Manlief en ik hadden laatst een pittige discussie. Ik was al wekenlang aan het douchen onder een lauwe straal water en was er klaar mee. Dit moest een probleem van de cv ketel zijn. Immers is deze al aardig bejaard en aan vervanging toe. Het kon niet anders dan dat er al een probleem mee was. Manlief was het er totaal niet mee eens en probeerde de echte problematiek uit te leggen. Uiteraard was ik Oost-Indisch doof en was het gewoon de ketel. Gelukkig was manlief ook koppig en heeft hij de douche uit elkaar gehaald en de thermosstaat volledig schoon gemaakt. Je raadt het al, ik kan weer heerlijk met warm water douchen. Maar goed ook, want als we een nieuwe cv-ketel aanschaffen, moeten we de boel ook aardig verbouwen (iets met een verkeerde constructie van de vorige bewoners van het huis). Een nieuwe badkamer is dan ook weer niet verkeerd.

Een verbouwing

Onze badkamer moet er hoogstwaarschijnlijk aan geloven als er een nieuwe cv-ketel geplaatst moet worden. Stiekem vind ik dat niet zou erg. Ik vind het wel een leuk idee om een totaal nieuwe badkamermeubel aan te schaffen. Eentje naar mijn eigen smaak. We hebben nu twee saaie witte naast elkaar en op de een of andere manier poetst manlief zijn tanden altijd aan de mijne. Alles wat rondslingert wordt ook in de la eronder gedropt. Het gevolg? Een kapotte lade, die met beleid open gemaakt dient te worden. Kortom, tijd voor een nieuwe!!!

Een chique wc pot

Ik geef het eerlijk toe. Een vriendinnetje van mij heeft een wc met een verwarmde bril (I shit you not) en een straaltje dat omhoog straalt om je onderkantje te reinigen. Geen wc papier dus meer. Ik heb er een keer gebruik van gemaakt en het is even wennen, maar ik kan mij zo goed voorstellen dat het een stuk hygiënischer is dan het wrijven met papier. Maar ja, zo’n wc kost even drie duizend euro, dus dat is wellicht iets voor in de latere toekomst. Tot die tijd kunnen we de bestaande pot verfraaien met een frisse nieuwe wc bril. Een andere dan de budget variant van de beroemde winkel, die we nu in huis hebben. Soms grap ik wel eens dat ik een roze bontje er om heen wil, maar dan wordt mijn pinpas door manlief weggenomen. Zo flauw.

Eigenlijk komt het er dus op neer dat ik steeds meer uit begin te kijken naar de grote verbouwing. Waarom? Shoppen!!! Dat maakt alles altijd vele malen leuker.

wc bril zwart