Verhalen van een werkende moeder
TOP
leeftijd 6 tot 10 jaar

“Colourmazing, een magische manier van kleuren”

Laten we beginnen met de harde waarheid. Ik ben geen knutselmoeder! Althans, niet zoals mijn moeder dat was. Zij ging elke woensdag wel iets leuk met ons maken, zoals bijvoorbeeld zoutdeeg of Fimo klei creaties. Of we gingen met gips figuurtjes aan de slag. Dit laatste vond ik als kind wat minder, want het duurde eindeloos voordat de gips goed droog was en je het uiteindelijk verven kon. Terwijl je als kind graag snel een kleurrijk resultaat wil zien. Misschien dat dat ook wel de magie is van Colourmazing.

Hoe werkt Colourmazing?

In elke doos van Colourmazing heb je een aantal “tekeningen” met een paar inktpennen. Let op: er zit echte vloeibare inkt in, dus wellicht niet al te geschikt voor de kleinste kinderen. De bedoeling is dat je met de inktpennen vlakken van de tekening inkleurt. Doordat het papier de inkt echt opneemt lijkt het wel magie zoals het zich opvult. Tot aan de lijntjes! Dat het simpel werkt is wel een feit. Je zet namelijk gewoon de inktpen op het papier en drukt deze vervolgens in. Hoe harder je knijpt hoe meer inkt er uit de top vloeit. Het is dus wel een beetje oefenen, want hier ging het niet gelijk helemaal goed.

Ik moest het zelf proberen

Eigenlijk was ik er veel te nieuwsgierig naar, dus ben ik zelf aan de slag gegaan met het Colourmazing Magical Adventures pakket. Een bescheiden vlindertje zou toch geen issue worden met de meiden? Ik wilde gewoon ervaren hoe het is om de inkt op het papier te zien verspreiden en of het inderdaad onmogelijk is om buiten de lijntjes te kleuren. Het blijkt maar weer dat voor mij niets onmogelijk is, want ik heb weten te knoeien. Iets met de pen ingeknepen houden terwijl je het van het papier af haalt. Maar oefening baart kunst, dus de andere helft ging al stukken beter. Ik wilde vervolgens enthousiast de vlinder uit het karton drukken en heb het per ongeluk onthoofd. Zo zie je maar weer, niet al het kinderspeelgoed is geschikt voor volwassenen. Neemt niet weg dat het wel leuk is om zelf te proberen. En ergens is de Colourmazing nog ontspannend ook. Misschien een idee om ook de grote mensen variant uit te brengen?

Lees ook: bouwen met de magnetische tegels van Magna Tiles

Winactie

Lijkt het je ook wat om met Colourmazing aan de slag te gaan? Of vind je het wat voor de kids thuis? Laat dan een reactie achter en wie weet win je één van de twee exemplaren Colourmazing Magical Land. Meedoen kan tot en met 4 april en de winnaar maak ik bekend op Facebook.

Facebook Comments

«

»

50 COMMENTS
 • J Vink

  2 maanden ago

  Daar kan ik mijn kleindochter wel heel blij mee maken

 • Patrick van Wanrooij

  2 maanden ago

  Onze dochter Benthe doet niets anders dan heel de dag kleuren. Ik ken dit nog niet maar het klinkt leuk. En waarschijnlijk gaat de eerste ook mislukken

 • Mariska

  2 maanden ago

  Dat ziet er tof uit! Daar kan ik mijn knutselfanaatje heel blij mee maken!

 • Wendy Van De Reyd

  2 maanden ago

  Leuk voor mijn creatieve dame Sharona, mama gaat kansje wagen en duimen, toffe actie

 • Marian Zw

  2 maanden ago

  Dat willen wij wel eens proberen, hoewel ik ben ook niet zo handig met het uitdrukken van dit soort figuurtjes….maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. We gaan het dan heel voorzichtig proberen!

 • Tamara Jongkees

  2 maanden ago

  Dat lijkt mij leuk, weer eens wat anders dan gewoon kleuren. En bedankt voor de waarschuwing, een verfschort lijkt mij geen overbodige luxe voor zoonlief.

