TOP
Miskramen, Kinderwens en Zwangerschap

“Mijn (hopelijk) laatste zwangerschapsupdate”

Vandaag heb ik een mijlpaal bereikt die ik nooit had verwacht te halen. Vandaag ben ik officieel veertig weken zwanger! Waar ik bij Sanne zwaar te vroeg beviel met 35 weken, ga ik dit keer over mijn uitgerekende datum heen. Althans, dat denk ik. Ik heb nog een paar uurtjes voordat het maandag is, dus in theorie kan ze nog vandaag geboren worden. Ik betwijfel het echter sterk.

Het betekent in ieder geval dat ik geen fles whisky verschuldigd ben, want niemand had verwacht dat ik voorbij de veertig weken zou gaan.  Zelfs mijn gynaecoloog zag dit niet aankomen. Blijkbaar is deze kleine meid een heel ander kind dan haar zus. Op haar gewicht na dan, want inmiddels is zij ook flink in formaat toegenomen. De verwachting is, is dat ze boven de acht pond zal zijn. Voor iedereen die nu ‘au’ denkt: het gewicht is niet het pijnlijke, maar de hoofdomvang. En laat ik net nou het geluk hebben, dat mijn kinderen enorme hoofden hebben bij de geboorte. Hebben ze van hun vader.

Er is nog geen concreet plan voor de komende twee weken. Mijn lieve gynaecoloog heeft mij afgelopen vrijdag even inwendig bekeken en ik had wel al 3 centimeter ontsluiting. Nu schijnt dat redelijk normaal te zijn als je een derde kind krijgt en je kan er weken mee rond lopen. Echt veel zegt dat dus niets. Wel maakte het voor hem mogelijk om mij te strippen. Strippen houdt in dat door voorzichtig met de vingers ronddraaiende bewegingen rondom het hoofdje van de baby te maken, de vliezen van de baarmoederwand rondom de baarmoedermond te scheiden. Hierdoor komt een stofje vrij, dat weer weeën kan opwekken. Ik vond het niet een fijne gebeurtenis, maar een bevalling is pijnlijker. En alhoewel ik sinds vrijdag veel voortekenen heb gehad en gevoeld, heeft het strippen bij mij niet het beoogde gevolg gehad.

Volgende vrijdag heb ik weer een date met mijn gynaecoloog. Dan wil hij toch de vormen van inleiden bespreken met mij. Ik denk dat het er op neerkomt, dat hij dan mijn vliezen wil breken. Ik had hier nu ook al om kunnen verzoeken, maar we vonden beiden dat het nog te vroeg was om het over inleiden te hebben. Dat ene weekje erbij lukt ook nog wel. En wie weet besluit de dame alsnog op korte termijn te komen.

Om het een beetje spannend te maken, stel ik een bijzondere winactie voor. Degene die de dag goed heeft geraden en het dichtst bij het tijdstip van geboorte de tijd gegokt heeft, ontvangt van mij een heel leuk verrassingspakket. Ik ben zeer benieuwd wie van jullie voorspellingen kan doen.

«

»

17 COMMENTS
 • lynn mahieu

  3 jaar ago

  Ik gok op deze woensdag om 19.11u. Ik hoop in ieder geval dat ik binnenkort niet overtijd ga, want dat lijkt me toch geen pretje

 • Anna

  3 jaar ago

  Ik denk dat je spontaan gaat bevallen op 11 oktober 9.22 uur

  Heel veel succes met de laatste loodjes!!

  Facebook: An Na

 • Marian Zw

  3 jaar ago

  Ik wens je in ieder geval heel veel succes met de laatste loodjes en ik ga voor dinsdag 10-10-2017 om 22:10

 • Cindy Framke

  3 jaar ago

  Succes met de allerlaatste loodjes. Ik denk zaterdag 14 oktober om 02.15 ❤

 • Evelien Hack

  3 jaar ago

  Ik zeg dondetdag 12 oktober om 10.30 in de ochtend

 • Linda

  3 jaar ago

  Wat spannend!!
  Ik gok op dinsdag 10 oktober, de dag dat mijn dochtertje 1 jaar wordt 🙂 hihi Mooie datum dus!
  Ik gok op 07.56 uur!
  Succes en sterkte alvast!

 • Marijke

  3 jaar ago

  10-10 on 20:17. Lijkt met wel erg leuk als je dat voor elkaar krijgt.
  Hoop in elk geval dat je niet meer heel lang hoeft te wachten

 • Iris Steenbekkers

  3 jaar ago

  Ik gok dinsdagavond 20.04 uur . Succes nog eventjes

 • Henrieke Hommersom

  3 jaar ago

  Zondag de 15e om 07:33.

  Maar ik hoop voor je dat ze eerder komt. 😉

 • Lyn

  3 jaar ago

  Donderdag 12 oktober om 13.33

 • Barbara Gelens

  3 jaar ago

  Ik denk 9 oktober, 20:25, bijna dus . Succes en een goede bevalling gewenst

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Dat is over twee minuten! Dat zou wel heel snel zijn

   • Barbara Gelens

    3 jaar ago

    Haha, misschien was je al bezig Bericht van/gestript op 8 oktober…. had gekund. Mag ik nog een gokje wagen ?

 • Claudia Diependaal

  3 jaar ago

  Ik denk vrijdag de 13e. Ik wens je heel erg veel succes in elk geval.

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Welk tijdstip? En bedankt!

   • Claudia Diependaal

    3 jaar ago

    6.09

 • Jolanda

  3 jaar ago

  Ik denk woensdag 11 oktober om 4:20, dus heel vroeg in de ochtend. Een voorspoedige bevalling gewenst!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Read previous post:
Betoverende werelden van en met Disney On Ice

"It's a small world after all" Één klein zinnetje waarvan ...

Close