Als je aan Kerst denkt, dan komen er meestal ook wel een aantal kerstliedjes naar boven in je hoofd. Denk maar aan “Driving home for Christmas” van Chris Rea, “All I want for Christmas” van Mariah Carey en natuurlijk ook de klassieker “Last Christmas” van Wham. Dit zijn voor mij de echte drie toppers als het om het kerstgevoel gaat. Het was dan ook wel te verwachten dat er een keer iets mee gedaan zou worden in een kerstfilm. De hit van Wham is de gelukkige dit jaar en de gelijknamige film “Last Christmas”. Samen met alle andere bekende nummers van de band en een cast met onder andere Emily Clarke en Emma Thompson beloofde de film een waar feestje te worden. Heeft het mijn verwachtingen ook werkelijk gehaald?

Last Christmas
(from left) Kate (Emilia Clarke) and Petra (Emma Thompson) in Last Christmas, directed by Paul Feig.

Het verhaal van Last Christmas

De jonge, losbandige en soms wat humeurige Kate (Emilia Clarke) is niet tevreden over haar leven. Niet alleen vanwege de zware periode die ze heeft doorstaan, maar ook door het irritante gerinkel van de belletjes aan haar schoenen – zij werkt namelijk als elf in een kerstwinkel die het hele jaar door open is. Tom (Henry Golding) lijkt te mooi om waar te zijn als hij haar leven binnen komt lopen en hij door de muur die Kate om zich heen gebouwd heeft heen lijkt te breken. Terwijl Londen zich klaarmaakt voor de mooiste tijd van het jaar, lijkt niks goed te gaan voor deze twee, maar soms moet je gewoon naar je hart luisteren… en een beetje ‘faith’ hebben. De muziek van George Michael en Wham! is prominent aanwezig in Last Christmas, waaronder natuurlijk ook de bitterzoete kerstklassieker waar de film haar naam aan ontleent. Daarnaast zal in deze film een nummer van deze legendarische artiest te horen zijn die nog nooit eerder uitgebracht is. George Michael heeft gedurende zijn succesvolle carrière meer dan 115 miljoen albums verkocht en tal van hits gescoord.

(from left) Tom (Henry Golding) and Kate (Emilia Clarke) in Last Christmas, directed by Paul Feig.

Wat ik van de film vond

Het was absoluut een vermakelijke romantische film. Het heeft niet mijn verwachtingen gehaald, maar dat komt omdat ik gewoon extreem veeleisend ben geworden als het om het verhaal in een film gaat. Ik had al redelijk snel door waar het naar toe ging. Komt vast door de enorme hoeveelheid romantische zooi ik al gezien heb. Ik vond het wel leuk om Emily Clarke eens anders te zien dan de drakenkoningin en Emma Thompson blijft altijd wel leuk. De muziek van George Michael was absoluut een goede aanvulling op het geheel. En ik heb ook zeker hard moeten lachen. Al met al was het dus zeker een leuk avondje uit!