 • Ellen van Mourik

  2 maanden ago

  Lijkt met heel erg leuk om dat samen met mijn kleindochter van 7 jaar eens te doen

 • Oma Will

  2 maanden ago

  Hier zou ik mijn kleinkinderen wel mee willen verrassen.Altijd leuk om wat vaker te knutselen, nu ze zo thuis moeten zitten.
  Ik heb nog een paar plastic kliederschortjes liggen, die kunnen ze hier wel bij gebruiken.
  Ik volg op bloglovin en doe graag mee.

 • Francis Akerboom

  2 maanden ago

  Dit lijkt me erg leuk!! Mijn 2 meiden zijn gek op knutselen en tekenen. Vooral nu is afwisseling erg fijn en leuk. Ik ga duimen voor me meiden

 • Jos nys

  2 maanden ago

  Voor kleindochter ,mis haar deze periode enorm hard , en zo kan ik haar toch lekker verrassen , als we elkaar weer mogen omhelzen❤❤

 • Anna wienen

  2 maanden ago

  Ik doe heel graag mee

 • Marian

  2 maanden ago

  Heel leuk voor de kids! En ik help…

 • Natasja

  2 maanden ago

  Haha moet stiekem een beetje lachen om je onthoofde vlinder. Iets wat iedereen kan gebeuren! Je schrijft het zo heerlijk beeldend op.
  Ik maak graag kans voor de kinderen. Denk dat mijn dochters dit geweldig leuk vinden.

 • Marange

  2 maanden ago

  Oh super cool, mijn dochter is de 10de jarig en zou dit geweldig vinden. Fingers crossed

 • elisabeth maria martina

  2 maanden ago

  hier zou kleindochter lise heel erg blij mee zijn

 • Marianne van den Hoek

  2 maanden ago

  Super leuk, ik doe graag mee met deze kleurrijke winactie!

 • Sanne

  2 maanden ago

  Leuk! Daar zou mijn zoontje Ryan erg blij mee zijn 🙂

 • anita kempenaers

  2 maanden ago

  ziet er leuk uit voor mijn kleindochter

 • carina peters

  2 maanden ago

  Ja dat is leuk voor mijn zoontje Thijs, die het leukt vind om te kleuren en te knutselen.

 • Iris Bakker

  2 maanden ago

  Leuk! Ik ben ook enkel een pakketjes knutsel moeder, dus ik doe graag mee

 • Peggy

  2 maanden ago

  Leuk voor mijn zoontje. Hij tekent graag, denk dat hij dit ook wel erg leuk zal vinden!

 • A.

  2 maanden ago

  Colourmazing Magical Land WIJ kunnen wel wat kleur gebruiken 😉

 • coco

  2 maanden ago

  Ohh dit gaat mijn zoon geweldig vinden! Ik doe graag voor hem mee…. hij was deze maand jarig dus dit is een leuke aanvulling

 • Nelly

  2 maanden ago

  Leuk, ik loot graag mee.

 • Lida

  2 maanden ago

  Wat is dat een leuk set. Leuk om te knutselen en mooi om in te kleuren. Zeker erg mooi om op te hangen, of in een lijstje te doen . Ik ga er voor.

 • Jan

  2 maanden ago

  Graag waag ik een kansje om mijn dochtertje te verblijden.

 • Willem de Wal

  2 maanden ago

  Dit is leuk creatief speelgoed, echt iets voor mijn nichtje Amaly, die dit heel leuk zal vinden

 • Heleen Haarsma

  2 maanden ago

  Wat superleuk voor mijn 2 creatieve kleindochters!! 🙂
  Hopen dat we winnen!

 • Cheryl van de Loo

  2 maanden ago

  Leuk voor mijn dochtertje

 • Linda Raaijmakers

  2 maanden ago

  Lucas en Eva zijn al bekend met colourmazing dus hier zouden ze helemaal gelukkig van worden

 • Remco B

  2 maanden ago

  Ik heb het aan de kinderen laten zien en Colourmazing lijkt ze heel leuk om te doen. Het zijn geen computer gamers.

 • Bets

  2 maanden ago

  WOH Dit ziet er super gaaf uit, Lijkt mijn echt leuk om te gaan doen. Lekker samen aan de slag met mijn kleinkind er heerlijk van genieten van de leuke en mooie creaties!!

