zelf aan de slag gegaan met het Colourmazing Magical Adventures pakket. Een bescheiden vlindertje zou toch geen issue worden met de meiden? Ik wilde gewoon ervaren hoe het is om de inkt op het papier te zien verspreiden en of het inderdaad onmogelijk is om buiten de lijntjes te kleuren. Het blijkt maar weer dat voor mij niets onmogelijk is, want ik heb weten te knoeien. Iets met de pen ingeknepen houden terwijl je het van het papier af haalt. Maar oefening baart kunst, dus de andere helft ging al stukken beter. Ik wilde vervolgens enthousiast de vlinder uit het karton drukken en heb het per ongeluk onthoofd. Zo zie je maar weer, niet al het kinderspeelgoed is geschikt voor volwassenen. Neemt niet weg dat het wel leuk is om zelf te proberen. En ergens is de Colourmazing nog ontspannend ook. Misschien een idee om ook de grote mensen variant uit te brengen?

Colourmazing

Lees ook: bouwen met de magnetische tegels van Magna Tiles

Winactie

Lijkt het je ook wat om met Colourmazing aan de slag te gaan? Of vind je het wat voor de kids thuis? Laat dan een reactie achter en wie weet win je één van de twee exemplaren Colourmazing Magical Land. Meedoen kan tot en met 4 april en de winnaar maak ik bekend op Facebook.