Bijzonder Babydagboek

Bijzonder Babydagboek: omdat een eerste babyjaar soms anders loopt

Mijn kinderen hebben de eerste jaren zich nooit ontwikkeld volgens het boekje. De oh zo bekende “oei, ik groei” boek leverde gedurende het eerste jaar van mijn oudste alleen maar frustratie bij mij op. Angstig dat ik iets verkeerd deed of dat er iets aan de hand kon zijn met mijn kind. Bij mijn tweede wist ik al snel dat ik dat naslagboek gewoon in de kast zou laten staan. Dezelfde tijdsgebonden mijlpalen trof ik vervolgens weer in het eerste jaar invul boek van mijn dochter. “Met één jaar kan ik staan” stond er in het laatste hoofdstuk en ik wist al dat ook dit product alleen maar in gemiddelden dacht. En toen kwam onze lieve derde dochter. Geboren met een genetische mutatie op haar negende chromosoom. Alle boeken waarin mijlpalen werden beschreven verdwenen diep in de kast. Te pijnlijk om naar te kijken en van totaal geen waarde voor ons op dat moment. Ik wist toen ook nog niet dat er een eerste invulboek bestond voor unieke kindjes zoals mijn dochter Noor.

Andere eerstejaars momenten in Bijzonder Babydagboek

Het Bijzonder Babydagboek is een mooi invulboek ontwikkeld voor jonge ouders die ervaren (hebben) dat de babytijd niet altijd een roze wolk is. Bijvoorbeeld omdat het kindje prematuur of ziek is, of een ontwikkelingsachterstand heeft. Het invulboek bevat niet de standaard mijlpalen die je in andere baby invulboeken terugvindt. In dit boek kun je zelf de mijlpalen bepalen. Dit kan bijvoorbeeld de thuiskomst uit het ziekenhuis zijn, afbouwen van sondevoeding of kennismaking met andere familieleden. Een grote of kleine gebeurtenis, maar oh zo belangrijk voor jou en je kindje.

Met tranen in mijn ogen…

Het Bijzonder Babydagboek is inderdaad echt ontzettend bijzonder. Natuurlijk heeft het, zoals ander invulboeken dat ook hebben, de invul pagina’s over papa en mama en de bevalling en zo. Maar daarna wordt het speciaal. De maanden zijn niet zozeer met “dit kan ik nu” blokjes, maar met originele vragen zoals wat het beste moment van de dag is of hoe de nachten gaan. Ook is er altijd veel ruimte om de bijzondere momenten te vereeuwigen. Er zijn pagina’s waar wat meer over eventuele onderzoeken of ziekenhuisbezoekjes vastgelegd kunnen worden. Ook nog wat extra ruimte voor hoe het met de ouders gaat. En het hele boek door kan je foto’s plakken en kom je de meest prachtige uitspraken tegen. Als moeder van een meervoudig beperkt kindje raakten deze mij diep.

Met recht een Bijzonder Babydagboek

Er is dan wel een stukje wat over de gezondheid en zo gaat, maar verder is het een boek dat eigenlijk wel geschikt is voor alle kindjes. Het is een andere manier van invullen dan in het gebruikelijke boekje. En eigenlijk is dat ook heel logisch, want elk kindje is toch uniek en ontwikkelt zich in zijn of haar eigen tempo. Of misschien helemaal niet. Maar dat betekent nog niet dat er geen bijzondere momenten of andere mijlpalen kunnen zijn. Dat maakt dit invulboek echt bijzonder en uniek. Ik was wel even bang dat het ergens confronterend of treurig zou zijn, maar integendeel. Je leest alleen maar liefde in de vragen en quotes door het boek heen. Dus voor de te vroeg geboren kindjes of de beperkte baby’tjes is Bijzonder Babydagboek een heel mooi boek om alle speciale en vooral ook liefdevolle momenten vast te leggen.

Dit prachtige boek koop je alleen bij Zebrapaardje.nl

27 thoughts on “Bijzonder Babydagboek: omdat een eerste babyjaar soms anders loopt

 • Oh wauw! Kippenvel. Wat zou ik graag dit boek alsnog invullen voor onze dochter (net 2 geworden). Waar ik voor onze oudste dochter een standaard boekje heb in kunnen vullen heb ik dat bij de jongste nooit kunnen doen. Alles liep anders dan verwacht. Ik doe heel graag mee met de winactie!

