Elke keer als we langs de speelgoedwinkel lopen en mijn oudste ze ziet liggen, hoor ik steevast: “mama, die wil ik zo graag hebben!” Ik weet niet of ze het echt al een keertje eerder had gezien of dat gewoon de combinatie van armbanden en lego haar zo aantrok. Hoe dan ook, mevrouw wilde dolgraag de set Lego Dots armbandenset hebben. Maar ja, je kan nou eenmaal niet altijd zomaar krijgen wat je graag wil hebben. Dat heb ik haar ook meerdere malen uitgelegd, dus werd de Lego Dots op het verlanglijstje voor de Sint gezet. Je begrijpt dan ook vast wel hoe groot haar verbazing was, dat we gewoon al een setje in huis hadden. Ze heeft er twee weken tegen aan moeten kijken, omdat er gewoonweg eerder geen tijd was om er rustig voor te gaan zitten. En toen was er eindelijk die woensdag, dat er geen speeldates of afspraken waren. Vol enthousiasme ging ze aan de slag.

Lego Dots armbandenset

Wat houdt Lego Dots armbandenset in?

Voor het geval je nog niet helemaal bekend bent met het concept van Lego Dots leg ik je het graag uit. Het is een set, bestaande uit een vijftal armbandjes met een oppervlakte waar je lego stukjes op kan plaatsen. Met maar liefst 295 meegeleverde stukjes weet je zeker dat je naar hartelust creatief kunt zijn op elk armbandje. Je kan het patroontje volgen of je verzint zelf gewoon iets. En als je het gemaakte motiefje zat bent, zijn er altijd nog ruim voldoende andere stukjes om weer wat nieuws mee te verzinnen. Het komt ook allemaal in een super handige bak met verdeelvlakken. Hartstikke leuk om elke keer weer tevoorschijn te halen en even lekker te freumelen.

Lego Dots armbandenset

Onze ervaring

Eerlijk gezegd was ik een beetje sceptisch over de Lego Dots armbandenset. Daar zou toch snel de lol van af zijn? Je zet zo’n ding in elkaar in vijf minuten en je kan weer wat anders gaan doen. Dat zou je denken toch? Mijn oudste is er echt gewoon de hele middag zoet mee geweest! Terwijl ik haar er zo mee bezig zag, begreep ook eigenlijk wel waarom. Het zijn ten eerste best kleine stukjes waar je mee aan de slag gaat. Super goed voor de fijne motoriek ook. Ten tweede kan je gaandeweg besluiten toch je patroontje te willen veranderen. En het zijn uiteraard vijf armbandjes die je aan het versieren bent. Als je dan enigszins zoals mijn dochter bent, wil je ook vijf totaal verschillende armbandjes. Tenzij je een geweldig patroon hebt verzonnen, want dan moeten ze allemaal hetzelfde zijn. Helemaal logisch toch? Enfin, de Lego Dots armbandenset bleek dus eigenlijk een geslaagd product te zijn en leuk voor een middag vermaak.

Speelgoed van het jaar

De Lego Dots armbandenset is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2020 in de categorie 8 & 9 jaar. Mocht je kind een goede fijne motoriek (en geduld) hebben, dan is het ook zeker geschikt voor ene 6 of 7 jarige. Het is gewoon een leuke combinatie van lego en sierraden en het is goed voor de creativiteit en fijne motoriek. Een prima nominatie wat mij betreft!

Meer informatie over de Lego Dots armbandenset.