 • Simone Wiersma

  2 maanden ago

  Dit lijkt me wel erg leuk. Weer iets nieuws, ik kende het nog niet. Ik loot graag mee

 • melissa

  2 maanden ago

  dit is leuk zeg. ik maak graag kans voor onze elise. elke dag al druk bezig met knutselen en tekenen voor de ouderen en vriendinnen dus dit is superleuk: een keer wat anders en weer iets om anderen mee te verrassen!

 • Margo

  2 maanden ago

  Lijkt me erg leuk. En helemaal met al dat binnen zitten 🙂

 • Eliatha Buurmans

  2 maanden ago

  Leuk dit soort acties , elk tijdverdrijf is welkom in deze lastige tijd.

 • Corinne de Graaf

  2 maanden ago

  Ik doe mee voor mijn dochter die dit echt leuk gaat vinden.

 • Bea

  2 maanden ago

  Top. Fijn om creatief bezig te zijn 🙂

 • Jeanne

  2 maanden ago

  Sowieso leuk om te doen, maar nu helemaal 🙂

 • René

  2 maanden ago

  Heel erg leuke winactie en perfect om even te ontspannen.

 • Jolanda

  2 maanden ago

  Ik word gillend gek van m’n stuiterende dochter, alle kleurboeken zijn bijna vol, ik heb alle verhalen al 3 x voorgelezen, laten we dit eens inzetten…

 • Lieve

  2 maanden ago

  Ik de k dat het eindresultaat telkens heel mooi is. Dit is iets dat ik zou kopen. Maar winnen zou heel fijn zijn.

 • Elle

  2 maanden ago

  Wat een leuke set van Colourmazing, ik denk dat mijn dochters hier heel blij van worden

 • Marian B

  2 maanden ago

  Dat ziet er leuk uit! Hier kan mijn dochter mooi mee aan de slag. Al denk ik dat mijn zoon het ook graag een keer wil proberen. Dit kunnen we in deze tijden goed gebruiken. En het is niet op een beeldschermpje, ook wel fijn.

 • maaike beld

  2 maanden ago

  leuk, ik waag een kans! Knutselen is nooit weg, en zeker niet in deze periode 😉

 • Tamara

  2 maanden ago

  Heerlijk die eerste zin 🙂 Ik ben ook geen knutselmoeder, heb wel twee knutselkinderen, dus doe voor hen mee !

 • Linda Smeets

  2 maanden ago

  Wat lijkt mij dit leuk zeg! Nou ja, eigenlijk meer leuk voor de kids want ik ben ook niet zo super handig op knutselgebied… haha
  Kortom, ik doe graag mee voor de kids.

 • iris

  2 maanden ago

  Mijn kids kleuren de hele dag. Zou een leuk geschenk voor hen zijn. Ik doe mee!

 • Renilda

  2 maanden ago

  Ik loot mee voor mijn kleinkinderen

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Wanneer moet je kind de kleuren kennen? - MeerVanMir on maart 29, 2020
 • Instagram
  • Jeej, een sprongetje! #alleenmaarbijmamawillenzijn #negentienwekensprong #pittig #oeiikgroei #teamnosleep
  • Ik kreeg haar al met moeite erin, maar het jurkje van @ca uit doen bleek echt onmogelijk. Dus hebben we letterlijk de schaar er in gezet. 1x gedragen maar! #mamageeftslagroom #borstvoeding #ietsmetdikkearmpjes #hollandswelvaren
  • Sofieke heeft nu al een mening
  • Sisters 😍 #vierdochters #meisjesmama #mamavanvier #alleenmaarliefde #instamama #instamom
  • Duplo en zon! Wat kan een dreumes nog meer wensen
  • Een fleecedeken met je foto erop? Hoe cool is dat! Ook wel makkelijk om te weten van wie welk dekentje is. De kids zijn er blij mee. Ik ook! Tot eind juni kan je ze met 40% korting aanschaffen met de code MEERVANMIR bij @wanapix.nl Leuk idee voor Vaderdag? Zie ook mijn blog #linkinbio
  • “Mama, deze schroef heb ik net gevonden.” Ben beetje angstig nu over wat er zo in kan storten.
  • Ze is zo’n blij kind! Ben helemaal verliefd op dit hummeltje 😍. Dit was vlak na de eerste hapjes. Goed bevallen dus!

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Lieke bakt: cake recept zonder pakje

  Wat een bijzondere tijd zo met het coronavirus… De kinderen ...

  Sluiten