 • Hoi Miriam
  Ik doe graag mee aan de win actie.
  Ik heb een zoontje met cdlk5 en lennox gasteau moeilijk instelbare epilepsie .
  Hij kan helemaal niets helaas,dus hier ook niks volgens het boekje gegaan.
  Zal nooit kunnen lopen,praten niks
  Hopelijk word ie wel heel oud want zou niet zonder hem kunnen.
  Jullie ook heel veel sterkte en mochten we nou wel of niet winnen super leuke
  Site heb je gemaakt.
  Groet,soraya gam

 • Ow dat wist ik niet, dat zoiets bestaat. Onze Aron heeft ook hele andere mijlpalen dan de oudste 2. En soms vergeet ik ze ook weer, wat ik dan achteraf jammer vind. Ergens opschrijven zou handig zijn.

 • Wauw, een vriendin wees me hierop…… tranen in mijn ogen …. zou zo gaaf zijn voor mijn schoonzus, schoonbroer en aanstaande neefje …..zus is eerder getrouwd geweest en heeft 2 pracht dochters van 14 en 11 jaar … huwelijk is stuk gelopen maar ze heeft de liefde opnieuw gevonden bij een hele lieve man…. Ze wilde dolgraag samen nog een kindje , zijn een aantal keren zwanger geweest maar is misgegaan …. eindelijk is deze zwangerschap goed gegaan maar …. Ons aanstaande neefje heeft down syndroom …. was even moeilijk maar het ventje is meer dan welkom ! Ik zou hun dit zo gunnen….

 • Alicia Hofman-Voshol says:

  Wat gaaf dat dit bestaat! Mijn jongste dochter is nu 22 maanden dus weet niet zeker of het nog iets voor haar is? Al hoop ik dat er nog vele mijlpalen mogen volgen. Maar inderdaad.. Niks opgeschreven of genoteerd omdat het niet volgens de boekjes gaat. Het lijkt me leuk om toch iets bij te kunnen houden. Op haar manier..

 • Ik kan een achternichtje hier heel blij mee maken.
  Zij verwacht binnenkort haar eerste kindje.
  Ik denk dat ze heel blij zou zijn met dit leuke babydagboekje.
  Ik volg bloglovin en doe graag mee.

 • Tja,.. Ook ik was al vóór de bevalling in het bezit van een leuk standaard eerste jaar boek. Geprobeerd iets in te vullen maar op iedere pagina zag ik vragen staan waarbij ik dacht .., wat is dat nou weer voor stomme vraag. En de volgende traan rolde dan weer over m’n wang. Bijna niets was van toepassing op ons. Ik heb daarom alles opgeschreven in een schrift. En digitaal in mijn email als ik wat van me af wilde schrijven. Ik zou het heel mooi vinden om al deze informatie alsnog in een echt boekje te kunnen overnemen. Zo eentje die speciaal voor hem bedoeld is. Hij is inmiddels net een jaar en heeft (voor ons) al vele mijlpalen bereikt. Maar kan nog niet zitten kruipen. Wij zien andere dingen. Hoe klein ze ook zijn 🙂

 • Esther Bleeker says:

  Wauw! Kippenvel. Wat mooi dat dit bestaat. Ik zou het boekje heel graag invullen voor onze jongste dochter. Voor haar zus heb ik alles in een standaard babyboek kunnen bijhouden maar al snel bleek dat dit voor onze jongste niet zou gaan. Als alles anders loopt en niets zoals verwacht… Ik doe heel graag mee aan deze mooie winactie!

  • Mijn partner en ik verwachten in mei volgend jaar ons eerste kindje. Erg gewenst en bijzonder. In dit bijzonder baby dagboek kunnen wij het eerste jaar wat voor ons allen een avontuur wordt bijhouden.

 • Was dit boek er maar geweest toen mijn dochter 3 maanden te vroeg geboren werd. Gelukkig bestaat het nu wel nu zij een gecompliceerde zwangerschap heeft. Haar wil ik dan ook een hart onder de riem steken met dit exemplaar.

 • Ik zou dit heel graag willen winnen
  Ons zoontje is iets te vroeg geboren en vorig jaar is zijn broertje stil geboren. Dit zijn dingen die soms met elkaar samen smelten. Ik zou heel graag zijn eerste jaar op willen schrijven, zodat ik niet alles vergeet

 • Lijkt me super fijn om deze te winnen! Ik verwacht mijn eerste kindje in mei en het lijkt mij heerlijk om alles bij te houden, iets wat ik nu te weinig (niet) doe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.