Verhalen van een werkende moeder
TOP
Films en series

“Filmtip: terug in de tijd met Downton Abbey”

Gisteravond heb ik mij begeven tussen een bioscoopzaal vol middelbare dames. Serieus, mijn vriendinnen en ik haalden de gemiddelde leeftijd behoorlijk naar beneden. Je kan vast wel raden naar welke film we waren? Inderdaad, de film naar de gelijknamige serie “Downton Abbey”. Het was door mijn schoonmoeder, die zo enthousiast over de serie vertelde, dat ik stiekem wel nieuwsgierig was geworden naar de film. En ook door de trailer wist ik dat er een date met de meiden gepland moest worden. Want met manlief naar deze film gaan, dat was geen optie. Dat had hij mij al in zoveel woorden laten weten. Geen probleem hoor, want mijn vriendinnen wilden deze film ook wel zien.

De serie nodig?

Ik moet allereerst bekennen, dat ik welgeteld nul afleveringen van de serie heb gezien. Gewoon nooit aan toegekomen met de hoeveelheid shows die aangeboden worden op Netflix. En ja, er waren er altijd wel andere series die ik eerst nog wilde zien. Ik was dus ook een beetje bang, dat ik niets van de film begrijpen zou. En alhoewel ik gelezen had dat dat wel mee zou vallen, duurde het echt even voordat ik helemaal in de karakters zat. Wie was nou wie en wie was met wie getrouwd? Elke keer als ik dacht dat ik het doorhad, bleek de relatie toch anders te zijn. Halverwege de film had ik ze gelukkig wel allemaal op een rijtje, maar ik kan je aanraden om de karakters toch eerst door te nemen voordat je de bioscoop zit aan gaat. Vooral ook omdat sommige personages meerdere benamingen hebben. Echt iets van die tijd.

Het verhaal

Downton Abbey speelt zich af in het begin van de 20e eeuw. De tijd waarin er nog een duidelijke hiërarchie was tussen de lagen van de bevolking, de Ieren werden wantrouwt in Engeland en homofilie strafbaar was. Alles van dit komt aan bod in de film. Het verhaal behelst een paar dagen waarin de koning en koningin op bezoek komen bij de Crawleys ook wel de Earl en Countess of Grantham. Dit betekent dat het hele dorp moet uitrekken voor een parade, er een diner en een bal georganiseerd moeten worden en het hele huis van top tot teen schoongemaakt moet worden. Er wordt niet alleen veel gevraagd van het personeel, maar ook de familie moet op haar best zijn. En dat is was lastig als het koninklijk paar reist met haar volledig eigen staf, die de boel overnemen en een familielid van de Crawleys met een erfenis waar een conflict over is.

En dit is wat ik er van vond

Alhoewel ik echt even er in moest komen en mij soms afvroeg waar de film, het verhaal, eigenlijk naartoe ging, was het een zeer vermakelijke film. Ik heb echt hard moeten lachen om de grappige en soms hatelijke opmerkingen van de hoofdrolspelers. Vooral oma, Violet Crawley, is een uniek karakter. Alleen zij al is de moeite waard om naar de film te gaan. Verder is het wel een enigszins voorspelbaar verhaal, maar dat kan de pret niet drukken. Ik heb oprecht genoten en mijzelf even in begin van de vorige eeuw gewaand.

Winactie

Wil jij ook even terug in de tijd? Laat het mij dan weten en maak kans op één van de 2×2 kaartjes en merchandise. Meedoen kan tot en met zaterdag 21 september. Succes!

Facebook Comments

«

»

23 COMMENTS
 • Anna wienen

  9 maanden ago

  Yes ik doe graag mee

 • Loes Mulder

  9 maanden ago

  Doe graag mee

 • Laura

  9 maanden ago

  Ik doe heel graag mee om deze film in de bioscoop te zien samen met mijn moeder! 🙂

 • Maaike

  9 maanden ago

  Ja, leuk!

 • Nynke

  9 maanden ago

  Heel graag. Ik vond het zo jammer toen de serie stopte.

 • elly van Dongen

  9 maanden ago

  Heel leuk! Graag!

 • Nelly

  9 maanden ago

  Op deze manier wil ik graag even terug in de tijd.

 • Anne Veldhuijs

  9 maanden ago

  Wat een geweldige actrice is Maggie Smith, zij geeft de rol écht karakter. Zij is een typische no-nonsense actrice die ik graag weer eens op het witte doek zou willen zien. Dus ja ik doe graag mee met deze leuke winactie.

 • marij brand

  9 maanden ago

  ben dol op kostuumdrama! heb de heerlijke serie ook gezien.. .doe graag mee

 • Pascale

  9 maanden ago

  Ben heel groot Downtown Abby fan!! Ben gek op die tijd, de kleding, kasteel helemaal geweldig!!!!!

 • Helena

  9 maanden ago

  Ik doe graag mee want op deze manier wil ik graag mijn schoonmoeder verrassen, ze heeft de serie op tv gevolgd
  Mijn schoonmoeder staat altijd voor ons en de kleinkinderen klaar ( 1 van ons en 2 van mijn schoonzusje en zwager).
  Ze denkt vaak aan anderen en maar vergeet haar zelf vaak en op deze manier wil ik haar bedanken voor wat ze voor ons doet en dat zij ook wel een verzetje mag hebben, dus mocht ik winnen dan neem ik mijn schoonmoeder mee 🙂

 • Iris

  9 maanden ago

  wat leuk. ik doe mee!

 • renilda

  9 maanden ago

  ik loot mee!

 • m chen

  9 maanden ago

  Ja even terug in de tijd, ik doe mee!

 • lottie

  9 maanden ago

  JAAAAA ik doe mee, super leuk!

 • Dionne

  9 maanden ago

  Heel graag! Was echt fan van de serie dus met de film moet het wel goedkomen, ben zo benieuwd! Wou stiekem mijzelf de bios cadeau doen op mijn verjaardag morgen, maar de plannen zijn toch gewijzigd. Wie weet kan ik straks met deze kaartjes ernaartoe!

 • Carolien

  9 maanden ago

  Ik doe graag mee! Lijkt me een pracht film!

 • Babette Brugman

  9 maanden ago

  Wauw!

  Wat zou ik mijn dochter- en mezelf – graag met deze kaartjes verrassen,
  Omdat dit uitje naar deze Downton Abbeyfilm zo goed bij ons zou passen!

  Zo houden wij regelmatig een filmmiddag met kostuumdrama’s van BBC en ITV.
  Het liefst gecombineerd met een klassieke Engelse High Tea!

  Als ik samen met haar de trailer van deze nieuwe speelfilm zie
  denken wij hardop: “That’s Really Our cup of Tea!”

  De klasse van de tv-series van Downton Abbey was al buitengewoon.
  Maar zo te zien aan de trailer spant deze gave speelfilm echt de Kroon!

  De Crawley’s en hun bedienden zijn voor ons de koningen en koninginnen van het witte doek.
  En nu komt in deze topfilm ook nog het Engelse koningspaar bij Downton Abbey op bezoek.

  Deze vorstelijke prijs is dan ook een unieke gelegenheid
  om samen met mijn dochter bijna 100 jaren terug te gaan naar die goeie ouwe Tijd!

 • Ilona C.

  9 maanden ago

  Een van mijn favoriete series! Ik vond de serie heel goed. Zelfs mijn man heeft de volledige serie met mij meegekeken. Deze film wil ik uiteraard graag zien.

 • Jet Tigchelaar

  9 maanden ago

  Oh heerlijk, even weer terug in de tijd waar je af en toe hoopt dat je toen was geboren. Maar ook weer niet met alle mogelijkheden van tegenwoordig. Dan maar lekker een avondje terug naar deze tijd. Met ouderwets popcorn erbij.

 • Callista Langen

  8 maanden ago

  Ik doe heel graag mee!
  Van de serie heb ik genoten, ben erg benieuwd naar de film.

 • MARIJKE MULDER

  8 maanden ago

  o wil heel graag de film ien samen met mijn man we hebben genoten van de serie

 • Oma Will

  8 maanden ago

  Moet een geweldige film zijn, heb de serie niet gezien, jammer genoeg.
  Volg op Bloglovin en ik doe heel graag mee om terug in de tijd te gaan, samen met mijn man.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Die voetjes 😍
 • Borstvoeding! Het blijft iets bijzonders. Ik wil het weer minimaal een half jaar geven. Zo mooi dat dat kan. #normalizebreastfeeding #borstvoeding #moedermelk #vloeibaargoud #mamaslagroom #metmijntietinjefeed
 • Zusterliefde 😍
 • Mijn rijkdom 😍
 • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen 😂
 • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever foto’s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...
 • She’s rockin’ it 😂
 • Samen kijken we naar de blogpanelvideo van @rvgpr . Sofieke vond het erg rustgevend 😂. Ik ben vooral weer enthousiast geworden!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Wat mis je tijdens de zwangerschap?

Zoals je weet ben ik inmiddels goed over de helft ...

Sluiten